Κάρπαθος: Τι δεν έκαναν οι δύο δύτες & έχασαν την ζωή τους - Το δίχτυ που έσωσε τον τρίτο

Τα πιθανά λάθη που οδήγησαν στον θάνατο τους. 

Χωρίς τον επαρκή οπλισμό φαίνεται πως καταδύθηκαν στη σπηλιά οι δύο δύτες που έχασαν τη ζωή τους στην Κάρπαθο.

Ιδιώτης δύτης εξήγησε τα πιθανά λάθη που έκαναν αλλά και το πως σώθηκε ο τρίτος... 

 Ο έμπειρος δύτης που μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA, εξήγησε όσα δεν έκαναν, ενώ όφειλαν για την ασφάλειά τους  και ανέλυσε τις πιθανές συνθήκες που επικράτησαν τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη η τραγωδία.

Όπως δήλωσε, οι δύο δύτες έκαναν το λάθος αφενός να μην έχουν μαζί τους επιπλέον πηγές αέρα παρά «μόνο μια μπουκάλα μαζί τους ο καθένας» και αφετέρου δεν είχαν φροντίσει να στήσουν έναν «οδηγό» —που οι δύτες αποκαλούν «μίτο της Αριάδνης»— προκειμένου να τους δείχνει που είναι η έξοδος από τη σπηλιά.

 

Χαρακτηριστικά είπε πως δεν είχαν νήμα μαζί τους,ενώ τόνισε πως ο τρίτος δύτης σώθηκε από καθαρή τύχη. Εικάζει πως σε συνδυασμό με την έλλειψη οξυγόνου, επικράτησε πανικός, καθώς δεν μπορούσαν να βρουν την έξοδο από την χαράδρα, βρισκόμενοι σε βάθος 43 μέτρων.

«Τους βρήκαμε μέσα στη σπηλιά, περίπου 5 μέτρα από την έξοδο. Είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους και προφανώς επικράτησε πανικός.

Το θεωρώ το πιο επικίνδυνο σημείο στη Κάρπαθο. Είναι μια στενή χαράδρα και πήγαν χωρίς να χρησιμοποιήσουν τους κανόνες ασφαλείας. Οι δύτες δεν είχαν νήμα για να βρουν την έξοδο από τη χαράδρα. Επίσης είχαν μόνο μία μπουκάλα οξυγόνου ο καθένας. Υπήρχε δύτης ασφαλείας, αλλά μπήκε να τους σώσει και πνίγηκε».
 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ