Ζώδια: Πως θα είναι ο Δεκέμβρης του 2018 στα προσωπικά και στα οικονομικά μας

Αναλυτικά όλες οι πλανητικές όψεις του Δεκεμβρίου και πως θα μας επηρεάσουν

Γενικά:

Ο τελευταίος μήνας της χρονιάς δεν κρύβει εκπλήξεις παρά μόνο ένα δύσκολο γεγονός εκεί στα μέσα του. Ο Ερμής είναι ανάδρομος από την αρχή και μέχρι τις 6 του μήνα, ενώ η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Ουρανό την πρώτη του μήνα ξεκαθαρίζει λυτρωτικά αδιέξοδες και φθαρμένες από τον χρόνο σχέσεις.

Ωστόσο, ο μήνας γενικά δεν έχει δύσκολες όψεις, ούτε αρνητική νέα Σελήνη και Πανσέληνο. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη περνά στον Σκορπιό, μια διέλευση που θα διαρκέσει μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2019. Μια τόσο παθιασμένη Αφροδίτη από τον Σκορπιό θα δίνει ένταση και πάθος σε ό,τι έχει σχέση με τα ερωτικά ζητήματα, με όλα τα θετικά μα και αρνητικά που μπορεί να προκαλέσει.

Την Δευτέρα 3 του μήνα ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Άρη μας κάνει να βιαζόμαστε και ίσως να κάνουμε υπερβολές προκειμένου να πετύχουμε πολλά σε λίγο χρονικό διάστημα. Λίγο μετά στις 6 του μήνα, ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα μας δίνουν την ευελιξία που χρειάζεται ώστε να βρίσκουμε πιο εύκολους και διπλωματικούς τρόπους για να φτάσουμε κοντά στους στόχους μας. Την ίδια μέρα ο Ερμής ξεκινά την ορθόδρομη κίνησή του, όμως οι καθυστερήσεις και οι αναβολές σε όλα τα θέματα θα πάψουν από τις 9 του μήνα και μετά, όταν ουσιαστικά αρχίζει να κινείται γοργά και φεύγει από την περίοδο της φαινομενικής του στάσης.

Στις 7 Δεκεμβρίου έχουμε την νέα Σελήνη στις 15 μοίρες του Τοξότη, σε τετραγωνική όψη τόσο με τον Ποσειδώνα όσο και με τον Άρη, που την ίδια μέρα είναι σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα. Η νέα Σελήνη στον Τοξότη είναι δυνατή και αισιόδοξη, ενώ με της επιρροές που δέχεται γεννά έναν 28ήμερο κύκλο που θα τον χαρακτηρίζει η ανάγκη της αλλαγής και της φυγής από χώρους, συμβάσεις και καταστάσεις που νοιώθουμε ότι μας εγκλωβίζουν ή γενικά δεν μας δίνουν τον αέρα της προοπτικής ενός καλύτερου αύριο.

Αυτός είναι και ο λόγος που αυτόν τον καιρό πολλοί θα αποφασίσουν να κάνουν βήματα αλλαγών , να αλλάξουν χώρους ή και τόπους για να βρεθούν σε άλλους που μπορεί να τους ανανεώνουν την ελπίδα ότι με την νέα χρονιά θα έχουν μία καλύτερη προοπτική ανάπτυξης. Το αρνητικό είναι η πιθανότητα στα μέσα του μήνα να έχουμε ένα αρνητικό ή περίεργο γεγονός (π.χ. την απελευθέρωση επικίνδυνων μολυσματικά αερίων ή ένα πλημμυρικό φαινόμενο) που θα προκληθεί είτε ηθελημένα είτε από ατύχημα και θα απασχολήσει πολύ ειδησεογραφικά, ενώ η διερεύνηση των αιτίων που το προκάλεσε θα έχει διάρκεια.

Στις 13 Δεκεμβρίου ο Ερμής περνά στον Τοξότη και ως τις 4 Ιανουαρίου του 2019 θα κάνει τόσο τον λόγο που και εκφράζουμε αλλά και αυτό που μας απευθύνουν πιο αληθινό και πιο σκληρό. 16 και 17 του μήνα διαδοχικά δύο εξάγωνα Αφροδίτης με Κρόνο και Άρη με Πλούτωνα δεν δείχνουν να έχουν τη δύναμη για να δώσουν κάτι αξιόλογο, γι’ αυτό και ο μήνας ουσιαστικά από τις 7 ως και τις 19 δείχνει ιδιαίτερα ουδέτερος.

Όλα τα δυνατά στοιχεία του Δεκέμβρη ξεκινούν στις 20, όταν ο Ήλιος κάνει ένα δυνατό τρίγωνο με τον Ουρανό, ενώ μία μέρα μετά στις 21, έχουμε τις πιο καλές όψεις του μήνα: Την σύνοδο του Ερμή με τον Δία και το εξαιρετικό τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα. Οι τρεις αυτές θετικές όψεις έχουν την δύναμη να μεταφέρουν μηνύματα αισιοδοξίας, να αλλάξουν την διάθεση και να δώσουν ανάσες, είτε οικονομικές είτε συναισθηματικές σε πολύ κόσμο που τις έχει ανάγκη.

Μία μέρα μετά τις 22, πραγματοποιείται το πέρασμα του Ήλιου στον Αιγόκερω, που το συνοδεύει και μία πολύ θετική Πανσέληνος στις 0 μοίρες 49΄του Καρκίνου. Η πανσέληνος αυτή είναι χωρίς αρνητικές επιρροές και δίνει στην εορταστική περίοδο που ξεκινά το χρώμα και το νόημα που πρέπει να έχουν τα Χριστούγεννα.

Από εκεί και μετά, μία αρνητική όψη τετραγώνου του Ερμή με τον Ποσειδώνα τη μέρα των Χριστουγέννων μπορεί να μπερδέψει πολλούς με αναβολές και αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Επίσης, τη μέρα αυτή καλούμαστε να διακρίνουμε την πραγματικότητα από την πλάνη, γι’ αυτό και η μέρα είναι ακατάλληλη για κάθε μορφής ξεκινήματα, ιδιαίτερα νέων σχέσεων. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται για να αποφύγουμε τις εξαπατήσεις, αφού το όλο σκηνικό εύκολα θα μπορούσαμε να μας κάνει να πληρώσουμε τον κούκο αηδόνι στις Χριστουγεννιάτικες εξόδους μας.

Ο μήνας και η χρονιά κλείνει με ένα ουδέτερο εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα. Στις τελευταίες μέρες του 2018 όλα δείχνουν ήσυχα, λες και κάτι να περιμένουμε να αλλάξει, αλλά χωρίς εξάρσεις αισιοδοξίας, και με το αίσθημα ότι το 2019 δεν μπορεί να μην είναι έστω και λίγο καλύτερη χρονιά από αυτή που μας αποχαιρετά, όπως αναφέρει το Phile News

Κριός
Για τους γεννημένους από 25 Μαρτίου ως και 1 Απριλίου ο Δεκέμβρης είναι ένας μήνας γεμάτος δώρα και προοπτικές. Ο τρόπος που βλέπετε τα πράγματα τώρα αλλάζει και εσείς θα δίνετε περισσότερη σημασία σε αυτά που έχουν ουσία και όχι σε ανούσια πράγματα . Οι πιο φιλοσοφημένοι και ώριμοι τώρα μπορείτε να κερδίσετε μέσα από μία ευκαιρία ή πρόταση που μπορεί να σας φέρει πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά χρειάζεται η ζωή σας ή να έχετε ένα ανέλπιστο κέρδος. Όμως και για τους υπόλοιπους Κριούς η παρουσία του Ήλιου στον Τοξότη ανοίγει πόρτες, κάνει πιο εύκολο το ταξίδι, πιο ξεκάθαρο το τοπίο και μόνο οι γεννημένοι στις 10 Απριλίου θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεχτικοί αυτό τον καιρό. Πριν ξεκινήσει η νέα χρονιά, δείχνετε να ξέρετε τι ακριβώς θέλετε από το αύριο, ποιος είναι ο στόχος και ποιος ο δρόμος και ο τρόπος για να το πετύχετε. Οικονομικά μπορείτε να βασιστείτε αρκετά στην στήριξη που μπορεί κάποιος να σας παρέχει αυτόν τον καιρό. Συναισθηματικά θα είστε κτητικοί και απαιτητικοί από τους ανθρώπους της καρδιάς σας, όμως θα μπορείτε να ξεχωρίζετε τις αγάπες από τους ενθουσιασμούς. Ο Δεκέμβρης βοηθά τα ταξίδια των Κριών και τους βοηθά να κάνουν ένα καλό εσωτερικό ψάξιμο, που θα βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσουν μηνύματα και να φιλοσοφήσουν πάνω σε έννοιες που δεν είχαν αγγίξει ποτέ στο παρελθόν.

Ταύρος
Ο Δεκέμβρης είναι ένας πολύ ήρεμος μήνας. Μπορεί να καθυστερεί κάποια αναμενόμενα (έσοδα κυρίως) ως τα μισά του, αλλά δεν δείχνει ιδιαίτερα αρνητικός σε κάτι. Από την πρώτη μέρα του μήνα νιώθετε ότι ξεκινά μία περίοδος που θα φέρει αλλαγές στην ζωή σας, ενδεχομένως αιτίες για να χαθείτε από κάποιους φίλους ή πιθανές στενοχώριες από ένα πρόβλημα φιλικού σας ατόμου. Το μήνα αυτό απαιτείται πολύ προσεχτική διαχείριση των οικονομικών σας κινήσεων, είτε αυτό αφορά σημαντικές αγορές που πρέπει να τις ψάχνετε πολύ πριν τις αποφασίσετε, είτε γενικά έξοδα. Πάνω από όλα, όμως, αισθάνεστε ότι στην πραγματικότητα στα σοβαρά και στα δύσκολα είστε σχεδόν μόνοι. Αν κάτι χρειάζεστε περισσότερο τώρα που τελειώνει αυτή η χρονιά, είναι η ουσιαστική συντροφικότητα και η σταθερή παρουσία ατόμων ή ατόμου που πάνω του μπορείτε να βασίζεστε. Γι’ αυτό ο Δεκέμβρης βοηθά, είτε στο να ζεστάνετε σημαντικές σας σχέσεις, κάνοντας μέχρι και σημαντικές υποχωρήσεις ως δείγμα καλής θέλησης, είτε στο να βγάλετε τον καλό σας εαυτό έτσι ώστε να ακολουθάτε πιο εύκολα τα θέλω των άλλων, της παρέας και γενικά των ατόμων που είναι κοντά σας, προκειμένου να διώξετε από πάνω σας την ταμπέλα του απόλυτου, απαιτητικού και ξεροκέφαλου που σας έχουν φορέσει.

Δίδυμοι
Όλα καλά θα είναι τα πράγματα για εσάς τον τελευταίο μήνα της χρονιάς. Η Αφροδίτη, περνώντας από τις 2στον Σκορπιό, φροντίζει και ευνοεί τα επαγγελματικά και τα οικονομικά σας θέματα, ενώ παράλληλα βοηθά να είστε σε καλή φυσική κατάσταση και διάθεση. Ταυτόχρονα, ο Ήλιος και ο Δίας από τον Τοξότη έχουν ανοίξει από τον Νοέμβριο τις πόρτες για να έρθουν καλές προτάσεις συνεργασιών ή να αρχίσουν να αποκτούν να αποδίδουν οι συνεργασίες και σχέσεις σας. Αυτό τον καιρό οι προτάσεις μπορεί να κρύβουν ευκαιρίες και εσείς από την μεριά σας έχετε ήδη συνειδητοποιήσει ότι είναι πιο δύσκολο να καταφέρετε κάτι μόνοι, καθώς ευνοούνται οι ομαδικές προσπάθειες. Ο Ερμής θα δώσει, με την σειρά του, από τα μέσα του μήνα και μετά, λόγους για να γίνουν συζητήσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να μην υπάρχουν θολά σημεία και κενά, τόσο στις σχέσεις όσο καις τις συνεργασίες σας. Οι αδέσμευτοι θα νοιώσετε πιο έντονη την ανάγκη αυτές τις γιορτές να τερματίσετε τη μοναχική σας πορεία και κάποιοι θα κάνετε βήματα προκειμένου να καλύψετε αυτά τα κενά. Μόνο οι γεννημένοι στις 4 και 5 Ιουνίου θα έχετε τάσεις φυγής, και μία τάση να μην μπορείτε να διακρίνετε καθαρά προθέσεις και καταστάσεις. Με δεδομένο ότι ο μήνας δεν έχει δύσκολες όψεις, όλα δείχνουν ότι οι περισσότεροι θα νοιώσετε ότι, τελειώνοντας το 2018, ακόμα και αν κάποιες στιγμές σας πίκρανε, σας αφήνει με γλυκιά τελικά γεύση.

Καρκίνος
Αυτόν τον μήνα οι γεννημένοι από τις 12 Ιουλίου και μετά έχουν λόγο να κινούνται προσεκτικά σε όλους τους τομείς και φυσικά σε ότι αφορά σημαντικές αποφάσεις. Οι υπόλοιποι Καρκίνοι, μόνο καλά έχετε να περιμένετε αυτόν τον Δεκέμβρη στη ζωή σας. Ξεκινούμε, λοιπόν, να ξεδιπλώνουμε τις θετικές επιρροές του μήνα για σας: Συναισθηματικά, η φλογερή Αφροδίτη υπόσχεται ένα μήνα γεμάτο συγκινήσεις, ζεσταίνοντας τις σχέσεις σας και δίνοντας ευκαιρίες στους αδέσμευτους που αποκλείεται να τους αφήσουν ασυγκίνητους. Οι μεγαλύτεροι από εσάς θα έχετε χαρές από τα παιδιά σας, ενώ όλοι θα έχετε έναν πολύ αποδοτικό οικονομικά μήνα που θα σας κάνει ξανά αισιόδοξους. Ο χώρος της δουλειάς, που από τον Νοέμβρη έχει αρχίσει να δείχνει ουσιαστικά σημάδια ανάκαμψης, συνεχίζει να ευνοείται, και γενικότερα η δυναμική σας σάς επιτρέπει να είστε περισσότερο τολμηροί και αποφασιστικοί σε νέα βήματα και ανοίγματα. Όσοι, λοιπόν, έχετε γεννηθεί μέχρι και τις 11 Ιουλίου μην φοβηθείτε τα ανοίγματα, αφού οι πιθανότητες να κερδίσετε από αυτά είναι μεγάλες. Αν όμως είστε από τις 12 του μήνα και μετά, να είστε προσεχτικοί και να μην σας παρασύρει κανένας ενθουσιασμός, καθώς θα μπορούσε να αποδειχθεί στο κοντινό μέλλον άνθρακες ο θησαυρός που κυνηγάτε.

Λέων
Με λιγότερο εγωισμό και περισσότερη διάθεση για συζήτηση και συνεννόηση αυτό το μήνα μπορείτε να πετύχετε πολλά. Με δεδομένο ότι, από τα μέσα του Νοέμβρη και μετά, τα άστρα έχουν πάψει (μετά από πολύ καιρό) να σας χτυπούν, μπορείτε να ξανά να δημιουργήσετε προοπτικές και να αισθανθείτε ότι, από εδώ και πέρα, κάθε μέρα που περνά μπορεί να δυναμώσει τη ζωή, τις σχέσεις και την θέση σας. Ο Δεκέμβρης σιγά σιγά ξεδιπλώνει τα δώρα του και σας βοηθά να τα ξαναπείτε και να τα βρείτε με τα άτομα της καρδιάς σας και άλλα άτομα του φιλικού η επαγγελματικού σας χώρου που είχατε απομακρυνθεί ή ψυχρανθεί μαζί τους. Ο Δίας και ο Ήλιος από τον Τοξότη ζεσταίνουν την προσωπική σας ζωή αναβαθμίζοντας σχέσεις ή δίνοντας ευκαιρίες σε όσους είναι μόνοι να συναντήσουν το άτομο που έχει αυτό το κάτι που θα τους συγκινήσει. Όμως και στα οικονομικά σας αυτός ο μήνας, κυρίως από τα μισά του και μετά, σας βοηθά ώστε να έχετε καλύτερα έσοδα ή ένα στήριγμα που χρειάζεστε για να κάνετε πράγματα που θέλετε. Μπορεί ο επαγγελματικός χώρος να εξακολουθεί να σας αγχώνει, όμως το τέλος της χρονιάς δείχνει ότι και εκεί θα ξεκινήσουν σύντομα να βελτιώνονται τα πράγματα. Πιο τυχεροί από όλους τις μέρες αυτές θα είναι οι γεννημένοι 27 Ιουλίου ως και 3 Αυγούστου, αφού μέσα στον Δεκέμβρη μπορούν να αναμένουν κέρδη, προτάσεις ή ανοίγματα που θα τους κάνουν να νοιώσουν δικαιωμένοι.

Παρθένος
Ο μήνας ξεκινά με αυξημένα έξοδα, κάποια από αυτά απρόβλεπτα, όμως η οργανωτική σας φύση θα μπορέσει γρήγορα να τα ισορροπήσει. Επικοινωνιακά θα τα πάτε θαυμάσια και πιθανόν αυτός ο μήνας να δώσει συναντήσεις και μηνύματα που μπορούν θα σας ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση. Ακόμα, πιθανόν κάποιοι να λειτουργήσετε ως μεσολαβητές για να διευκολύνετε ένα κοντινό σας άτομο να πετύχει ένα σκοπό του. Ο οικογενειακός χώρος, το σπίτι και τα κοντινά συγγενικά σας άτομα θα πάρουν πολύ από τον χρόνο σας αυτό τον μήνα, ενώ θα είστε σε μία συνεχή κίνηση και προσπάθεια για να καλύψετε τόσο επαγγελματικές όσο και οικογενειακές υποχρεώσεις. Λογικά, θα υπάρχουν και στιγμές εκνευρισμού, καθώς θα νοιώθετε ότι ο σύντροφος ή οι κοντινοί σας άνθρωποι δεν θα έχουν την διάθεση να τρέξουν στους δικούς σας ρυθμούς και για τα δικά σας θέλω. Κάποιες στιγμές μέσα στον μήνα, κυρίως οι γεννημένοι στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου, μπορεί να φέρετε κάποιες σχέσεις σας στα άκρα. Το θετικό είναι ότι την εορταστική περίοδο, στις 10 τελευταίες ημέρες του μήνα, περνώντας ο Ήλιος στον Αιγόκερω, θα σας ηρεμήσει αρκετά, θα σας δώσει περισσότερο χρόνο να αφιερώσετε στους αγαπημένους σας και θα πάρετε και χαρές από αυτούς που αγαπάτε.

Ζυγός
Ένας ακόμα μήνας που στηρίζει τα οικονομικά των Ζυγών, αφού δίνει περισσότερα σε αυτούς που προσπαθούν και στήριξη από τρίτους σε αυτούς που απλά επαναπαύονται στην καλή τους τύχη, ώστε και οι μεν και οι δε να έχετε όσα χρειάζεστε για να κάνετε τις αγορές και τις σπατάλες σας. Ο μήνας ίσως φέρει σε δύσκολη θέση κάποιους αρκετά μπερδεμένους συναισθηματικά, κυρίως Ζυγούς της 21ης και 22ης Οκτωβρίου. Μπορεί, επίσης, οι γεννημένοι από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και 4 Οκτωβρίου να έχουν κάποιο οικογενειακό στρίμωγμα, ενώ οι γεννημένοι στις 13 Οκτωβρίου να έχετε περάσει σε μία περίοδο που δεν σας επιτρέπει λάθη και απροσεξίες σε κανέναν τομέα. Οι υπόλοιποι, όμως, Ζυγοί μόνο καλά έχετε να περιμένετε από το τέλος αυτής της χρονιάς. Περισσότερο κοντά σε φίλους και κόσμο γενικά και πολύ λιγότερο κοντά στους παραδοσιακούς οικογενειακούς χώρους οι πιο πολλοί θα βρεθείτε τις παραμονές και ανήμερα τόσο των Χριστουγέννων όσο και της πρωτοχρονιάς μέσα σε πολύ κόσμο, φώτα και φωνές… Αν κάτι πρέπει να προσέχετε αυτόν τον καιρό είναι η υγεία σας καθώς ο τόσο περίεργος καιρός μπορεί εύκολα να σας ρίξει στο κρεβάτι μα και ο Άρης από τους Ιχθείς καλεί τους νέους και τις νέες να είναι προσεχτικοί στους ενθουσιώδεις έρωτές τους και προστατευμένοι για να μην έχουν απρόοπτα.

Σκορπιός
Το πόσο καλά μπορεί να σας πάει αυτός ο μήνας είναι δύσκολο να το περιγράψουμε, όμως εύκολο να το βιώσετε, αρκεί να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά στην ευκαιρία και να μην αφήνετε πείσματα να σας κολλούν σε ανούσιες καταστάσεις. Η Αφροδίτη, από τις 2 στο ζώδιό σας, προσθέτει αυτό το κάτι στην γοητεία σας για να κερδίζετε πιο εύκολα τώρα, όχι μόνο ερωτικά αλλά και σε όλους τους τομείς, επιβεβαίωση και αναγνώριση. Ακόμα, δίνει χαρές στους αρκετά ταλαιπωρημένους Σκορπιούς των 2 πρώτων ημερών του ζωδίου, που φέτος είχαν λόγους για να περάσουν δύσκολα. Ήλιος και Δίας από τον Τοξότη θα δώσουν σε πολλούς τη δυνατότητα να κάνουν μικρά ή και σημαντικά αποκτήματα αυτόν τον τόσο καλό για τα οικονομικά σας μήνα. Ο Άρης από τους Ιχθείς σας γεμίζει ενέργεια, αποφασιστικότητα και θάρρος, ώστε να είστε όσο κατακτητικοί χρειάζεται για να στοχεύετε και να παίρνετε αυτό που επιθυμείτε. Αυτόν τον καιρό ό,τι χαλάει θα σας βγαίνει τελικά σε καλό, γιατί είτε με κάποιο τρόπο θα διορθώνεται είτε θα αντικαθίσταται από κάτι νέο και καλύτερο (και αυτό αφορά φυσικά και τις σχέσεις σας). Αυτός είναι και ο λόγος που θα νοιώθετε δυνατοί και τυχεροί, καθώς, όπως όλα δείχνουν, ο τελευταίος μήνας της χρονιάς θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να θυμάστε με θετικά συναισθήματα το πέρασμα του 2018 από τη ζωή σας.

Τοξότης
Το ότι σιγά-σιγά και ένα-ένα τα πράγματα γίνονται όπως εσείς τα θέλετε είναι κάτι που το έχετε δει να ξεκινά να συμβαίνει από τον περασμένο μήνα, ιδιαίτερα εσείς των πρώτων ημερών του ζωδίου και ιδιαίτερα οι γεννημένοι από 27 Νοεμβρίου μέχρι και 3 Δεκεμβρίου. Το άνοιγμα που αναζητάτε, αυτό που ανοίγει προοπτικές καλυτέρευσης της θέσης και των εσόδων σας, τύχη, μία πρόταση ή μία ευκαιρία να κάνετε ένα μεγάλο σας θέλω πραγματικότητα, είναι τώρα πιο εφικτό για εσάς. Εύκολα, λοιπόν, καταλαβαίνουμε ότι για τους γεννημένους μέχρι και 2 Δεκεμβρίου, ο μήνας δεν είναι απλά καλός αλλά άριστος. Για τους υπόλοιπους Τοξότες ο Δεκέμβρης είναι μήνας με πολλά αιτήματα, αρκετή ενδοοικογενειακή ένταση, ξεσπάσματα και πολλές τάσεις φυγής, που θα τις εκδηλώσετε από νωρίς αυτόν τον καιρό. Οικονομικά για όλους τα πράγματα θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολα και απαιτούν μέτρο και σύνεση σε ό,τι αφορά τα έξοδα. Όλοι, ιδιαίτερα από τις 13 και μετά, να είστε προσεκτικοί με την ορμή του λόγου σας γιατί μπορεί να πληγώσει με την σκληράδα του άτομα που δεν πρέπει να πληγώσετε. Οι μέρες των Χριστουγέννων, αλλά και οι 29 και 30 του μήνα, δείχνουν να σας πάνε περισσότερο, να βοηθούν τη διάθεσή σας και να χαρίζουν πιο καλές στιγμές, σε σχέση με την παραμονή της πρωτοχρονιάς που θα είστε αρκετά κλεισμένοι στον εαυτό σας και στις σκέψεις σας.

Αιγόκερως
Παρόλο που σαν μήνας είναι τόσο καλός, αυτός Δεκέμβρης δεν δείχνει να μπορεί να σας δώσει και πολλά πράγματα. Μπορεί, ωστόσο, να βάλει σε πίεση ή σε διλήμματα κάποιους από τους γεννημένους από τις 30 Δεκεμβρίου μέχρι και 1 Ιανουαρίου, είτε κουράζοντας τους με μια ευθύνη που έχουν αναλάβει ή στερώντας τους αυτά που θεωρούν ότι τους αξίζουν. Επίσης, αιτίες έντασης και εξόδων μπορεί να δημιουργηθούν για τους γεννημένους στις 18 Ιανουαρίου ενώ μια δυσάρεστη που δεν είναι στο χέρι τους να αλλάξουν πιθανόν να βιώσουν οι γεννημένοι στις 10 Ιανουαρίου. Οι υπόλοιποι, που είναι και οι περισσότεροι Αιγόκεροι, θα μπορούσατε να περάσετε αρκετά καλά αυτόν τον καιρό. Η πρώτη σας ανάγκη είναι να κάνετε απολογισμούς και να τα βρείτε με το μέσα σας, κάτι το οποίο υποβοηθείται από την παρουσία Ήλιου και Δία στον Τοξότη. Από τις 2 του μήνα και μετά, η Αφροδίτη από τον Σκορπιό φέρνει καλές επαφές με φίλους και την δυνατότητα, μέσα από προσκλήσεις, να βρεθείτε σε νέους κύκλους και να γνωρίσετε γοητευτικά άτομα, αν και οι περισσότεροι από εσάς θα αναζητάτε στιγμές για να απομονωθείτε και να σκεφτείτε. Αυτόν τον καιρό θα κάνετε πολλές μετακινήσεις, ενώ πιθανόν να υπάρχει μια αυξημένη νευρικότητα στην κίνηση και στον λόγο σας. Ταυτόχρονα, θα έχετε τάσεις φυγής και δεν θα είστε εύκολα ικανοποιημένοι με όσα συμβαίνουν γύρω σας. Το κλίμα θα αλλάξει το 3ο και εορταστικό 10ήμερο του μήνα, όταν περνά ο Ήλιος στο ζώδιό σας και σας βγάζει από την περίοδο εσωστρέφειας, όμως οι τελευταίες μέρες του χρόνου, από τις 27 του μήνα και μετά, ιδιαίτερα η παραμονή της πρωτοχρονιάς σας αποζημιώνουν με ευχάριστες στιγμές.

Υδροχόος
Ένας πολύ δυνατός και ευχάριστος μήνας είναι ο Δεκέμβρης για εσάς. Αν κάτι πρέπει να προσέξετε τις μέρες του είναι τα έξοδά σας, καθώς θα έχετε μία καταναλωτική μανία που δεν θα κατασιγάζει με τίποτα. Επίσης, προσοχή χρειάζονται μέρες όπως η 7η του μήνα που μπορείτε ακόμα και να χάσετε ένα αντικείμενο ή χρήματα από βιασύνη ή και από κακόβουλη ενέργεια άλλου ατόμου (κλοπή). Τα θέλω σας αυτόν τον καιρό δεν έχουν τελειωμό, όμως ο μήνας σας βοηθά και σας στηρίζει οικονομικά, είτε μέσα από την εργασία σας είτε, αν δεν εργάζεστε, με διάφορούς άλλους τρόπους, καθώς όλοι λίγο-πολύ έχετε κοντά σας άτομα που καλύπτουν τις ανάγκες σας. Οι προσκλήσεις που θα έχετε αυτόν τον καιρό είναι ασυνήθιστα πολλές και οι περισσότεροι θα είστε ικανοποιημένοι από τον εαυτό σας, την εικόνα σας , την φυσική σας κατάσταση και την αποδοχή που παίρνετε από τον κόσμο που σας γνωρίζει και τόσο εύκολα κερδίζετε την συμπάθειά του. Η μεγάλη σας κοινωνικότητα έχει φυσικά θετικό αντίκτυπο και στα προσωπικά σας, έτσι οι αδέσμευτοι θα έχετε τις ευκαιρίες σας, ενώ οι υπόλοιποι θα κάνετε τα ταίρια σας να νοιώσουν ότι δεν μπορούν να είναι εφησυχασμένα και θα πρέπει να κάνουν πράγματα για να ανανεώσουν το ενδιαφέρον της σχέσης σας.

Ιχθείς
Μπορεί με το καλημέρα ο μήνας να σας βγάλει ένα έξοδο, αλλά στο κατόπιν γίνεται πολύ αποδοτικός από οικονομικής – επαγγελματικής άποψης και πολύ ευνοϊκός για εσάς, τη διάθεση, τον ψυχισμό και τα συναισθηματικά σας θέματα. Η Αφροδίτη, από τις 2 του μήνα, περνά ξανά στον φιλικό σας Σκορπιό βοηθώντας τα ανοίγματά σας, τα ταξίδια, τις γνωριμίες και θέματα που αφορούν ρυθμίσεις που μπορούν να χαλαρώσουν κάποιους πιεσμένους οικονομικά.

Παραγωγικό το μυαλό σας θα γεννά ιδέες και λύσεις, τόσο για εσάς όσο και για άλλους κοντινούς σας, την ίδια ώρα που Ήλιος και Δίας από την κορυφή του χάρτη σας σάς δίνουν την ευκαιρία να προβληθείτε περισσότερο, αν αυτό επιθυμείτε, και να καθιερωθείτε σε έναν τομέα, αν αυτό αποτελεί επιδίωξή σας. Ο Άρης, από το δικό σας ζώδιο, σάς δίνει μία ασυνήθιστη για την φύση σας ορμή, που σας επιτρέπει να επιβάλλετε, αν νοιώσετε ότι χρειάζεται, ακόμα και με αυταρχικό τρόπο, την δική σας άποψη σε σχέσεις ή συνεργασίες σας. Τα Χριστούγεννα εσείς θα φροντίσετε για όλους και όλα και πιθανά να είστε τελικά εκτός από ικανοποιημένοι και πολύ κουρασμένοι, όμως η παραμονή της πρωτοχρονιάς δείχνει πολύ πιο ανέμελη και ευχάριστη για όλους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ