Έκτακτη βασιλική είδηση: Τελικά Βασιλιάς της Αγγλίας ο Πρίγκιπας Κάρολος- Τι δείχνει ότι ο γιος της θα είναι τελικά ο διάδοχος της Ελισάβετ

Ο Κάρολος παίρνει το χρίσμα! 

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα είναι εκείνος που θα διαδεχθεί την μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ, ως επικεφαλής της Κοινοπολιτείας.

Οι 53 ηγέτες συμφώνησαν στο να είναι εκείνος ο επόμενος επικεφαλής της Κοινοπολιτείας, κάτι που αποτελούσε και βαθιά επιθυμία της μητέρας του, ενώ αποτελεί το πρώτο βήμα στο να την διαδεχθεί και στον θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας.

Σε επίσημο δείπνο που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην αίθουσα χορού του Μπάκιγχαμ, η Βασίλισσα Ελισάβετ τόνισε πως θα ήταν "ειλικρινής επιθυμία" της η Κοινοπολιτεία να αποφασίσει πως ο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα συνεχίσει το σημαντικό έργο που ξεκίνησε ο πατέρας της το 1949, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Δεν απαιτήθηκε καμία ψηφοφορία καθώς θεωρήθηκε από όλους τους ηγέτες πως ο Κάρολος είναι ο καλύτερος για την συγκεκριμένη θέση.

Οι αρχηγοί των 53 εθνών που απαρτίζουν την οργάνωση, η οποία αποτελείται κυρίως από πρώην βρετανικά εδάφη, αποφάσισαν να ακολουθήσουν την επιθυμία της Βασίλισσας, παρά το γεγονός πως κάποιοι υποστήριζαν πως η Κοινοπολιτεία θα έπρεπε να επιλέξει έναν ξένο ηγέτη.

Έτσι, φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος για τον Κάρολο, ώστε να γίνει και Βασιλιάς, διαδεχόμενος την μητέρα του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ