Γαβρόγλου: Του χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν από τις 09:00 για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω

Ό ύπνος τρέφει τα παιδιά!

Δεν περίμεναν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων πως θα ήταν τόσο όμορφη η πρώτη μέρα στο σχολείο.

Από τον ενθουσιασμό τους μάλιστα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Η χαρμόσυνη είδηση ήταν πως υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι του χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν από τις 09:00 και ότι η κυβέρνηση θα δώσει έμφαση στα ΕΠΑΛ!

Σίγουρα οι μαθητές της τρίτης λυκείου θα νιώθουν παραπονεμένοι, αλλά οι υπόλοιποι πήραν μια ανάσα ανακούφισης, παρότι δεν πρόκειται για ανακοίνωση επίσημης απόφασης, αλλά για πρόθεση του υπουργού.

«Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το ζήτημα της βίας στα σχολεία, τόνισε ότι «η βία δεν είναι αστείο. Πρέπει να φύγει από τα σχολεία μας. Δεν έχει τόπο σε δημοκρατική κοινωνία».

Τέλος, εξήρε τη στάση και το έργο των εκπαιδευτικών κατά τα χρόνια της κρίσης, καθώς, όπως είπε «το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα δεν κατέρρευσε και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ