Healthy κοτομπουκιές στον φούρνο από τον μοναδικό Άκη Πετρετζίκη

Αν σας αρέσουν οι κοτομπουκιές ορίστε μια Healthy εκδοχή τους... 

Συστατικά
Για τη μαρινάδα

650 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
2 σκ. σκόρδο
250 γρ. ξινόγαλο
Για το πανάρισμα

200 γρ. πάνκο ή φρυγανιά τριμμένη
1 κ.γ. κάρι
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. θυμάρι ξηρό
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. κάρι
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
Για το σερβίρισμα

φέτες από λάιμ
ρίγανη
θυμάρι
βασιλικό

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη μαρινάδα

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες με πάχος 1-2 εκ.
  • Βάζουμε τις λωρίδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε θυμάρι, τα σκόρδα κομμένα σε κομμάτια, το ξινόγαλο και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6-12 ώρες.

Για τη μαρινάδα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το πάνκο, το κάρι, την παάπρικα, το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο στο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από τις λωρίδες του κοτόπουλου.
  • Απλώνουμε το κοτόπουλο σε ταψιά με λαδόκολλα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.

Για τη σάλτσα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το κάρι, τη μουστάρδα, το μέλι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σερβίρουμε τις κοτομπουκιές με φέτες λάιμ, ρίγανη, θυμάρι και βασιλικό.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ