Δεν έχετε αρκετό χώρο για όλα σας τα ρούχα; Ο Σπύρος Σούλης προτείνει τρόπους για να τα αποθηκεύσετε εκτός ντουλάπας

Εύκολα κι αποτελεσματικά.

Φτιάξατε το υπνοδωμάτιό σας όπως σας αρέσει, αλλά ακόμα δεν έχετε βρει τρόπο να αποθηκεύσετε τα ρούχα. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει είτε επειδή το δωμάτιο είναι μικρό και δεν έχει ντουλάπα, είτε – αν έχετε ντουλάπα – δεν έχει αρκετό χώρο για όλα σας τα ρούχα. Δεν χρειάζεται, ωστόσο, να ανησυχείτε. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι, σύμφωνα με το spirossoulis.com, για να αποθηκεύσετε τα ρούχα σας εκτός ντουλάπας – διαβάστε παρακάτω για να τους ανακαλύψετε.

Φτιάξτε μία «ντουλάπα» πίσω από το κρεβάτι σας με κουρτίνες: Μπορείτε να αφιερώσετε έναν ολόκληρο τοίχο και να τον μετατρέψετε σε «ντουλάπα» απλώς κρεμώντας κουρτίνες από τα ταβάνι. Τοποθετήστε το κρεβάτι μπροστά από τι κουρτίνες. Αυτό θα ξεγελάσει το μάτι και θα φαίνεται σαν να βρίσκεται στον τοίχο όταν στην πραγματικότητα εσείς θα έχετε δημιουργήσει έναν αρκετά μεγάλο χώρο για τα ρούχα σας από πίσω του.

Προμηθευτείτε κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο: Αν πρόκειται να αγοράσετε κάποιο καινούργιο κρεβάτι, τότε σκεφτείτε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να πάρετε ένα κρεβάτι που θα έχει αποθηκευτικό χώρο. Υπάρχουν πολλοί τύποι στην αγορά και είναι σίγουρο πως θα βρείτε κάποιο που σας αρέσει και ταυτόχρονα θα σας λύσει το θέμα την αποθήκευσης των ρούχων.

Σκεφτείτε τις ράγες ενδυμάτων: Είναι από τις πιο κλασσικές εναλλακτικές για να αποθηκεύσετε τα ρούχα σας όταν δεν υπάρχει ντουλάπα. Το κλειδί για να φαίνονται τακτοποιημένα τα ρούχα σας – από τη στιγμή που είναι εκτεθειμένα – είναι να προμηθευτείτε πανομοιότυπες κρεμάστρες. Στις ράγες αυτές, που έχουν τη μορφή stand και συχνά μετακινούνται με ροδάκια, είναι σημαντικό να έχετε μόνο τα ρούχα που φοράτε τη συγκεκριμένη εποχή. Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα βάλετε σε σακούλες κενού αέρος και να τα αποθηκεύσετε κάτω από το κρεβάτι.

Δημιουργήστε μια DIY ράγα στο ταβάνι: Μια πολύ πρακτική και έξυπνη ιδέα είναι να τοποθετήσετε μόνοι σας μια ράγα στο ταβάνι σαν αυτή της φωτογραφίας και να κρεμάσετε τα ρούχα σας. Αρκεί το ταβάνι σας να μην είναι πολύ ψηλό ώστε να τα φτάνετε. Από κάτω μπορείτε να βάλετε μια συρταριέρα έτσι ώστε να μην είναι όλα τα ρούχα σας εκτεθειμένα.

Φτιάξτε μια κινούμενη ντουλάπα: Ή αλλιώς ντουλάπα με… ρόδες! Ένα ράφι στη βάση μπορεί να χρησιμεύσει ως ο χώρος που θα αποθηκεύσετε τα παπούτσια σας, ενώ μια μπάρα στο πάνω μέρος είναι ιδανική για να κρεμάσετε μπουφάν, παλτό ή ακόμα και ομπρέλες και τσάντες. Φυσικά, μπορείτε πάντα να συνδυάσετε και την πρώτη ιδέα που σας παρουσιάσαμε και να βάλετε μπροστά μία κουρτίνα!

(Photos: spirossoulis.com)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ