Γευστικές σπιτικές τορτίγιες ολικής αλέσεως από τον Άκη Πετρετζίκη

Πεντανόστιμες και υγιεινές τορτίγιες. Ακολούθησε τις οδηγίες του Άκη και δοκίμασέ τες σήμερα κιόλας!

ΥΛΙΚΑ

3 τορτίγιες ολικής αλέσεως

1η γέμιση

100 γρ. τυρί cottage

1 φέτα γαλοπούλα καπνιστή

1 φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά

1 ντομάτα κομμένη σε φέτες

½ αγγούρι σε λεπτές φέτες

2η γέμιση

150 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά

1 στήθος κοτόπουλο ψητό ή βραστό

1 καρότο τριμμένο

50 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα

2 φέτες μαρούλι

3η γέμιση

1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο

150 γρ. καπνιστό σολομό

1 βραστό αυγό

Για τη σύνθεση

3 φέτες μαρούλι 

2 αγγούρια κομμένα σε λεπτές φέτες

1 καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Παίρνουμε μία τορτίγια και απλώνουμε 2 κ.γ. τυρί cottage. Bάζουμε μία φέτα τυρί κομμένη στη μέση, μία φέτα γαλοπούλα κομμένη στη μέση, δύο φέτες ντομάτας και  3 φέτες αγγουριού. Τυλίγουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μία άλλη τορτίγια απλώνουμε 1 κ.σ. τυρί κρέμα, βάζουμε το καλαμπόκι, το τριμμένο καρότο, το μαρούλι χωρίς το κεντρικό μέρος και το κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες του 1 εκ. Τυλίγουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Παίρνουμε μία τρίτη τορτίγια και βάζουμε αβοκάντο σε λεπτές φέτες του 1 εκ. και μία φέτα σολομό ή το αβοκάντο και το αυγό κομμένα σε λεπτές φέτες του 1 εκ. Τυλίγουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη συναρμολόγηση

  • Κόβουμε την κάθε τορτίγια στη μέση με ένα πριονωτό μαχαίρι. Στο τέλος θα έχουμε 6 κομμένες τορτίγιες όπου θα τις χρησιμοππιήσουμε ως ”αυτοκινητάκια”. Για κάθε μισή τορτίγια θα χρειαστούμε 4 λεπτές φέτες αγγούρι άρα για όλες θα χρειαστούμε 24 φέτες αγγούρι τις οποίες θα τις χρησιμοποιήσουμε ως ”ρόδες”!
  • Αντί για οδοντογλυφίδες θα χρησιμοποιήσουμε τις λεπτές λωρίδες από το καρότο. Με την μία λωρίδα καρότου διαπερνάμε την μπροστά άκρη της τορτίγιας. Με μία άλλη λωρίδα διαπερνάμε την πίσω άκρη της ίδιας τορτίγιας. Σε κάθε άκρη του καρότου τοποθετούμε από μία φέτα αγγουριού τρυπώντας το στη μέση όπου είναι το μαλακό του σημείο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις τορτίγιες. Στο τέλος θα έχουμε 6 “αυτοκινητάκια”.
  • Σερβίρουμε με φύλλα μαρουλιού και με λεπτές λωρίδες από αγγούρι και καρότο.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών.

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ