Εκείνος 95 εκείνη 94: Ξαναπαντρεύτηκαν μετά από 75 χρόνια & δηλώνουν ευτυχισμένοι & έτοιμοι να ξαναζήσουν τη ρομαντική τους ιστορία (φώτο)

Ένας μεγάλος έρωτας που κρατάει για πάντα

Συγκινεί η ιστορία του ηλικιωμένου ζευγαριού που στα 90 plus, μετά από 75 χρόνια γάμου στην αδαμάντινη επέτειο , επέστρεψε στην εκκλησία για να ξαναπαντρευτεί. Ή όπως λένε στην Αμερική να ανανεώσει τους όρκους του. 

Το ζευγάρι των δύο συνταξιούχων - ήταν και οι δύο πρώην αγρότες - θεωρείται ένα από τα μακροβιότερα ζευγάρια στο Λάνκασιρ της Αγγλίας. Μαζί έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Ο Τζιμ σε όλη του τη ζωή μετάνοιωνε που στη διάρκεια του λόγου του σαν γαμπρός δεν είπε στην μητέρα του όσα ήθελε να της πει.

Έτσι η εγγονή του ζευγαριού Σάντρα Τέιλορ, σχεδίασε την τελετή ανανέωσης όρκων του παπού και της γιαγιάς της , η οποία συνέπεσε με την 75η επέτειο των γάμων τους. Η Sandra, ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής στην μακροχρόνια σχέση τους.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι στη διάρκεια της τελετής καθόταν στις ίδιες θέσεις που καθόταν όταν παντρεύτηκε και ανανέωσε τους όρκους του στις στις 2 μ.μ. - την ώρα που έδωσαν τους πρώτους όρκους τους.

"Ήταν πολύ ενθουσιασμένοι γι΄ αυτό και η τελετή ήταν απλά υπέροχη", είπε η Sandra. Η οικογένεια και οι φίλοι του ζευγαριού συγκεντρώθηκαν με χαρά στην εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ στο Λάνκασιρ  για να τους δώσουν τις ευχές τους.

Στην τελετή παραβρέθηκαν τα 4 παιδιά του ζευγαριού η Ρόζμαρι   ο Τζέιμς,  η Τζένιφερ  και ο Πήτερ, τα οκτώ τους εγγόνια , τα εννέα δισέγγονα και το ένα τρισέγγονο.

Ο 95χρονος σήμερα Τζιμ έκανε πρόταση γάμου στην 94χρονη σήμερα Ειρήνη, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με ποδήλατα, σε ένα τοπικό δάσος. Σταμάτησε, κατέβηκε από το ποδήλατο έβγαλε το δακτυλίδι και γονάτισε μπροστά της.

Την ημέρα του γάμου τους, το 1944 ο Τζιμ και η Ειρήνη, αφού πήγαν σε έναν τοπικό φωτογράφο στο Πρέστον για τις γαμήλιες φωτογραφίες, επέστρεψαν για να προσφέρουν έναν ζεστό μπουφέ, τσάι και κέικ στους καλεσμένους τους.

Η δεξίωση του γάμου τους έγινε στο αγρόκτημα ενός συγγενή που πρόσφερε σολομό που που αλιεύθηκε από τον ποταμό Lune, αναφέρει η Daily Mail

Κατά τη διάρκεια της ανανέωσης των όρκων του Τζιμ και της Ειρήνης, η 52χρονη σήμερα εγγονή τους Σάντρα, ζήτησε από τους καλεσμένους να προσευχηθούν για την μητέρα του Τζιμ και έτσι να εκπληρωθεί η επιθυμία του, να της πει όσα ήθελε να της πει.

"Ζήτησα από τους καλεσμένους να την συμπεριλάβουν στις προσευχές τους, για να την ευχαριστήσουμε για όσα έκανε για τον Τζιμ όταν ήταν ζωντανή.

Η Ειρήνη κατά τη διάρκεια της τελετής , της ανανέωσης των όρκων τραγούδησε το  "All Thing Bright and Beautiful " . Το ζευγάρι μετά την τελετή επέστρεψε στο σπίτι για να τελειώσει τη γιορτή με σαμπάνια. Χαρούμενος ο Τζιμ είπε ότι αισθάνεται "έξι πόδια πιο ψηλός" από την ευτυχία. "Θα το κάνω ξανά¨", δήλωσε. "Είμαι περήφανος για κάθε μέλος της οικογένειας μου", κατέληξε.

Εξίσου ευτυχισμένη η Ειρήνη είπε: ¨"Μπορείτε πάντα να μένετε ο ένας κοντά στον άλλο με όσα προβλήματα κι αν υπάρχουν. Ήταν μια υπέροχη ζωή".

Το πρώτο σπίτι του ζευγαριού μετά τον γάμο τους, ήταν στη φάρμα Plane Tree στο Sowerby, Εκεί έμειναν από το 1947 μέχρι το 1963, που μετακόμισαν στο Cross Hill Farm στο Treales προτού αποσυρθούν από τη γεωργία το 1970.

Όσο για τα μυστικά της μακροζωίας  και του επιτυχημένου γάμου τους, η Ειρήνη είπε ότι δεν υπάρχει κάποια συνταγή. "Απλά να παίρνετε την κάθε μέρα όπως έρχεται". Είπε ακόμα ότι οι δύο τους ήταν και είναι πολύ ανεξάρτητο ζευγάρι. Ο Τζιμ οδηγεί ακόμα. 

Μία φορά την εβδομάδα πάνε μαζί στο σούπερ μάρκετ για τα ψώνια. Στην Ειρήνη αρέσει να φροντίζει τα λουλούδια στον κήπο τους και να φτιάχνει κέικ που τα διακοσμεί όμορφα.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ