Ο τρόμος επέστρεψε στην Μασαχουσέτη - Περισσότεροι από 300 λευκοί καρχαρίες στις παραλίες (φωτό)

Επιστρέφει ο εφιάλτης στη Μασαχουσέτη...

Κλειστές παραμένουν από το Σάββατο το απόγευμα οι παραλίες γύρω από το Νάουσετ Μπιτς και σε πολλά σημεία του Κέιπ Κοντ, στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, μετά την εμφάνιση, λευκών καρχαριών που εθεάθησαν να κολυμπάνε στα (πολύ) ρηχά. 

To καλοκαίρι του 1916 έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη των Αμερικανών που έχουν να λένε στα παιδιά τους και από γενιά σε γενιά για το πρώτο θύμα λευκού καρχαρία στις παραλίες του Νιου Τζέρσι.

Ο 25χρονος χρηματιστής Τσαρλς Βάνσαντ ήταν το πρώτο θύμα. Ακολούθησαν άλλοι τέσσερις. 

Είναι η δεύτερη εμφάνιση καρχαρία την τελευταία εβδομάδα στο Κέιπ Κοντ, μια περιοχή που είναι γνωστή για την παρουσία καρχαριών – άλλωστε στο νησάκι Μάρθας Βίνιαρντ, απέναντι από το Νάουσετ Μπιτς, γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1974 η διάσημη ταινία «Jaws» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. 

Φαίνεται όμως πως η ιστορία επαναλαμβάνεται καθώς το καλοκαίρι του 2019 στο Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης εμφανίστηκαν σύμφωνα με το Boston  περισσότεροι από 300 λευκοί καρχαρίες που πλέουν πολύ κοντά στη στεριά και είναι άκρως επικίνδυνοι για τον άνθρωπο.

 

 

Οι Αρχές έλαβαν άμεσα μέτρα κλείνοντας περίπου 60 παραλίες, ενώ οι σέρφερς είναι πλέον πολύ προσκετικοί και τοποθετούν ιδικές συσκευές στην ιστιοσανίδα τους που δημιουργούν ηλεκτρικό παλμό, ο οποίος διώχνει τους καρχαρίες. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ