20+ τρόποι να ξεκινήσεις αποτοξίνωση μετά τη διατροφική κραιπάλη των γιορτών

Η αποτοξίνωση από το φαγητό βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού σου.

Ο μεταβολισμός ενεργοποιείται κι εσύ αρχίζεις να χάνεις λίπος και κιλά. Μέσω της διατροφικής αποτοξίνωσης το ανοσοποιητικό σου σύστημα βελτιώνεται, με αποτέλεσμα να είσαι περισσότερο ανθεκτικός σε ιώσεις, ενώ τα επίπεδα χοληστερίνης και σακχάρου μειώνονται, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ασθενειών.

Το wefit.gr αναφέρει, 21 τρόπους για να ξεκινήσεις αποτοξίνωση μετά τη διατροφική κραιπάλη των γιορτών.

1 Ξεκίνα με νερό

Το σώμα μας αποτελείται από 70% νερό και χρειάζεται περίπου 8 ποτήρια την ημέρα για να το κρατήσει ενυδατωμένο και να συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών. Μόλις ξυπνήσεις πιες νερό, να ρίξεις και λίγο λεμόνι το πεπτικό σου θα σε ευγνωμονεί.

2 Κόψε την καφείνη

Μείωσε το αλκοόλ και τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη, όπως ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά τύπου κόλα. Αν πίνεις περισσότερα από τέσσερα ποτά την ημέρα που περιέχουν καφεΐνη κόψε τα σταδιακά για μια εβδομάδα ή δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσεις αποτοξίνωση, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα στέρησης όπως πονοκέφαλος και οξυθυμία.

3 Μείωσε τα επεξεργασμένα κρέατα και τα γλυκά

Αυτό θα βοηθήσει το πεπτικό σου σύστημα να κάνει ένα καλό διάλειμμα. Επίσης κόψε τους απλούς υδατάνθρακες και τα τηγανητά. Για πρωτεΐνη κατανάλωνε περισσότερα όσπρια, όπως φασόλια, ρεβίθια και  φακές.

4 Τρώγε λαχανικά και ολόκληρα τα φρούτα

Δώσε έμφαση σε μούρα, αχλάδια, δαμάσκηνα και μήλα. Απόφευγε τους χυμούς φρούτων γιατί περιέχουν ζάχαρη και δεν κρατούν σταθερά τα ενεργειακά σου επίπεδα. Φρόντισε να είναι βιολογικά.

5 Βρες τα λιπαρά

Επίλεξε ωμούς ξηρούς καρπούς, σπόρους, αβοκάντο και αχλάδια, σολομό για να πάρεις τα υγιεινά λιπαρά που περιέχουν, τα οποία επιβραδύνουν την πέψη και σου δίνουν περισσότερη ενέργεια. Οι σπόροι Chia είναι επίσης καλή επιλογή επειδή είναι εύπεπτοι και πλούσιοι σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνη.

6 Φάε φυτικές ίνες

Προτίμησε ακατέργαστα προΐόντα όπως η βρώμη και το καστανό ρύζι, επειδή σου παρέχουν φυτικές ίνες και την ενέργεια που χρειάζεσαι κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης. 

7 Έχε υπόψη σου τα προβιοτικά

Πρόσθεσε το τυρί cottage στη λίστα αποτοξίνωσης μαζί με τα προβιοτικά γιαούρτια και ροφήματα όπως το κεφίρ. Αυτά προωθούν την υγεία του εντέρου με καλά βακτήρια που συμβάλλουν στην υγεία του πεπτικού.

8 Μείωσε το αλάτι

Ακόμα κι αν δεν προσθέτεις αλάτι στο φαγητό πολλά τρόφιμα έχουν ήδη υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Αντί για αλάτι προτίμησε τα φρέσκα μυρωδικά.

9 Πιες βότανα

Καθάρισε και προστάτεψε το συκώτι σου καταναλώνοντας βότανα όπως ρίζα πικραλίδας, κολλιτσίδα και πράσινο τσάι.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ