Βίντεο: Πεντανόστιμες δίπλες γεμιστές με σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Μια διαφορετική συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες!

Συστατικά
Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
5 μέτρια αυγά
3 κ.σ. νερό
2 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση

200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. καρύδια
νερό για το άλειμμα
Για το σερβίρισμα

50 γρ. μέλι
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
50 γρ. καρύδια
κανέλα σε σκόνη

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει.
Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια. Αλευρώνουμε και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με έναν πλάστη μέχρι να γίνει πολύ λεπτή. Προσθέτουμε 4 κομμάτια από κουβερτούρα και τα καρύδια αφήνοντας κενό μεταξύ τους για να τυλίξουμε τις δίπλες.
Αλείφουμε περιμετρικά τη ζύμη με νερό, διπλώνουμε και πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να φύγει ο αέρας που μπορεί να υπάρχει μέσα. Κόβουμε σε 4 κομμάτια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μαχαίρι.
Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο ψήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρουμε με μέλι, λιωμένη κουβερτούρα, καρύδια και κανέλα σε σκόνη.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ