Σπύρος Σούλης: Οι πιο στιλάτες τραπεζαρίες του 2019 έχουν ένα κοινό στοιχείο - Η δική σας; (φώτο)

Το διακοσμητικό στοιχείο που κάνει τη διαφορά

Η διακόσμηση της τραπεζαρίας είναι συνήθως δεδομένη: ένα τραπέζι και 4-6 καρέκλες γύρω από αυτό. Ή τουλάχιστον έτσι ήταν μέχρι πριν από μερικά χρόνια μιας και τελευταία όλο αυτό έχει αλλάξει.

Παγκάκια, καρέκλες σε διάφορα χρώματα και υφάσματα με διαφορετικές υφές, τραπέζια σε διάφορα σχήματα και ιδιαίτερα φωτιστικά έχουν έρθει στο προσκήνιο και έχουν μετατρέψει την κλασική τραπεζαρία σε έναν ονειρικό χώρο.

Οι περισσότερες στιλάτες τραπεζαρίες του 2017 και του 2018 μέχρι στιγμής έχουν ένα κοινό στοιχείο που τις κάνει να ξεχωρίζουν. Έχουν όλες έναν πολυέλαιο που κρέμεται πάνω από το τραπέζι.

Αν θέλετε κι εσείς να βάλετε έναν πολυέλαιο στην τραπεζαρία σας θα πρέπει να κάνετε τον εξής υπολογισμό έτσι ώστε ο πολυέλαιός σας να μην είναι ούτε πολύ μικρός ούτε πολύ μεγάλος για τον δικό σας χώρο.

Με λίγα λόγια απλά θα πρέπει το μήκος του πολυελαίου σας να είναι τουλάχιστον τα 3/4 του μήκους του τραπεζιού σας.

Δείτε παρακάτω υπέροχες τραπεζαρίες με πολυελαίους και πάρτε ιδέες για το τι πολυέλαιο θα βάλετε στη δική σας. Άλλωστε αυτό το ένα και μοναδικό στοιχείο μπορεί να μεταμορφώσει ολόκληρο το δωμάτιο.

Ακόμα και μια μικρή τραπεζαρία σαν αυτή της φωτογραφίας μπορεί να διακοσμηθεί τέλεια με έναν μοντέρνο πολυέλαιο, αναφέρει ο Σπύρος Σούλης, στο Spirossoulis.com

τραπεζαρίες

Ένας πολυέλαιος μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Σε αυτό το δωμάτιο η τραπεζαρία είναι αρκετά μεγάλη και έχει 10 καθίσματα. Το ίδιο μακρύς είναι και ο πολυέλαιος αν και δείχνει αρκετά διακριτικός.

τραπεζαρίες

Και εδώ το φωτιστικό είναι εντυπωσιακό.

 

Σε αυτήν την Νεοϋορκέζικη τραπεζαρία ο πολυέλαιος φτάνει πολύ κοντά στο τραπέζι πράγμα που μας αρέσει πολύ. Εντυπωσιακή είναι και η ταπετσαρία που δίνει από μόνη της χαρακτήρα στον χώρο.

τραπεζαρίες

Μας αρέσει που το φωτιστικό πλησιάζει τόσο πολύ το τραπέζι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ