Good News: Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημοσιογραφίας για Θέματα Υγείας - 1o βραβείο 6.500€! Λάβετε μέρος

Mε ιδιαίτερη χαρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει τον πέμπτο διαγωνισμό για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημοσιογραφίας για Θέματα Υγείας. Το βραβείο αυτό απονέμεται για να ενθαρρύνει τη δημοσιογραφία υψηλού επιπέδου, η οποία ευαισθητοποιεί το κοινό σε θέματα που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη και τα δικαιώματα των ασθενών.

Mε ιδιαίτερη χαρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει τον πέμπτο διαγωνισμό για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημοσιογραφίας για Θέματα Υγείας. Το βραβείο αυτό απονέμεται για να ενθαρρύνει τη δημοσιογραφία υψηλού επιπέδου, η οποία ευαισθητοποιεί το κοινό σε θέματα που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη και τα δικαιώματα των ασθενών. Στην κατηγορία "Η Ευρώπη για τους ασθενείς", το βραβείο αναδεικνύει τις ακόλουθες πρωτοβουλίες της ΕΕ για την υγεία:



διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη
   
σπάνιες ασθένειες
   
εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας
   
ασφάλεια των ασθενών και νοσοκομειακές λοιμώξεις

δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων
   
χρόνιες ασθένειες: καρκίνος Επιλέξτε μεταφράσεις του προηγούμενου συνδέσμου, καρδιαγγειακά νοσήματα Επιλέξτε μεταφράσεις του προηγούμενου συνδέσμου και/ή διαβήτης Επιλέξτε μεταφράσεις του προηγούμενου συνδέσμου
   
εμβολιασμός (εμβολιασμός κατά της γρίπης και/ή εμβολιασμός παιδιών)
   
συνετή χρήση αντιβιοτικών
   
γηρατειά και μορφές άνοιας Επιλέξτε μεταφράσεις του προηγούμενου συνδέσμου
   
φαρμακευτικά προϊόντα Επιλέξτε μεταφράσεις του προηγούμενου συνδέσμου
   
δραστήρια και υγιή γηρατειά
   
καθοριστικοί παράγοντες για την υγεία: καπνός, αλκοόλ και/ή διατροφή και σωματική άσκηση.

Οι δημοσιογράφοι καλούνται να υποβάλουν άρθρα τους που δημοσιεύτηκαν σε έντυπα ή διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ (περιλαμβανομένης και της Κροατίας) κατά το διάστημα από 1 Αυγούστου 2012 - 30 Σεπτεμβρίου 2013. Τα άρθρα πρέπει να αφορούν ένα από τα 12 θέματα υγείας που απαριθμούνται στους κανόνες του διαγωνισμού. Τα άρθρα μπορούν να υποβληθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013. Διαβάστε προσεκτικά τους κανόνες του διαγωνισμού.

Από κάθε κράτος μέλος επιλέγεται ένας φιναλίστ. Όλοι οι εθνικοί φιναλίστ θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για την τελετή απονομής των βραβείων, κατά την οποία ο τελικός νικητής και οι δύο επιλαχόντες θα λάβουν βραβεία αξίας:

    1ο βραβείο: 6.500 ευρώ
    2ο βραβείο: 4.000 ευρώ
    3ο βραβείο: 2.500 ευρώ

 Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημοσιογραφίας χρηματοδοτείται από το δεύτερο Κοινοτικό Πρόγραμμα για την Υγεία 2008-13.

Το πρώτο ευρωπαϊκό βραβείο δημοσιογραφίας για θέματα υγείας απονεμήθηκε το 2009. Οι νικητές των προηγούμενων ετών του διαγωνισμού ήταν:

    2012: Ο Petr Třešňák από την Τσεχία για το άρθρο του σχετικά με την ψυχική υγεία "Περιπέτεια στον θάλαμο 14pdf", το οποίο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Respekt.
    2011: Οι Ben Hirschler και Kate Kelland από το Ηνωμένο Βασίλειο για το άρθρο τους σχετικά με τη μικροβιακή αντοχή "Όταν τα φάρμακα δεν φέρνουν αποτέλεσμα Επιλέξτε μεταφράσεις του προηγούμενου συνδέσμου", που δημοσιεύθηκε από το Reuters.
    2010: οι Gianluca Ferraris και Ilaria Molinari από την Ιταλία, για το άρθρο τους σχετικά με τα βλαστικά κύτταρα "Πουλώντας ελπίδες Επιλέξτε μεταφράσεις του προηγούμενου συνδέσμου", που δημοσιεύθηκε στο ιταλικό περιοδικό Panorama.
    2009: η Estelle Saget από τη Γαλλία για το άρθρο της "Μιλώντας για τη σχιζοφρένεια σε συγγενείς και φίλους Επιλέξτε μεταφράσεις του προηγούμενου συνδέσμου", που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "L'express".

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ