Καλωσορίσατε στο διάσημο Shibuya Crossing - Το πιο πολυσύχναστο σταυροδρόμι του πλανήτη - Η μαγεία μιας πόλης που ποτέ δεν κοιμάται (φώτο-βίντεο)

 Ο σχεδόν υπνωτιστικός ρυθμός των εναλλαγών στους φωτεινούς σηματοδότες μοιάζει να δίνει το έναυσμα στο ατέλειωτο πλήθος, για ένα μαγευτικό αλλά και ταυτόχρονα κλειστοφοβικό βαλς

Είναι γνωστό ως το πιο πολυσύχναστο σταυροδρόμι του κόσμου και δεν είναι αυτό.. που νομίζετε. Χιλιάδες πεζοί διασχίζουν καθημερινά το Shibuya Crossing στο  Τόκιο. 

Σε ώρες αιχμής ο σχεδόν υπνωτιστικός ρυθμός των εναλλαγών στους φωτεινούς σηματοδότες μοιάζει να δίνει το έναυσμα στο ατέλειωτο πλήθος, για ένα μαγευτικό αλλά και ταυτόχρονα κλειστοφοβικό βαλς. 

Για πολλούς, αυτό το «ελεγχόμενο χάος» στο Shibuya συνοψίζει ακριβώς τις τρελές ταχύτητες της πόλης που πραγματικά δεν κοιμάται.

Εδώ, 10 λωρίδες κυκλοφορίας και πέντε μεγάλες διασταυρώσεις συγκλίνουν κατά μήκος ενός σύγχρονου φαραγγιού από νεοκλασικά κτίρια στην καρδιά του Τόκιο. 

Η διασταύρωση Shibuya είναι φυσικά και το κεντρικό σκηνικό για την αντίστροφη μέτρηση της Πρωτοχρονιάς, όπως ακριβώς γίνεται στην Τάιμς Σκουέαρ και αλλά και το επίκεντρο των εκτεταμένων εορτασμών του Halloween που έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλές στην Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια.

Η δημοτικότητα αυτού του δρόμου εξηγείται εύκολα., αναφέρει το αμερικάνικο  CNN

 Μαζί  με το σταθμό Shinjuku, ο  σιδηροδρομικός σταθμός σταθμός Shibuya είναι από τους πιο πολυσύχναστους σιδηροδρομικούς σταθμούς στον κόσμο. 

Συνδέοντας μεταξύ τους  δημοφιλείς περιοχές όπως το Shinjuku, το Harajuku και το Roppongi,  το Shibuya καθσιτά σχεδόν αδύνατο για τον ταξιδιώτη να το παρακάμψει  σε μια επίσκεψη στο Τόκιο. Κάτι που ούτως ή άλλως κανείς δεν θα ήθελε.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ