Μισέλ Ομπάμα σε αυτοβιογραφία που θα πληρωθεί 60 εκ. δολάρια: "Έκανα εξωσωματική για τις δύο κόρες μου - Πήγαμε σε σύμβουλο γάμου"

Η Μισέλ κι ο Μπαράκ Ομπάμα, που έχουν έναν καταπληκτικό γάμο και αγαπιούνται, δουλεύουν για αυτό. Κι όποτε υπάρχει ανάγκη, ζητάμε βοήθεια για τον γάμο μας»...

Στις φωτογραφίες φαίνονται το "τέλειο ζευγάρι" . Όμως "ότι λάμπει δεν είναι χρυσός" και αυτό ισχύει και για τα "χρυσά ζευγάρια". Η  Μισέλ Ομπάμα έκανε αποκαλύψεις σε σχέση με τη ζωή της με τον Μπάρακ Ομπάμα  σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News ενόψει της κυκλοφορίας των απομνημονευμάτων της, την επόμενη Τρίτη.

 Η 54χρονη Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι είχε μια αποβολή πριν από 20 χρόνια και ότι υποβλήθηκε σε εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσει τις δύο κόρες της. Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ μιλάει για τον ρατσισμό, τα οικογενειακά προβλήματα και δεν αφήνει εκτός τον Ντόνταλντ Τραμπ.

Η Μισέλ Ομπάμα στα απομνημονεύματά της με τίτλο «Becoming» αποκαλύπτει επίσης τί δεν θα συγχωρήσει ποτέ στον νυν πρόεδρο της Αμερικής. Στο βιβλίο της δηλώνει ότι "δεν θα συγχωρέσει ποτέ" τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επειδή προώθησε μια μισαλλόδοξη θεωρία συνωμοσίας, αμφισβητώντας το γεγονός ότι ο σύζυγός της γεννήθηκε στις ΗΠΑ, γράφει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Washington Post.

 

Η Μισέλ Ομπάμα στο βιβλίο της τονίζει ότι αντιμετώπισε τον ρατσισμό, καθώς παρουσιαζόταν με το στερεότυπο της «θυμωμένης μαύρης γυναίκας» επειδή είναι μία «ισχυρή μαύρη γυναίκα».

Στο βιβλίο των 426 σελίδων η Μισέλ Ομπάμα αφηγείται τη ζωή της, από τα παιδικά της χρόνια στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγο μέχρι τον Λευκό Οίκο, τη μητρότητα και το πώς βίωσε τα οκτώ χρόνια ως πρώτη κυρία. Δηλώνει επίσης έκπληκτη που τόσες γυναίκες ψήφισαν τον "μισογύνη" Τραμπ στις εκλογές του 2016, αντί για τη Χίλαρι Κλίντον.

Δεν έκρυψε ότι σοκαρίστηκε και ότι "έτρεμε από τον θυμό της" όταν άκουσε τον Ρεπουμπλικανό πολιτικό, σε δηλώσεις του που είχαν ηχογραφηθεί εν αγνοία του στις αρχές της δεκαετίας του 2000, να υπερηφανεύεται ότι "αρπάζει τις γυναίκες" από τα γεννητικά όργανα.

 

Η αποβολή και η εξωσωματική για να αποκτήσει τις κόρες της

Στο βιβλίο η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αποκαλύπτει την οδυνηρή εμπειρία μιας αποβολής που είχε πριν από 20 χρόνια, καθώς και ότι υποβλήθηκε σε εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσει τις δύο κόρες της, Σάσα και Μαλία.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της, λοιπόν, αισθάνθηκε «μόνη και χαμένη» μετά την αποβολή που της συνέβη πριν από περίπου δύο δεκαετίες. «Ένιωσα σαν να απέτυχα επειδή δεν γνώριζα πόσο συχνά συμβαίνουν αποβολές, αφού δεν μιλούσαμε γι’ αυτό το θέμα. Βιώνουμε τον πόνο μας, νιώθοντας ότι έχουμε καταρρεύσει. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι νέες μητέρες ότι συμβαίνουν και αποβολές», είπε.

Στην ίδια συνέντευξη είπε ακόμη ότι όταν ήταν περίπου 34 ετών συνειδητοποίησε ότι «το βιολογικό ρολόι είναι πραγματικό» κι ότι «η παραγωγή ωαρίων περιοριζόταν», και γι’ αυτό αποφάσισε να καταφύγει στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

«Νομίζω ότι το χειρότερο  που κάνουμε ως γυναίκες η μία στην άλλη είναι που δεν μιλάμε με ειλικρίνεια για τα σώματά μας και το πώς λειτουργούν», τόνισε.

 

Τα σύννεφα στο γάμο και η προσφυγή στον σύμβουλο

Η 54χρονη Μισέλ περιγράφει στο βιβλίο της πώς ερωτεύτηκε τον μέλλοντα άνδρα της μια καλοκαιρινή βραδιά στο Σικάγο: «Μόλις επέτρεψα στον εαυτό μου να νιώσει κάτι για τον Μπαράκ, με κατέκλυσαν αισθήματα, μια έκρηξη λαχτάρας, ευγνωμοσύνης, πλήρωσης και θαυμασμού»

Αλλά δεν ήταν όλα πάντα αρμονικά στη σχέση τους. Καταρρίπτοντας την εικόνα του τέλειου ζευγαριού που έχουν πολλοί Αμερικανοί για τους πρώην ενοίκους του Λευκού Οίκου, η Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε ακόμη ότι ο γάμος της δοκιμάστηκε κατά καιρούς, όπως τότε που ο Μπαράκ Ομπάμα εξελέγη γερουσιαστής και την άφηνε μόνη στο σπίτι να κάνει τις ενέσεις της εξωσωματικής.

«Για μας η προσφυγή σε σύμβουλο γάμου ήταν ένας απ’ τους τρόπους, όπου μάθαμε πώς να λύνουμε συζητώντας τις διαφορές μας. Γνωρίζω πολλά νεαρά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα και νομίζουν ότι κατά κάποιο τρόπο κάτι τρέχει μεταξύ τους.

Και θέλω να γνωρίζουν ότι η Μισέλ κι ο Μπαράκ Ομπάμα, που έχουν έναν καταπληκτικό γάμο και αγαπιούνται, δουλεύουν για αυτό. Κι όποτε υπάρχει ανάγκη, ζητάμε βοήθεια για τον γάμο μας»...

 

Η 54χρονη δικηγόρος ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ. "Ουδέποτε ήμουν θαυμάστρια της πολιτικής και η εμπειρία μου τα τελευταία δέκα χρόνια δεν το άλλαξε αυτό", τονίζει.

Τα απομνημονεύματα της Μισέλ θα κυκλοφορήσουν μετά από συμφωνία του ζεύγους Ομπάμα με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House, με βάση την οποία εκείνη και ο πρώην πρόεδρος θα γράψουν από ένα βιβλίο. Φέρεται ότι θα λάβουν συνολικά ποσό που ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια δολάρια για τα βιβλία αυτά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ