Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Η απόφαση για την Ηριάννα καταγράφεται στο ‘’μαύρο βιβλίο’’ της ελληνικής Δικαιοσύνης»

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου μετά την απορριπτική δικαστική απόφαση για την αίτηση αποφυλάκιση της Ηριάννας.

«Η δικαιοσύνη δημιουργεί την υπόνοια ότι κρίνει και σταθμίζει με κριτήρια πέραν της νομικής κρίσης» ανέφερε δε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Είναι μια κακή εξέλιξη. Η χθεσινή απόφαση καταγράφεται στο ‘’μαύρο βιβλίο’’ της ελληνικής Δικαιοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ρ/σ στο Κόκκινο μετά την απορριπτική δικαστική απόφαση για την αίτηση αποφυλάκιση της Ηριάννας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όσον αφορά την οικονομία ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα θα βγει στις αγορές όταν θα είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι». O υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Η χώρα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές εδώ και 7 χρόνια και ο στόχος του προγράμματος είναι να μπορούμε να χρηματοδοτούμε το χρέος μας χωρίς τον επίσημο τομέα».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ακόμη πως η  απόφαση για την έξοδο στις αγορές δεν εξαρτάται από συμβουλές των οίκων ή από παραινέσεις από εκείνους που ασχολούνται με θέματα αγορών. «Θα πάρουμε την απόφαση όταν εκτιμήσουμε ότι είμαστε στο καλύτερο σημείο και θα πάρουμε το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο, θέλουμε να ετοιμάσουμε το έδαφος για το χρόνο μετά το καλοκαίρι του 2018, δεν μας ενδιαφέρει μια έξοδος για επικοινωνιακούς λόγους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας, ότι η απόφαση θα παρθεί αφού κριθεί η εικόνα των ελληνικών ομολόγων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ