Ο Άκης Πετρετζίκης μέσα από ένα εκπληκτικό βίντεο μας δείχνει πως να φτιάξουμε θεσπέσιο κρεμ καραμελέ!

Ένα γλυκό που μπορείς να το φας οποιαδήποτε ώρα της μέρας!

Συστατικά
Για την καραμέλα

100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. νερό
Για την κρέμα

70 γρ. ζάχαρη (35 γρ. + 35 γρ.)
2 μεσαία αυγά
2 κρόκους από μεσαία αυγά
140 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
150 γρ. γάλα
1 λοβό βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
φλούδα από ½ πορτοκάλι 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100° C στον αέρα.
Για την καραμέλα

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει η ζάχαρη και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε 5 φορμάκια μίας χρήσης (διαμέτρου 6 εκ.) και μοιράζουμε την καραμέλα μας (περίπου 20 γρ. στο καθένα).
Για την κρεμ καραμελέ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκους, τα 35 γρ. ζάχαρη, χτυπάμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα 35 γρ. ζάχαρη, τον λοβό βανίλιας και τη φλούδα από το ½ πορτοκάλι.
Με το που πάρει μία βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας παράλληλα με ένα σύρμα.
Περνάμε την κρέμα από ένα σουρωτήρι και τη μεταφέρουμε στις φόρμες με την καραμέλα.
Σε αυτό το σημείο μπορούμε αν θέλουμε να κάψουμε και έτσι να σκάσουν όλες οι φουσκάλες που έχουν δημιουργηθεί με ένα φλόγιστρο.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ½ ώρα.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Μεταφέρουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για να παγώσουν, τουλάχιστον 12-24 ώρες. 
Για να ξεφορμάρουμε περνάμε ένα μαχαίρι γύρω από τα τοιχώματα της φόρμας για να ξεκολλήσει η κρέμα πιο εύκολα. Αλλιώς μπορούμε και να βουτήξουμε τη φόρμα σε λίγο βραστό νερό.
Γυρνάμε την κρέμα πάνω σε μια πιατέλα. Βάζουμε την υπόλοιπη καραμέλα πάνω από την κρέμα και σερβίρουμε.
Tip
Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε ότι φρούτο και ξηρούς καρπούς επιθυμείτε στο σερβίρισμα όπως κάστανα, raspberries, φιστίκια και φουντούκια..!!! 

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ