Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αυτό είναι το μικρότερο και πιο cute ξενοδοχείο στον κόσμο (ΦΩΤΟ)

Δεν είναι απλώς μικρό, αλλά θεωρείται και το μικρότερο στον κόσμο.

Αν σας αρέσουν τα μικρά σπίτια και οι μικροί χώροι, τι θα λέγατε να γνωρίσετε και ένα… μικρό ξενοδοχείο; Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι απλώς μικρό, αλλά θεωρείται και το μικρότερο στον κόσμο.

Ο λόγος για το Eh'häusl που βρίσκεται στην πόλη του Άμπεργκ, στη Γερμανία.

«Στριμωγμένο» ανάμεσα σε δύο μεγαλύτερα κτίρια, ίσως θα είναι δύσκολο να το αναγνωρίσετε αν απλώς περνάτε από έξω, όπως δημοσιεύει το spirossoulis.com

Για να καταλάβετε τι εννοούμε, θα σας πούμε το εξής: η είσοδός του έχει φάρδος μόνο 2.5 μέτρα, ενώ ο συνολικός χώρος του ξενοδοχείο είναι 53 τ.μ. Μπορείτε, λοιπόν, να καταλάβετε για ποιο λόγο, σύμφωνα με τα Guinness World Records, θεωρείται το μικρότερο ξενοδοχείο στον κόσμο.

Η μικροσκοπική μονάδα διαθέτει ένα φουαγιέ, καθιστικό, τζάκι, μπάνιο, υπνοδωμάτιο και ένα υδρομασάζ. Η μέγιστη χωρητικότητα είναι… 2 άτομα, αυτός όμως είναι και ο λόγος που είναι ιδανικό για ένα ταξίδι του μέλιτος ή μια ρομαντική απόδραση.

Το όνομά του «Eh'häusl» μεταφράζεται ως «το σπίτι του γάμου». Την εποχή που χτίστηκε – το 1728 – το συμβούλιο της πόλης ζητούσε από τα ζευγάρια που σχεδίαζαν να παντρευτούν να βγάλουν ένα πιστοποιητικό ιδιοκτησίας.

Πρακτικά αυτό σήμαινε πως για να παντρευτεί κάποιος έπρεπε να έχει στην ιδιοκτησία του κάποιο κομμάτι γης. Για να πετύχει και να εφαρμοστεί η νομοθεσία, ένας έξυπνος έμπορος έβαλε, στην κυριολεξία, δύο τοίχους και μια στέγη σε ένα δρομάκι φάρδους 2.5 μέτρων που χώριζε δύο σπίτια. Το σχέδιο πέτυχε και το «Eh'häusl» συνέχισε να πωλείται στις επόμενες νύφες και γαμπρούς, ώστε να λειτουργήσει ως απόδειξη ιδιοκτησίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ