Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ξυπνήσατε με hangover μετά το πρωτοχρονιάτικο ξεφάντωμα; Έτσι θα το ξεπεράσετε!

Χορός, ποτά, σφηνάκια και η επόμενη μέρα φαντάζει σαν εφιάλτης. 

Ο πονοκέφαλος, η ζαλάδα και η ναυτία κάνουν αισθητή την παρουσία τους κι εσείς το μόνο που θέλετε είναι να πέσετε στο κρεβάτι και να κοιμηθείτε.

1. Πιείτε οπωσδήποτε νερό. Και εννοούμε όσο περισσότερο μπορείτε. Τα δυσάρεστα συμπτώματα προκαλούνται κυρίως από την αφυδάτωση την οποία προκαλεί το αλκοόλ, οπότε, όσο περισσότερο νερό πιείτε, τόσο καλύτερα θα αισθανθείτε.

2. Φάτε. Είναι γνωστό και απολύτως λογικό όταν κάποιος υποφέρει από hangover, το τελευταίο που μπορεί να θέλει είναι να φάει. Ωστόσο, πιέστε τον εαυτό σας και φάτε κάτι στεγνό με λίγο αλάτι όπως κράκερ ή ψωμί. Επίσης, τροφές με κάλιο είναι απαραίτητες όπως η μπανάνα και το πορτοκάλι. Αν δεν μπορείτε να φάτε, πιείτε κάποιο αθλητικό ποτό τύπου Gaterade, που περιέχει κάλιο.

3. Πάρτε ένα παυσίπονο. Τα πασίπονα μπορούν να βοηθήσουν στον πονοκέφαλο, ωστόσο μερικά, όπως η παρακεταμόλη που βρίσκεται στο depon, μπορεί να επηρεάσει το συκώτι όταν λαμβάνεται με αλκοόλ, ενώ η ασπιρίνη μπορεί να ερεθίσει ένα ήδη ερεθισμένο στομάχι.

Και κάποιοι μύθοι σχετικά με το hangover:

Ο καφές δεν βοηθά σε καμία περίπτωση. Η λανθασμένη αυτή άποψη επικρατεί διότι ο καφές μας ξυπνά και προς στιγμήν νιώθουμε καλύτερα ωστόσο το αλκοόλ που έχουμε στο αίμα μας δυστυχώς μένει.

Ένας ακόμα μύθος σχετικά με το hangover είναι ο ιδρώτας καθώς πολλοί πιστεύουν ότι μέσω αυτού, αποβάλλεται το αλκοόλ. Ουσιαστικά, το μόνο που καταφέρνει κανείς, είναι να αφυδατώνεται.

Όταν κάποιος πίνει πολύ, παράγονται κάποιες ελεύθερες ρίζες. Θεωρητικά οι βιταμίνες περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό, αλλά τα αποτελέσματά τους δυστυχώς δεν είναι ούτε άμεσα ούτε και εντυπωσιακά!

Σε καμία περίπτωση μην πιείτε αλκοόλ την επόμενη μέρα. Η άποψη που επικρατεί ότι το αλκοόλ βοηθά στα συμπτώματα της επόμενης μέρας είναι λανθασμένη και το μόνο που κάνει είναι απλά να παρατείνει την μέθη!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ