Καρλ Λάγκερφελντ: Δείτε τα υπέροχα γλυπτά του "βασιλιά" της Chanel με έμπνευση την αρχαία Ελλάδα (φωτό- βίντεο)

Ισορροπώντας  μεταξύ του παλαιού και του σύγχρονου,  και συνδυάζοντας τις εικόνες της κλασσικής αρχαιότητας  και τις καλύτερες σύγχρονες τεχνικές, οι ασπρόμαυρες αρχιτεκτονικές δημιουργίες ενσωματώνουν το διαχρονικό μονοχρωματικό στυλ του Karl Lagerfeld.

Μια μεγάλη έκθεση γλυπτικής άνοιξε τις πύλες της στο Παρίσι. Τα εντυπωσιακά γλυπτά που παρουσιάζονται στην "Architectures" έχουν την υπογραφή του "θρύλου" της μόδας. Του ταλαντούχου κυρίου  Καρλ Λάγκερφελντ. Ο διάσημος σχεδιαστής παρουσιάζει μια σειρά υπέροχων έργων τέχνης με έμπνευση την αρχαία Ελλάδα.

Η πρώτη έκθεση γλυπτών του διευθυντή της Chanel λαμβάνει χώρα στην Carpenters Workshop Gallery . Η ελληνική αρχαιότητα γίνεται πηγή έμπνευσης για τον δημιουργό ως η προέλευση της ομορφιάς, του πολιτισμού και της νεωτερικότητας. Παρουσιάζοντας ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό τοπίο με ελληνική προέλευση, τα μοναδικά κομμάτια συνδυάζουν την ακρίβεια  των χρυσών αναλογιών και του πιο ευγενικού υλικού, του μαρμάρου.

Ένα σύνολο από τραπέζια, λαμπτήρες, κονσόλες, συντριβάνια και καθρέφτες γίνεται ζωντανός μάρτυρας της τέλειας ισορροπίας ανάμεσα στα κλασσικά θεμέλια και στο  νεύρο της εποχής μας  και δημιουργεί έναν σύγχρονο μύθο. Κάθε ένα αντικείμενο έχει λαξευτεί από προσεκτικά διαλεγμένο μπλοκ του σπάνιου μαρμάρου Arabescato fantastico ή του μαρμάρου black nero marquina. Το πρώτο είναι ένα μάρμαρο με σκούρες γκρίζες φλέβες που είχε να εξορυχθεί εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια. Το δεύτερο έχει πάλλευκες φλέβες.

Ο συνδυασμός της μοναδικότητας του υλικού με τα διαχρονικά σχέδια καθιστά το κάθε κομμάτι σπάνιο. Για κάθε ένα από τα γλυπτά που διατίθενται σε περιορισμένη έκδοση των οκτώ τεμαχίων από κάθε μάρμαρο, η κοπή , η σμίλευση η επεξεργασία και το γυάλισμα έγινε στην Ιταλία από τους καλύτερους τεχνίτες έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη ένωση των ιδιαίτερων στοιχείων του κάθε έργου.

Το κάθε ένα από τα  φωτιστικά δαπέδου διαχέει ένα συγκεκριμένο φως της ημέρας, το οποίο ο  σχεδιαστής εκτιμά ιδιαίτερα και παρουσιάζει σαν μια λεπίδα λέιζερ που έρχεται  από το μέλλον. Οι αποχρώσεις των επιτραπέζιων λαμπτήρων έχουν χρωματίστει ξεχωριστά με την πιο παραδοσιακή τεχνική των διακοσμητικών τεχνών, ξεπερνώντας τα όρια της δεξιοτεχνίας και των παραδόσεων.

 

 


 

Ισορροπώντας  μεταξύ του παλαιού και του σύγχρονου,  και συνδυάζοντας τις εικόνες της κλασσικής αρχαιότητας  και τις καλύτερες σύγχρονες τεχνικές, οι ασπρόμαυρες αρχιτεκτονικές δημιουργίες ενσωματώνουν το διαχρονικό μονοχρωματικό στυλ του Karl Lagerfeld.

Ο αρχιτέκτονας Aline Asmar d'Amman πραγματοποίησε τις μελέτες και παρακολούθησε την εξέλιξη των έργων του Karl Lagerfeld. Τα μοναδικά έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση "Architectures" στην Carpenters Workshop Gallery συνδυάζουν την δημιουργικότητα του καλλιτέχνη με την υψηλή αισθητική το design και τη μόδα.

Φωτογραφίες - βίντεο: Carpenters Workshop Gallery 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ