Είναι αυτό το πιο χαρούμενο διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη; - Λουσμένο στο φως βαπτισμένο στα χρώματα (φωτό)

Ένα μοντέρνο διαμέρισμα που μοιάζει με "κουκλόσπιτο", γεμάτο τέχνη

Το κουκλίστικο διαμέρισμα, ανήκει στον  Anthony Baratta, έναν διάσημο για τους πρωτοποριακούς και ελαφρώς περίεργους χώρους που δημιουργεί αρχιτέκτονα, με έδρα το Long Island. Όταν ο Baratta, πηγαίνει στην Νέα Υόρκη, για τις εβδομαδιαίες συναντήσεις του , μένει σε αυτό: Είναι μια "μινιατούρα" σε σχέση με τους μεγάλους και εντυπωσιακούς για το  design τους χώρους που δημιουργεί.

Αυτό το μικρό στούντιο στο Μανχάταν, είναι πλημμυρισμένο με φως . Τους κατάλευκους τοίχους του γεμίζουν με χρώμα τα έργα τέχνης που κρέμονται πάνω τους , δημιουργώντας μια πολύ ωραία αντίθεση.

Ποπ αρτ και και μοντέρνα τέχνη σμίγουν αρμονικά σε αυτό το υπέροχο διαμερίσμα που μοιάζει με κουκλόσπιτο. Έντονα γεωμετρικά σχήματα και έντονα χρώματα με κυρίαρχο το κόκκινο, κάνουν αισθητή την παρουσία τους παντού, στα έπιπλα, στα διακοσμητικά, και στα έργα τέχνης κάνοντας το μικρό σπίτι να γεμίζει νότες χαράς.

Η ποικιλία των χρωμάτων και των σχημάτων δεν λειτορυγεί σε βάρος της αρμονίας. Είναι άψογα συνδυασμένα μεταξύ τους. "Η τολμηρή τέχνη είναι το σημείο εκκίνησης για την παλέτα. Δεν θα με κουράσει ποτέ το κόκκινο. Καθαρίζει το μυαλό μου όταν περιβάλλομαι από έντονα χρώματα και γεωμετρικά σχήματα", λέει μεταξύ άλλων ο Baratta για το μικρό, χαρούμενο,  "καταφύγιο" του.

Όλα τα αντικείμενα του σπιτιού προέρχονται από τους "θησαυρούς" που έχει στη διάθεση του ο ευφάνταστος αρχιτέκτονας για να διακοσμεί τα σπίτια που του αναθέτουν και για να ανανεώνει τη διακόσμηση του δικού του σπιτιού, αναφέρει το .housebeautiful

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ