Αρχίζετε δίαιτα μετά τις διακοπές; Διαβάστε τι να κάνετε και τι όχι

Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε το καλοκαίρι αλλά αυτά τα 2-3 κιλάκια που φέραμε πίσω μαζί μας, ως ενθύμιο της διασκέδασής μας, τι τα κάνουμε; Τα χάνουμε, φυσικά. Και εδώ έρχεται το μεγάλο ερώτημα: Πώς;

Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε το καλοκαίρι αλλά αυτά τα 2-3 κιλάκια που φέραμε πίσω μαζί μας, ως ενθύμιο της διασκέδασής μας, τι τα κάνουμε; Τα χάνουμε, φυσικά. Και εδώ έρχεται το μεγάλο ερώτημα: Πώς;

Πάρτε μολύβι και χαρτί γιατί αρχίζει το…μάθημα. Το click@Life έχει όλες τις απαντήσεις για μία σωστή και κυρίως πετυχημένη δίαιτα, που θα μας βάλει όλους σε πρόγραμμα.



«Αντέχω μόνο μία αλλαγή στη διατροφή μου, στην παρούσα φάση. Τι κάνω;»

Στην ερώτηση αυτή υπάρχουν 6 πολύ καλές εναλλακτικές προτάσεις, που μπορείτε είτε να τις ακολουθήσετε ως μεμονωμένες λύσεις, είτε συνδυαστικά.

1. Προσθέστε μόνο ένα φρούτο ή λαχανικό σε καθημερινή βάση. Σιγά σιγά αρχίστε να προσθέτετε ακόμη ένα μέχρι να φτάσετε να καταναλώνετε 8 με 10 την ημέρα.


2. Τρώτε τουλάχιστον δύο μερίδες φρούτου ή λαχανικών σε κάθε γεύμα.

3. Ξεχάστε τις τεράστιες μερίδες φαγητού, εκτός και αν θέλετε να δείτε να γεμίζει η ντουλάπα σας τεράστια ρούχα.

4. Κάθε φορά που βάζετε φαγητό στο στόμα σας, φροντίστε να το ξεφλουδίζετε, να το μυρίζετε, να το βάζετε σε ένα πιάτο και να κάθεστε για να το απολαύσετε. Με απλά λόγια, βάλτε όλες σας τις αισθήσεις σε δράση.

5. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα μεγάλο πρωινό. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταναλώνετε πολύ λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

6. Βεβαιωθείτε ότι το πιάτο σας περιέχει τουλάχιστον κατά το ήμισυ λαχανικά και / ή φρούτα στο μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο σας.



«Υπάρχουν κόλπα για να μειώσω εύκολα και γρήγορα τις θερμίδες;»

Θαύματα δε γίνονται. Η απώλεια βάρους χρειάζεται κόπο, χρόνο αλλά και τρόπο. Για να μειώσετε τις θερμίδες που λαμβάνετε καθημερινά, μπορείτε να ακολουθήσετε τα έξυπνα αυτά κόλπα:

7. Όταν τρώτε έξω, φροντίσετε να καταναλώσετε το μισό σας φαγητό και το υπόλοιπο πάρτε το «πακέτο» για αργότερα. Έτσι χωρίζετε τις θερμίδες ενός γεύματος σε δύο.

8. Όταν φτάσει η ώρα του γλυκού, μοιραστείτε το με τον/την σύντροφό.

9. Καταναλώστε πρώτα τα τρόφιμα χαμηλής θερμιδικής αξίας. Ξεκινήστε με τη σαλάτα και τα λαχανικά, συνεχίστε με μία σούπα (ενδεχομένως) και αφήστε το κρέας και τα αμυλούχα προϊόντα για το τέλος.

10. Αντί για γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά, επιλέξτε αυτά με 1% λιπαρά.

11. Προσοχή στους χυμούς και τα ανθρακούχα ροφήματα. Προτιμήστε νερό. Αν το αρωματίσετε μάλιστα με μέντα, αγγούρι, λεμόνι ή ό,τι άλλο σας αρέσει, θα απολαύσετε ένα δροσερό και υγιεινό «σχεδόν» κοκτέιλ χωρίς θερμίδες.



12. Ακολουθήστε το ιαπωνικό ρητό: «Φάε μέχρι να χορτάσεις κατά 80%».

13. Χρησιμοποιήστε μουστάρδα αντί για μαγιονέζα.

14. Τρώτε περισσότερες σούπες, αλλά χωρίς τα κρουτόν και την κρέμα γάλακτος.

15. Ετοιμάστε το σπιτικό σας γεύμα και πάρτε το μαζί στο γραφείο.

16. Πάντα να κάθεστε όταν τρώτε. Είναι αποδοτικό.

17. Περιορίστε το αλκοόλ τα σαββατοκύριακα.



SOS: Προσοχή στα λάθη

Υπάρχουν 5 βασικά λάθη, που κάνουν όλοι, χωρίς να το καταλαβαίνουν, στην προσπάθειά τους να χάσουν κιλά.

1. Η παράλειψη γευμάτων. Η άποψη «αν παραλείψω ένα γεύμα, σημαίνει λιγότερες θερμίδες» δε βοήθησε ποτέ κανέναν. Τα προγραμματισμένα γεύματα κρατούν το μεταβολισμό σας σε εγρήγορση.

2. Μην παραμυθιάζεστε με μικρο-σνακ. Κουλούρια και δημητριακά μπορούν εύκολα να σας «χαρίσουν» 600 θερμίδες αν το παρακάνετε.

3. Προσοχή στα ζυμαρικά, έστω και χωρίς σάλτσες. Μια μερίδα ισούται με 1 φλιτζάνι, αλλά μερικοί τρώνε συνήθως 3-4 φλιτζάνια. Το κόλπο για να τρώτε λιγότερα είναι, πρώτα να καταναλώνετε μία σαλάτα και μετά τα ζυμαρικά με αργό ρυθμό.



4. Οι υγιεινοί και θρεπτικοί ξηροί καρποί θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, γιατί μπορούν να σας προσφέρουν πάρα πολλές θερμίδες αν παρεκτραπείτε. Επίσης, καταναλώστε τους ως γαρνιτούρα (π.χ σε γιαούρτι) αντί για σνακ.

5. Τα ροφήματα τύπου smoothies μπορεί να είναι φρουτένια και δελεαστικά, αλλά προσοχή στην προσθήκη ζάχαρης. Ακόμη και η μαύρη ή η καστανή ζάχαρη έχουν θερμίδες.

Tip: το βασικό σε κάθε δίαιτα είναι η ενυδάτωση. Φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό, ίσως μερικές φορές δεν πεινάτε, απλά διψάτε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ