Τι λέει ο καπετάνιος του «Golden Star»: «Διασώσαμε 9 ανθρώπους, ένα παιδάκι 3 ετών, καταταλαιπωρημένοι, 6 ώρες στη θάλασσα»

Συνέδραμε στη διάσωση.

Ο Θανάσης Χάλας είναι ένας από τους ήρωες των φονικών πυρκαγιών της Αττικής, καθώς περισυνέλεξε εννέα άτομα που είχαν πέσει στη θάλασσα για να σωθούν.

Ο καπετάνιος του πλοίου «Super Ferry» της εταιρείας «Golden Star Ferries» δήλωσε: «Αρχικά να πω ότι το πλήρωμα του Super Ferry όπως και εγώ είμαστε εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων. Γνωρίζουμε τις διαδικασίες και έχουμε λάβει μέτρα ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε περιστατικά σαν αυτά που ζήσαμε χθες το βράδυ».

Από τα άτομα που διέσωσαν, τα πέντε ήταν παιδιά με το μικρότερο ηλικίας τριών ετών, που ήταν αρκετά ταλαιπωρημένοι μιας και βρίσκονταν στη θάλασσα για έξι ώρες.

Ο κ. Χάλας, επίσης, ανέφερε: «Θέλει ψυχραιμία και συντονισμό διότι τη νύχτα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα και απαιτείται ειδικός χειρισμός. Φεύγoντας από την Άνδρο λάβαμε σήμα περίπου στις 21:00 από το Ολύμπια Ράδιο, ότι υπάρχουν αγνοούμενοι στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας. 20 λεπτά πριν φθάσουμε στη Ραφήνα είχαμε ελαττώσει ταχύτητα για έρευνα και διάσωση. Όλο το πλήρωμα ήταν έτοιμο».

Ο ίδιος, μάλιστα, στις δηλώσεις του στο protothema.gr, πρόσθεσε: «Εντοπίσαμε 2 άτομα από την δεξιά πλευρά του πλοίου στα 50 μέτρα απόσταση, 6 μίλια μακριά από το λιμάνι της Ραφήνας. Στη συνέχεια εντοπίσαμε άλλα 7 άτομα. Κατεβάσαμε το ταχύπλοο διάσωσης και τους ανεβάσαμε στο πλοίο όπως τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Συνολικά τα 5 άτομα ήταν παιδιά με το μικρότερο στην ηλικία των 3 ετών και 4 ενήλικες. Σε συνεννόηση με τη φρεγάτα Έλλη και το ελικόπτερο που πετούσε στην περιοχή συνεχίσαμε την έρευνα. Παραδώσαμε τα 9 άτομα στο λιμενικό. Οι άνθρωποι ήταν εξαιρετικά ταλαιπωρημένοι διότι παρέμειναν στη θάλασσα πάνω από 6 ώρες. Είχαν μπει σε ένα φουσκωτό το οποίο αναποδογύρισε από τους ισχυρούς ανέμους και έτσι βρέθηκαν στη θάλασσα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ