Ποιος είναι ο ακριβότερος δρόμος της Νέας Υόρκης; Για ένα σπίτι εκεί χρειάζονται 10 εκατ. δολ.

Ο πιο ακριβός δρόμος της Νέας Υόρκης δεν είναι άλλος από τον «Central Park South», το δρόμο δηλαδή που βρίσκεται ακριβώς στο κάτω μέρος του μητροπολιτικού πάρκου και φιλοξενεί μερικά από τα πιο διάσημα σημεία αναφοράς για την πόλη.

Πρόκειται για το δρόμο που αποτελεί τμήμα του «59th Street» που ξεκινά από το «Columbus Circle» και φτάνει μέχρι την «Fifth Avenue» και επεκτείνεται μόλις για 3 οικοδομικά τετράγωνα.

Εκεί μπορεί θα δει κανείς επώνυμες γκαλερί τέχνης, πολυτελή και διάσημα ξενοδοχεία όπως το Ritz Carlton, το Park Lane και το Plaza, ενώ λίγα βήματα μακριά είναι το Carnegie Hall και το νέο κτήριο 220 Central Park South, το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει μερικά από τα πιο ακριβά διαμερίσματα της πόλης, όταν ολοκληρωθεί η ανέγερσή του.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της συμβουλευτικής real estate εταιρείας PropertyClub, όπως αναφέρεται στο Business Insider, ο συγκεκριμένος δρόμος, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2019, είχε μέση τιμή πώλησης ακινήτων τα 9,8 εκατ. δολάρια, λαμβάνοντας τον τίτλο του πιο ακριβού δρόμου της Νέας Υόρκης, με σημαντική διαφορά σχεδόν 4 εκατ. δολαρίων από το δεύτερο.

Photo: Shutterstock

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το PropertyClub, ο δεύτερος ακριβότερος δρόμος είναι ο «West 81st Street», ο οποίος είχε μέση τιμή πώλησης τα 5,9 εκατ. δολάρια.

Η πόλη είναι γνωστή για τις υψηλές τιμές στα ακίνητα, ειδικά όσον αφορά στην περιοχή του Μανχάταν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ