Χάστε βάρος με νέα στρατηγική: Online εφαρμογή θα σας οδηγήσει πιο κοντά στον στόχο σας

Νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας διαπίστωσε ότι για την επιτυχή απώλεια βάρους, οι συμμετέχοντες έπρεπε να χρησιμοποιούν μία online εφαρμογή για μόλις 15 λεπτά την ημέρα ή λιγότερο.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στη μελέτη κατέγραφαν σε ένα online application τα τρόφιμα που κατανάλωναν, το μέγεθος των μερίδων τους και τις μεθόδους μαγειρέματος που ακολουθούσαν στο πλαίσιο ενός εξάμηνου προγράμματος.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έχασαν βάρος, μπόρεσαν να καταγράψουν πιο γρήγορα τα τρόφιμα που κατανάλωναν. Στην αρχή, η διαδικασία αυτοπαρακολούθησης διαρκούσε περίπου 23,2 λεπτά την ημέρα, αλλά μέχρι το τέλος του προγράμματος ο μέσος χρόνος μειώθηκε στα 14,6 λεπτά.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι η συνέπεια ήταν το «κλειδί» για την επιτυχία. Η συχνότητα που συνδέονταν ένας χρήστης στην online εφαρμογή ήταν πιο σημαντική για την απώλεια βάρους από τη διάρκεια του χρόνου που χρειάστηκε για την καταγραφή των τροφίμων. Όσο πιο συχνά συνδέονταν οι συμμετέχοντες για να παρακολουθήσουν τα τρόφιμα που κατανάλωναν, τόσο πιο πιθανό ήταν να χάσουν βάρος, σύμφωνα με το onmed.gr.

Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να χάσετε βάρος είναι σημαντικό να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους και να κατανοήσετε ότι δεν είναι πάντα εφικτό να κάνετε τις ιδανικές διατροφικές επιλογές.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποια εφαρμογή, μπορείτε να καταγράφετε τα τρόφιμα που καταναλώνετε στο ημερολόγιό σας ή να ορίσετε μία ειδοποίηση στο τηλέφωνό σας για να σας υπενθυμίζει να είστε πιο προσεκτικοί με τα γεύματά σας. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να ξεκινήσετε το εν λόγω «πείραμα» με κάποιον φίλο, προκειμένου να δεσμευτείτε, να έχετε ένα επιπλέον κίνητρο και να παραμείνετε προσηλωμένοι στον στόχο σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ