LIVE ΕΠΙΘΕΣΗ ΗΠΑ ΣΕ ΣΥΡΙΑ: "Δεν θα κλιμακώσουμε ούτε θα απαντήσουμε στρατιωτικά στη Συρία", δηλώνει η Ρωσία

Παρακολουθήστε την εξέλιξη των γεγονότων έπειτα από τον βαμβαρδισμό των αμερικανικών αεροπλανοφόρων στη Συρία.

14:50 - Η Ρωσία δηλώνει πως θα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα του συριακού στρατού.

14:00 - Ανησυχία για «μεγαλύτερες γεωπολιτικές περιπλοκές» εκφράζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη. σε ανακοίνωσή της για την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ σε αεροπορική βάση στη Συρία. «Η χρήση χημικών όπλων είναι μια αποτρόπαιη και καταδικαστέα πράξη. [...]  Σε κάθε περίπτωση μονομερείς ενέργειες  με πλήρη αγνόηση του ΟΗΕ, όπως ο βομβαρδισμός της Συρίας από τις ΗΠΑ, οδηγούν σε μεγαλύτερες γεωπολιτικές περιπλοκές και προκαλούν παγκόσμια ανησυχία, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της Μ. Ανατολής και της Μεσογείου», τονίζει σε ανακοίνωσή της.

 

13:50 - Το ΚΚΕ καταδικάζει την αμερικανική επίθεση στη Συρία. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του: «Oι λαοί γνωρίζουν πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, που δημιούργησαν τις εγκληματικές οργανώσεις, τύπου Αλ Κάιντα και Ισλαμικού Κράτους, προβάλλουν και αξιοποιούν προσχήματα για να δικαιολογούν τις επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Συρία, στο Ιράκ, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, η οποία αποτελεί πεδίο οξύτατων ανταγωνισμών, με θύματα τους λαούς. Αυτό έκαναν και στο παρελθόν».

 

13:40 - Αποκλειστικά υπεύθυνος για τα πλήγματα που δέχτηκε η συριακή αεροπορική βάση ο Άσαντ, δηλώνουν Μέρκελ και Ολάντ σε κοινή ανακοίνωση.

 

12:20 - "Δεν θα κλιμακώσουμε ούτε θα απαντήσουμε στρατιωτικά στη Συρία", δηλώνει η Ρωσία, σύμφωνα με τη κυβερνητική εφημερίδα Rossiiskaya Gazeta.

 

11:35 - Για έξι νεκρούς κάνει λόγο ο συριακός στρατός, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι «υπονομεύουν την επιχείρηση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

 

11:30 - Πλήρη στήριξη Λονδίνου για επίθεση ΗΠΑ κατά του καθεστώρος Άσαντ στη Συρία. «Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως την αμερικανική ενέργεια, η οποία πιστεύουμε ότι ήταν μία αρμόζουσα απάντηση στη βάρβαρη επίθεση με χημικά όπλα που πραγματοποιήθηκε από το συριακό καθεστώς και η οποία αποσκοπεί στην αποτροπή περαιτέρω επιθέσεων», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

 

10:50 - Επείγουσα σύγκληση του Σ.Α. του ΟΗΕ ζητά η Μόσχα. Tο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η Μόσχα ανέστειλε τη συμφωνία που έχει συνάψει με τις ΗΠΑ για την αεροπορική ασφάλεια πάνω από τη Συρία.

 

10:06 - «Περιορισμένα και αναμενόμενα» ήταν σύμφωνα με τον Σύρο υπουργό Ενημέρωσης, τα αμερικανικά πλήγματα κατά της συριακής στρατιωτικής βάσης Αλ Σαϊράτ κοντά στη Χομς, ενώ όπως δήλωσε δεν αναμένεικλιμάκωση της στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα του.

 

09:30 - Η τουρκία χαρακτηρίζει ως θετική την αμερικανική επίθεση κατά της συριακής αεροπορικής βάσης. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς τόνισε πως «η διεθνής κοινότητα οφείλει να κρατήσει αποφασιστική στάση απέναντι στον Μπασάρ αλ Ασαντ, ο οποίος πρέπει να τιμωρηθεί στη διεθνή σκηνή» .

 

09:00 - H αεροπορική βάση Αλ Σαιράτ καταστράφηκε ολοσχερώς. Λόγο για 4 νεκρούς Σύρους στρατιώτες κάνει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

08:30 - Την πλήρη υποστήριξή του στην πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ στη Συρία, εξέφρασε η Σαουδική Αραβία, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Arabiya TV.

 

07:00 - Αμερικανός ΥΠΕΞ: “Δε ζητήσαμε την άδεια της Μόσχας” - Η στιγμή της εκτόξευσης των πρώτων πυραύλων Τόμαχοκ.

 

06:10Η Χίλαρι Κλίντον κάλεσε τον Τραμπ να επιτεθεί στη Συρία μιλώντας σε συνέδριο γυναικών

 

7/4 02:30Ντόναλντ Τραμπ: Ο Ασάντ είναι Δικτάτορας, αρχίζω πόλεμο , όλα τα πολιτισμένα έθνη στο πλευρό μας

 

6/4 23:30Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με 59 πυραύλους τη Συρία - Έχει ενημερωθεί η Ρωσία λέει το Πεντάγωνο - Ο Τραμπ το 'πε & το 'κανε (Φωτό)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ