Tα good news της ημέρας : Η Αλεξία Παπαϊωάννου, συγκέντρωσε 19.728 μόρια, ο Μιχάλης Χατζημανωλάκης 19.664 και ο Τάσος Θέμελης 18.772- Γνωρίστε τους !

Η Αλεξία Παπαϊωάννου, συγκέντρωσε 19.728 μόρια, ο Μιχάλης Χατζημανωλάκης 19.664 και ο Τάσος Θέμελης 18.772.

«Οι σπουδές στο πανεπιστήμιο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μία πρόκληση από όλους τους επιτυχόντες. Είναι ένα παράθυρο στη γνώση», λέει στην «Καθημερινή» η πρώτη των πρώτων, η Αλεξία Παπαϊωάννου, η οποία με τις 19.728 μόρια που συγκέντρωσε εισάγεται στη Νομική Αθηνών. Βέβαια, η Αλεξία επέλεξε να σπουδάσει στη Γερμανία, και η συνομιλία της με την «Κ» (στο φύλλο της 28ης Ιουνίου) προκάλεσε το ενδιαφέρον για το πρόσωπό της όχι μόνο των ελληνικών ΜΜΕ αλλά και των γερμανικών.



Πλέον, ύστερα από μια γερή δόση ελληνικών νησιών –μέσα στο καλοκαίρι η Αλεξία πέρασε από Σπέτσες, Κρήτη, Σύρο, Μύκονο, Πάρο, όπως είπε χθες στην «Κ»– ήδη έχει αρχίσει τις προετοιμασίες, αφού στις 25 Σεπτεμβρίου πρέπει να βρίσκεται στο Βερολίνο. Η Αλεξία θα σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης με υποτροφία από τη γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) στην Αθήνα. «Δεν σκέφτομαι τίποτα, δεν ξέρω τι με περιμένει. Oμως, νιώθω ότι εάν τα καταφέρω εκεί, όλα θα είναι πιο εύκολα. Αποκτάς μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν έχεις κάνεις καλές σπουδές».


Η Αλεξία Παπαϊωάννου, συγκέντρωσε 19.728 μόρια, ο Μιχάλης Χατζημανωλάκης 19.664 και ο Τάσος Θέμελης 18.772.

«Eχω όνειρα, αλλά ομολογώ ότι είμαι απαισιόδοξος. Φέτος είχα τη δυνατότητα να ταξιδέψω με το σχολείο στην Ελβετία και πραγματικά είδα έναν άλλο κόσμο από πλευράς οργάνωσης», λέει ο Μιχάλης Χατζημανωλάκης, ο οποίος συγκέντρωσε 19.664 μόρια και εισάγεται στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. «Το διάλεξα, γιατί πιστεύω ότι θα μου ανοίξει πολλές προοπτικές για μεταπτυχιακά». Δεν επιθυμεί να φύγει από την Ελλάδα. «Είμαι πολύ τυχερός από τη ζωή μου στην Αθήνα», προσθέτει.



Διαφορετική είναι η στόχευση του Φώτη Σιουτάρη. Με 19.642 μόρια εισάγεται στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, και καλοβλέπει τη φυγή στο εξωτερικό. «Σκοπός μου είναι να τελειώσω γρήγορα τις σπουδές με έναν καλό βαθμό και κατόπιν ίσως να κάνω ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, ώστε να βρω μια καλή δουλειά», λέει στην «Κ». Ο Φώτης είναι ενήμερος για τις προωθούμενες αλλαγές στο λύκειο. «Αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας για τους μαθητές. Σίγουρα δεν είναι σωστό οι μαθητές να αγνοούν τα μαθήματα του λυκείου, όμως δεν είναι εύκολο και να αλλάξουν προσανατολισμό, δίνοντας βάση σε όλα τα μαθήματα, αφού ο ανταγωνισμός για τις πανελλαδικές εξετάσεις είναι μεγάλος. Ο μαθητής αναγκάζεται να προσαρμοστεί», συμπληρώνει. «Τα φετινά θέματα των πανελληνίων απαιτούσαν όχι μόνο βαθιά κατανόηση της διδακτέας ύλης, αλλά και φαντασία, ευστροφία, δημιουργικότητα. Αυτό πιστεύω ότι είναι και το κλειδί για την επιτυχία στη ζωή: ειλικρινές ενδιαφέρον, αφοσίωση, σκληρή δουλειά και συναδελφικότητα. Και λέγοντας επιτυχία δεν αναφέρομαι στους βαθμούς, αλλά στην επιλογή να κάνει κανείς αυτό που αγαπάει με μεράκι και ευσυνειδησία», υποστηρίζει η Αλεξάνδρα Βιώνη, που με 19.531 μόρια εισάγεται στο Τμήμα Η/Υ του ΕΜΠ. «Σήμερα συνειδητοποιώ ότι μόνο αν τα όνειρα της νέας γενιάς γίνουν στόχοι, μπορούμε να αγωνιστούμε για να τα πετύχουμε», προσθέτει.

«Θέλω να τελειώσω στα έξι χρόνια τη σχολή μου και να κάνω γρήγορα ένα μεταπτυχιακό. Το όνειρό μου είναι να γίνω αθλίατρος», ανέφερε στην «Κ» ο Σπύρος Καραμπιτιάνης, ο οποίος με 19.075 μόρια εισάγεται στην Ιατρική Αθηνών. Γιατί αθλίατρος; Μα θέλει να συνδυάσει την ιατρική με την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Πέρυσι έπαιζε στην ομάδα του Καπανδριτίου, όμως πλέον έχει συζητήσεις και με ομάδες της Γ΄ Εθνικής. Ο Σπύρος δηλώνει οπαδός της ΑΕΚ.

Ηλθε η ώρα ο Τάσος Θέμελης να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του. Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων με 18.772 μόρια, και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του θα μπορεί να πιλοτάρει αεροπλάνο. «Ηταν παιδικό μου όνειρο», λέει στην «Κ». «Ηταν πολύ δύσκολα τις δύο τελευταίες χρονιές. Διάβασα πολύ, πιέστηκα, έκανα θυσίες, άφησα στην άκρη πολλά για να πετύχω. Τελικά τα κατάφερα και τώρα νιώθω πως άξιζε τον κόπο»...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ