Έτσι θα ομορφύνετε το μπάνιο σας μέσα σε 7 απλά βήματα (φωτό)

Απλές και εύκολες λύσεις...

Αν θέλετε να έχετε κι εσείς ένα εντυπωσιακό, μεγαλοπρεπές, μοντέρνο και κομψό μπάνιο, πριν σκεφτείτε να μετακομίσετε ή να κάνετε μια ολοκληρωτική ανακαίνιση που θα σας κοστίσει αρκετά χρήματα, δοκιμάστε με βάση τις παρακάτω ιδέες να κάνετε μικρές αλλαγές στο μπάνιο σας που θα σας φέρουν, όμως, μεγάλα αποτελέσματα.

Φτιάξτε το μπάνιο των ονείρων σας σήμερα κιόλας με τους παρακάτω τρόπους.

Ράφια Τοποθετήστε ράφια μέσα στο μπάνιο σας πάνω στα οποία θα αποθηκεύετε τις καθαρές σας πετσέτες και προσωπικά σας αντικείμενα με τάξη. Προτιμήστε ένα μεγάλο, κάθετο vintage ράφι, το οποίο θα θυμίζει τις σκάλες που χρησιμοποιούν στις βιβλιοθήκες. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείτε περισσότερο χώρο, καθώς ένα τέτοιο ψηλό και κάθετο έπιπλο περιλαμβάνει πολλά ράφια χωρίς να χρειάζεται πολύ χώρο. Δείχνει, επίσης, το μπάνιο σας πιο ψηλοτάβανο. Προτιμήστε τα ράφια σας γενικότερα να είναι σε χρώματα που θα κάνουν αντίθεση με την υπόλοιπη διακόσμηση του μπάνιου.

Προσθέστε ένα έπιπλο σε έντονο χρώμα και με πολλά ράφια!

Κουρτίνες Ένα μπάνιο με παράθυρο είναι πολύ πιο όμορφο από ένα άλλο μπάνιο χωρίς μπάνιο. Αν, όμως η θέα του παραθύρου σας είναι καταθλιπτική και μελαγχολική, τότε δεν έχετε παρά να την καλύψετε με μια κουρτίνα. Προτιμήστε μια κουρτίνα ρωμαϊκού τύπου που θα κάνει το μπάνιο σας να δείχνει πιο πολυτελές και ακριβό.

Οι κουρτίνες ρωμαϊκού τύπου θα δείχνουν το μπάνιο σας πιο μεγαλοπρεπές.

Χρυσό  Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Μπορείτε να βάψετε με χρυσό σπρέι τον καθρέφτη σας , τα πόμολα από την πόρτα, τα συρτάρια και τα ντουλάπια σας, όπως και τον μηχανισμό της βρύσης ή τις σωληνώσεις, αν είναι σε εμφανές σημείο. Οι μεταλλικές αποχρώσεις μπορούν να ομορφύνουν μια άσχημη ή φθαρμένη επιφάνεια, ενώ παράλληλα δίνουν μια λάμψη στον χώρο.

Βάψτε σε χρυσή απόχρωση πόμολα και καθρέφτη.

Χρώμα στην μπανιέρα Κι αν επιθυμείτε να βάψετε κάτι παραπάνω από τα πόμολα των ντουλαπιών του μπάνιου σας, τότε βάψτε την μπανιέρα σας. Φροντίστε να διαλέξετε ένα πολύ έντονο χρώμα, όπως το κίτρινο, το γαλάζιο ή το ροζ. Αν έχετε πλακάκια με σχέδια και χρώματα, διαλέξτε ένα από τα χρώματα που περιέχει το πλακάκι και βάψτε με αυτό την μπανιέρα σας. Η έντονη αντίθεση που θα κάνει το χρώμα της μπανιέρας σας με τη διακόσμηση του υπόλοιπου μπάνιου θα δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό και πανέμορφο μπάνιο.

Βάψτε την μπανιέρα σας σε έντονο χρώμα.

Αυτοκόλλητα πλακιδίων Αν τα πλακάκια σας έχουν λουλουδάτα ή χρωματιστά μοτίβα που δεν σας αρέσουν μπορείτε, αντί να αντικαταστήσετε τα παλιά σας πλακάκια, να κολλήσετε στο μέγεθος τους αντίστοιχα αυτοκόλλητα πλακιδίων. Μπορείτε να επιλέξετε μονόχρωμα και να στολίσετε με αυτά μόνο τον έναν τοίχο για μεγαλύτερη αντίθεση ή μπορείτε να αγοράσετε αυτοκόλλητα με πιο κομψά και περίτεχνα σχέδια που ταιριάζουν με το προσωπικό σας γούστο και στιλ.

Κάντε τα πλακάκια σας να φαίνονται σαν καινούρια με αυτοκόλλητο πλακιδίων.

Πολυθρόνα Αν το μπάνιο σας είναι μεγάλο και διαθέτετε ελεύθερο χώρο, για να το κάνετε να φαίνεται πιο όμορφο και να θυμίζει ένα πολυτελές σπα προσθέστε μια αρχοντική πολυθρόνα που μπορείτε να βρείτε σε ένα μαγαζί με αντίκες. Μπορείτε να προσθέσετε και ένα κομψό λευκό τραπεζάκι για να ακουμπάτε την καθαρή σας πετσέτα, ενώ μπορείτε εκεί να χαλαρώνετε, όταν περιποιείστε το πρόσωπό σας ή τα μαλλιά σας.

Μετατρέψτε σε σπα το μπάνιο σας με μια πολυθρόνα και ένα τραπέζι.

Πολυέλαιος  Αντικαταστήστε το φωτιστικό του μπάνιου σας με έναν πολυέλαιο. Μετατρέψτε το μπάνιο σας σε ένα βασιλικό μπάνιο με μια μόνο πινελιά στο ταβάνι. Μπορεί να περιέχει λεπτομέρειες σε μεταλλικές αποχρώσεις και πολλά κρυσταλλάκια. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ