Δυστύχημα στη Δραπετσώνα: Νεκροί η μάνα & ο αδερφός του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου (φώτο-βίντεο)

Το αυτοκίνητο τους έπεσε υπό αδιευκρίνιστες  συνθήκες στη θάλασσα

Τραγικό δυστύχημα στη Δραπετσώνα στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους. Οι σοροί δύο ατόμων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, εντοπίστηκαν μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητο, που υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στη θάλασσα στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας σήμερα το μεσημέρι.

Τα άψυχα σώματα που ανέσυραν δύτες του Λιμενικού αργά το μεσημέρι, ανήκουν στην  75χρονη μητέρα και στον 53χρονο αδελφό του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, που κάηκε ζωντανός τον Ιούνιο 2016 στην Αττική Οδό

.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος, εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη»  το 2016 είχε βρει τραγικό θάνατο μέσα στο Porsche Kayenne που οδηγούσε και το οποίο είχε απανθρακωθεί στην Αττική οδό.Ο 42χρονος εκδότης είχε απασχολήσει τη Δικαιοσύνη με το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων

 

Το αυτοκίνητο μάρκας Mercedes που εντοπίστηκε στο βυθό της Δραπετσώνας και στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο η μητέρα και ο αδελφός δημοσιογράφου, ανήκε στην σύζυγο του εκδότη Π. Μαυρίκου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνήγορος του Παναγιώτη Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, ο ίδιος ενημερώθηκε ατύπως ότι πρόκειται για τους συγγενείς του νεκρού δημοσιογράφου. Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι αντιμετώπιζαν και οι δύο σοβαρά προβλήματα υγείας και οικονομικά.

Μάλιστα, είπε ότι πρόσφατα έφυγαν από το σπίτι που έμεναν στη Βάρκιζα, γιατί το πήραν οι τράπεζες και μετακόμισαν στη Δραπετσώνα.

Λίγο πριν στις 12.00, μάρτυρες ανέφεραν στο Λιμενικό Σώμα για τη πτώση του οχήματος μέσα στο μώλο, στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα και ένα σκυλί.

Το ΙΧ όχημα, σύμφωνα με μαρτυρίες, φέρεται να έφτασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στις μπάρες στην προβλήτα - ο χώρος είναι ελεγχόμενος - κόλλησε πίσω από ένα φορτηγό και στη συνέχεια ακολούθησε ξέφρενη πορεία μέσα στο μώλο και έπεσε στη θάλασσα.

Άμεσα ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και στο σημείο έφτασε πλωτό σκάφος και βατραχάνθρωποι.

Στις 15:00 κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα, μία μαύρη Μερσεντές που φέρεται να ανήκει στον νεκρό Παναγιώτη Μαυρίκο, και μέσα να ανασύρουν τις δυο σορούς που μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Το δυστύχημα σημειώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το μεσημέρι της Τετάρτης.

 

Πώς έγινε το δυστύχημα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αυτοκίνητο οδηγούσε η γυναίκα.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, το αυτοκίνητο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, γεγονός που δεν επέτρεψε σε κάποιον να αντιδράσει. Εκτίμησε ότι το όχημα εκινείτο με πάνω από 100 χλμ την ώρα.

Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η οδηγός «κόλλησε» πίσω από φορτηγό, προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο, όπου απαγορεύεται η πρόσβαση στο ευρύ κοινό, και στην συνέχεια έπεσε στην θάλασσα με ταχύτητα.

Επίσης αναφέρεται πως στο αμάξι ήταν δύο σκυλιά, το ένα από τα οποία βγήκε στην επιφάνεια και σώθηκε. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε και μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ