Θέλεις επίπεδη κοιλιά φέτος το καλοκαίρι; Να ποια διατροφή & κυρίως ποιο διαιτολόγιο ακολουθείς

Η διατροφή για την αντιμετώπιση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς που ετοίμασα για εσάς ξεχωρίζει για τα μοναδικά οφέλη που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό, σε συνδυασμό με την απώλεια βάρους. 
 

Πολλοί είναι εκείνοι που τους απασχολούν αρνητικά διάφορα τοπικά σημεία του σώματος και όχι συνολικά. Τους προβληματίζουν τα σημεία εκείνα που υπάρχει η λεγόμενη «τάση» για περαιτέρω αύξηση του λιπώδης ιστού συγκριτικά με τα άλλα μέρη του σώματος. Και φυσικά το «πρόβλημα» τις περισσότερες φορές εντοπίζεται στην περιοχή της κοιλιάς.

Αποτελεί μία διατροφή που διακρίνεται για την υψηλή βιολογική αξία των τροφίμων που περιέχει. Βασική φιλοσοφία της είναι η θωράκιση της υγείας και η δημιουργία ενός περισσότερο ενεργού μεταβολισμού. Η επίτευξη μίας βέλτιστης υγείας συνεπάγεται άμεση ευεξία, η οποία με τη σειρά θα βελτιώσει το μεταβολικό ρυθμό.

Ο στόχος της δίαιτας μου είναι να ενεργοποιηθεί η καύση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς κι εσείς να επιτέλους την περίφημη «επίπεδη κοιλιά» που επιθυμείτε.

Ταυτόχρονα, θα βοηθήσει στην περίπτωση των γυναικών να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το περίφημο πρόβλημα της κυτταρίτιδας.

Η φιλοσοφία της συγκεκριμένης Δίαιτας περιλαμβάνει τον κατάλληλο γευστικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών ουσιών, μαζί με τα διάφορα άλλα θρεπτικά πλεονεκτήματα των τροφίμων.  Είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος αποτελεσματικά και με ασφάλεια! Ιδού λοιπόν το μενού σας…

*TIP: Μαζί με  κάθε μεσημεριανό να πίνετε πριν και μετά 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύσεις μανταρίνι - πορτοκάλι, πράσινο τσάι με λεμόνι - μελισσόχορτο, πράσινο τσάι με φράουλα-cupcake.

ΔΕΥΤΕΡΑ:

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα 1,5 % & 4 κ.σ δημητριακά ολικής αλέσεως εμπλουτισμένα σε πρωτεΐνη, 1 ροδάκινο Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 1 μπανάνα &  1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: 1 μερίδα μπριάμ & 1 μερίδα τυρί & 4 -6 ελιές. Πριν και μετά το μεσημεριανό: 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύση μανταρίνι - πορτοκάλι.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι με κανέλα & 3 καρύδια

ΒΡΑΔΥ: 1 μερίδα μανιτάρια ψητά & σαλάτα ρόκα-αγγούρι-άνηθος

 ΤΡΙΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι χυμό & 2 ρυζογκοφρέτες & 1κ.γ. μέλι & μαλακή μαργαρίνη Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 1 φέτα ανανά & καρπούζι

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: 1 μερίδα κοτόπουλο ψητό & ψητά λαχανικά (κολοκύθι, πιπεριά, κρεμμύδι) & 4-6 ελιές. Πριν και μετά το μεσημεριανό: 1 κούπα πράσινο τσάι με  γεύση λεμόνι - μελισσόχορτο.

 ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 10 ανάλατα αμύγδαλα &  1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης

ΒΡΑΔΥ: 1 μερίδα καστανό ρύζι & 1 γιαούρτι

 ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι χυμό & 1 μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως, Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 6-8 ανάλατα αμύγδαλα & 4 βερίκοκα &  1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: 1 μερίδα Ψάρι βραστό & Καρότα βραστά & Βραστό σέλινο & 4-6 ελιές. Πριν και μετά το μεσημεριανό: 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύση φράουλα - cupcake.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι 2% & 10 κεράσια  & κανέλα

ΒΡΑΔΥ: Ντάκος κρητικός (ντομάτα, παξιμάδι, τυρί, 4-6 ελιές)

ΠΕΜΠΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 φέτα ψωμί πολύσπορο με 1 κ.γλ. μέλι & μαλακή μαργαρίνη & 1 ποτήρι γάλα 1,5 %, Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 1 ροδάκινο

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: 1 μερίδα μαυρομάτικα φασόλια, τυρί & 3-4 ελιές. Πριν και μετά το μεσημεριανό: 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύση μανταρίνι - πορτοκάλι.

 ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 φέτα πεπόνι & 1 γιαούρτι με κανέλα

ΒΡΑΔΥ: Τόνος σε λάδι ή νερό & σαλάτα ρόκα – μαρούλι – αγγούρι- άνηθος, 1 μερίδα τυρί

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα & 4κ.σ. δημητριακών ολικής αλέσεως εμπλουτισμένα σε πρωτεΐνη, 1κ.γ. κότζι μπέρι Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 10 κεράσια & 10 Αμύγδαλα

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: 1 μερίδα Συκώτι ψητό & 1 φέτα ψωμί πολύσπορο & Σαλάτα μαρούλι ρόκα & 4 ελιές. Πριν και μετά το μεσημεριανό: 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύση λεμόνι - μελισσόχορτο.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 φέτα πεπόνι & 1 γιαούρτι με κανέλα

ΒΡΑΔΥ: 1 μέτρια πατάτα βραστή & χόρτα & τυρί

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 τοστ με ψωμί πολύσπορο (1 φέτα τυρί light, 1 φέτα γαλοπούλα με ελαιόλαδο), Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 3 βερίκοκα & 10 κεράσια

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: 1 μερίδα Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι, 3-4 ελιές  & σαλάτα χόρτα. Πριν και μετά το μεσημεριανό: 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύση φράουλα -cupcake.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι & κανέλα

ΒΡΑΔΥ: 1 αυγό βραστό & τυρί & σαλάτα ντομάτα/αγγούρι

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 φέτα ψωμί πολύσπορο & 1κ.γ.ταχίνι με μέλι, Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 1 μπανάνα &  1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: 1 μερίδα Συκώτι ψητό, 1 μερίδα καστανό ρύζι, 3-4 ελιές  & σαλάτα ντομάτα-αγγούρι. Πριν και μετά το μεσημεριανό: 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύση μανταρίνι - πορτοκάλι.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 10 κεράσια & 1κ.γ. λιναρόσπορο

ΒΡΑΔΥ: 1 ποτήρι γάλα & 4κ.σ.δημητριακά ολικής αλέσεως εμπλουτισμένα σε πρωτεΐνη.

Επίλογος

Η συγκεκριμένη Δίαιτα σας προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία να αποκτήσετε την πολυπόθητη «επίπεδη κοιλιά» που επιθυμείτε. Στόχος είναι να ενεργοποιήσετε την καύση λίπους, ώστε να διαπιστώσετε τοπικά σε όλα τα σημεία του σώματός σας σημαντική διαφορά.

Αποτελεί  σύμφωνα με το logodiatrofis.gr. μία απόλυτα ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει την επαρκή πρόσληψη αντιοξειδωτικών ουσιών, μακροθρεπτικών  και μικροθρεπτικών συστατικών, τα οποία συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στη θωράκιση της υγείας.

Καλή  επιτυχία! 

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης - ΔιαιτολόγοςΔημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ