Το ιατρικό ανακοινωθέν από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για την κατάσταση της υγείας του Άκη Τσοχατζόπουλου

Το δικαστήριο αποφάσισε σήμερα την αποφυλάκισή του λόγω των προβλημάτων υγείας του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, η μετεγχειρητική πορεία του Άκη Τσοχατζόπουλου χαρακτηρίστηκε από αργή ανάνηψη λόγω της μεγάλης αδυναμίας του.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, για τον οποίο βγήκε νωρίτερα σήμερα απόφαση δικαστηρίου για την αποφυλάκισή του, θα παραμείνει στο νοσοκομείο για λίγες μέρες ακόμη.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφει ο Γ. Οικονομόπουλος, F.A.C.S Συντονιστής Διευθυντής Β΄Καρδιοχειρουργικού Τμήματος:

«Ο κ. Τσοχατζόπουλος 78 ετών εισήχθη στο ΓΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 17/03/2017 με διάγνωση νόσος στελέχους, στεφανιαία νόσος 3 αγγείων, διακομιζόμενος από το Γ. Κρατικό Νίκαιας.

Την Τρίτη 22/03/2017 ο ασθενής υπεβλήθη σε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη. Η ανάνηψη ήταν ικανοποιητική και εξήλθε της Μονάδας Εντατικής 2 ημέρες μετά την επέμβαση. Ο ασθενής νοσηλεύεται φρουρούμενος σε θάλαμο του 7ου ορόφου του ΙΓΝΑ.

Η μετεγχειρητική του πορεία χαρακτηρίστηκε από αργή ανάνηψη λόγω της μεγάλης αδυναμίας του (χαμηλές λευκωματίνες ορού, παρατεταμένη ακινησία, βαρύτητα επέμβασης). Ο ασθενής κινητοποιήθηκε, έλαβε αναπνευστική φυσιοθεραπεία και κινησιοθεραπεία και ταυτόχρονη επίβλεψη και ειδική φροντίδα ενός ανοικτού έλκους (άτονο έλκος) στο δεξί έσω σφυρό λόγω φλεβικής ανεπάρκειας. Παραμένει για διάστημα ολίγων ημερών μέχρι να ολοκληρωθεί η ενδονοσοκομειακή νοσηλεία του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ