Ιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα: Έτσι θα επαναφέρεις τη λάμψη της επιδερμίδας σου μετά τις γιορτές

Μήπως το αλκοόλ, η κακή διατροφή και η έλλειψη ύπνου «στιγμάτισαν» την όψη του προσώπου σου;

Είναι γεγονός πως η περίοδος των εορτών αφήνει το δικό της αποτύπωμα στην επιδερμίδα μας: Από μαύρους κύκλους και σπυράκια μέχρι θαμπάδα και πρήξιμο, όλα τα σημάδια της κακής διατροφής, του αλκοόλ και της έλλειψης ύπνου δεν αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους. Πώς η επιδερμίδα σου θα επανακτήσει τη χαμένη φρεσκάδα της; Ιδού τι πρέπει να κάνεις. 

1. Επίλεξε τροφές με βιταμίνες
Ενσωμάτωσε στο καθημερινό διαιτολόγιο σου υγιεινές τροφές, πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία, όπως οι βιταμίνες A,C,E και K, όπως τα μούρα, τα cranberries, το γιαούρτι, το κεφίρ, τα πορτοκάλια, το μάνγκο και οι γλυκοπατάτες. 

2. Πιες πολλά υγρά – όχι αλκοόλ
Θα έχεις ήδη διαπιστώσει πως το αλκοόλ αφυδατώνει την επιδερμίδα και την κάνει να φαίνεται θαμπή και κουρασμένη – λογικό, αφού περιέχει ζάχαρη. Επίλεξε νερό καρύδας, αφεψήματα με βότανα, πράσινο τσάι και ροφήματα με αντιοξειδωτικά για ενυδάτωση εκ των έσω.

3. Προτίμησε ενυδατικά προϊόντα
Πες «ναι» σε μία κρέμα με υαλουρονικό οξύ ή γλυκερίνη και αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο για να κάνεις απολέπιση και μια ενυδατική μάσκα προσώπου. Αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου, την προετοιμάζεις για να δεχτεί όλα τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας και των προϊόντων περιποίησης που θα χρησιμοποιήσεις στη συνέχεια. 

4. Κάνε μεσοθεραπεία με βιταμίνες
Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιλέξεις μια θεραπεία προσώπου που θα «μεταμορφώσει» την επιδερμίδα σου. Ένα «κοκτέιλ» υαλουρονικού οξέος, βιταμινών και αντιοξειδωτικών στοιχείων εγχέεται ενέσιμα ή με roller στην επιδερμίδα και βελτιώνει αμέσως την όψη της. Παράλληλα, προλαμβάνει και την εμφάνιση καινούριων ρυτίδων. 

Who is Who

Ο Ιάκωβος Γκόγκουα είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής Πατρών, εξειδικεύεται στον τομέα της αισθητικής ιατρικής και αντιγήρανσης.

Το ενδιαφέρον του και η αγάπη του για τη δουλεία του και την ομορφιά, τον έχει ωθήσει και συνεχίζει να τον παρακινεί για την συνεχή εξέλιξή του.

Έχει εκπαιδευθεί δίπλα σε σπουδαίους γιατρούς του είδους, ακολουθώντας πιστά το κομμάτι της κοσμητικής ιατρικής και έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά μετεκπαιδευτικά προγράμματα στη Ρωσία, το Ισραήλ και τη Σιγκαπούρη, λαμβάνοντας έτσι την απαραίτητη τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση και τη καταπολέμηση της γήρανσης.

Αν και νέος σε ηλικία, έχει ήδη καταφέρει να πρωτοστατεί και να κεντρίζει το ιατρικό ενδιαφέρον, μετρώντας πάνω από 5000 περιστατικά στο ιστορικό του.

Από το 2016 έως και σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός διευθυντής στα Medi Prinou Health Center. Επιπλέον συνεργάζεται ως εξωτερικός ιατρός με το δερματολογικό – κοσμητικό ιατρικό κέντρο Focus, διατηρώντας παράλληλα το δικό του προσωπικό ιατρείο.

Η συνεχής διάθεσή του για βελτίωση και αυτοανάπτυξη του έχουν χαρίσει έναν μεγάλο αριθμό πιστοποιητικών παρακολούθησης ιατρικών συνεδρίων και τίτλων, εντός και εκτός Ελλάδας.

Άρθρο από τον Ιάκωβο Γκόγκουα MD - Κοσμητική Ιατρική – Αντιγήρανση

Για περισσότερες συμβουλές:

www.regen.gr

Instagram: @_iamjake

Διεύθυνση:

Βασιλίσσης Σοφίας 77

Τηλ: 216 7007070

 

Διαβάστε επίσης: Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα εξηγεί: Botox ή filler; Τι είναι το καθένα και πού χρησιμοποιείται

Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα σας ρωτάει και σας συμβουλεύει: Μήπως ο τρόπος που κοιμάσαι σου προκαλεί ρυτίδες;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ