Αποκλ. φώτο & βίντεο από το συναρπαστικό event της Vogue Greece με ομιλήτρια την Anna Wintour - Η Μαρέβα Μητσοτάκη, η Λαλαούνη & όλος ο κόσμος της μόδας

Διεθνούς & υψηλού επιπέδου το event που διοργάνωσε η Vogue Greece Με καλεσμένη την διασημότερη γυναίκα στο χώρο της μόδας Anna Wintour .Το eirinika.gr ήταν εκεί και κάλυψε με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο μπορούσε το προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο αυτής της σπουδαίας εκδήλωσης

Έλληνες σχεδιαστές μόδας, fashion editors, μανεκέν, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες, δημιουργοί κοσμημάτων και αξεσουάρ συνέθεσαν ένα κατά πλειοψηφία γυναικείο κοινό που ήρθε να ακούσει με λαχτάρα ,είναι η αλήθεια και να δει από κοντά τον μύθο που λέγεται Αnna Wintour .

Την εκδήλωση παρουσίασε η βραβευμένη ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου και προσκάλεσε στη σκηνή του κατάμεστου Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Αλεξία Κορωναίου, εκδότρια της  Vogue Greece.

Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκαν δύο σημαντικές φωνές για την ηθική στην μόδα, η Cara Smyth, ιδρύτρια του Fair Fashion Center (FFC), και η Dana Thomas, συγγραφέας του πολύκροτου βιβλίου Fashionopolis και συνεργάτιδα των New York Times.

Στη συνέχεια, η διευθύντρια της Vogue Greece, Θάλεια Καραφυλλίδου, υποδέχτηκε το plus-size top model Candice Huffine, σε μια αποκαλυπτική συζήτηση για το κίνημα του body positivity και τον αγώνα της κατά των διακρίσεων.

 

Μαρία Σάκκαρη - Ειρήνη Νικολοπούλου

Μαρίνα Γιαβρόγλου Ειρήνη Νικολοπούλου

Αλεξία Τασούλη- Μαρίνα Γιαβρόγλου- Ειρήνη Νικολοπούλου

Έλενα Τουπογιάννη- Ιόλη Βάρτσου - Βίκυ Καγιά

Μαρίνα Γιαβρόγλου- Ειρήνη Νικολοπούλου- Στέλιος Κουδουνάρης

Αμέσως μετά προβλήθηκε ένα πολύ συγκινητικό βίντεο αφιέρωμα στην μνήμη της Σοφίας Κοκοσαλάκη, της πρωτοπόρου σχεδιάστριας μόδας που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. 

 

 

 

 

Η Άντζελα Γκερέκου

Έλενα Τουπογιάννη - Πάρις Βαλταδώρος - Ειρήνη Νικολοπούλου

Ο Λάκης Γαβαλάς

 

Ο Βασίλειος Κωστέτσος



 

Άνθρωποι που τη γνώρισαν από πολύ κοντά, όπως η Chief Critic του Vogue run way, Sarah Mower, o διεθνής Έλληνας χορογράφος Δημήτρης Παπαϊωάννου και η Λυδία Καμίτση, ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια μόδας, μοιράστηκαν με το κοινό άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς της.

Για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν στον χώρο και για τη γυναικεία συμβολή στον παγκόσμιο χάρτη της μόδας μίλησαν η συνιδρύτρια του επιτυχημένου ελληνικού brand Zeus+Δione και σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη , σ’ ένα απόλυτα θηλυκό “round table discussion”, στο οποίο συμμετείχαν επίσης η Μαρία Λαλαούνη (CEO & Creative Director του οίκου κοσμημάτων Lalaounis), η Χριστίνα Μαρτίνη (συνιδρύτρια του Ancient Greek Sandals), η Rianna Kounou, μια Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας που κατακτά το Βερολίνο, αλλά και μέσω βίντεο η «βασίλισσα των prints» Μαίρη Κατράντζου.



 

Τη συζήτηση συντόνισε η Emily Zak, Head of Fashion Shows της Vogue International.(: Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πόσο πολύ αγαπάει την πεθερά της που είναι Ελληνίδα!)

 

Εδώ θα δείτε αρκετά βίντεο από τις τοποθετήσεις της πρώτης κυρίας της χώρας η οποία τόνισε πόσο πολύ σκληρά έχει δουλέψει στη ζωή της, ενώ ευχαριστούσε κατ´επανάληψη επίσης την οικογένεια και τους φίλους της που την στήριξαν για να πετύχει τον Brand Zeus and Dione μαζί με την συνέταιρο της Μιμίκα Κολοτούρα .

Οι αλλαγές που απαιτεί η εποχή μας

Οι συζητήσεις τα βίντεο και όλη η ατμόσφαιρα και η κατεύθυνση των συζητήσεων και των ομιλητριών ήταν για το πως μπορούμε να συμβάλουμε στην αλλαγή και στις αλλαγές που απαιτεί η εποχή μας στον πλανήτη , καταναλώνοντας λιγότερο , βοηθώντας την ανακύκλωση , σεβόμενοι το περιβάλλον και ενδυναμώνοντας τις γυναίκες δημιουργούς.



 

Πραγματικά αισθάνθηκα ότι ζούσα σε ένα διεθνές περιβάλλον , άκουγα πραγματικές ιστορίες σημαντικών δραστήριων και επιτυχημένων γυναικών με αυτοπεποίθηση και με όρεξη να μεταφέρουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους.

Ομολογώ πως είναι από τις καλύτερες και πιο επιδραστικές εκδηλώσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα για τις γυναίκες.

Μπράβο σε όλους όσοι συμμετείχαν συνδιοργάνωσαν και σχημάτισαν ένα Successful team. 

Για να τιμηθεί καλύτερα η εκατονταετία της Kαθημερινής της εφημερίδας που αντιπροσωπεύει τώρα την Vogue Greece αλλά και την εκδότρια της , την αείμνηστη Ελένη Βλάχου.

Έλενα Τουπογιάννη - Ειρήννη Νικολοπούλου

Η αγωνία κορυφώθηκε λίγο πριν το διάλειμμα όπου όλοι νομίζαμε ότι θα βλέπαμε την ηγερία της μόδας την γκουρού του γυναικείου leadership Anna Wintour

Πολύ σωστά όμως οι διοργανωτές ανήγγειλαν το διάλειμμα. Τότε όλες και όλοι βγήκαμε έξω από την αίθουσα απολαμβάνοντας πραγματική ροζέ σαμπάνια της Veuve Clicquot & ένα εκπληκτικό παγωτό με γεύση τριαντάφυλλο και σαμπάνια της Kayak .

 Rianna Kounou- Ειρήνη Νικολοπούλου

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε η Anna Wintour@theannawintour πάνω στη σκηνή του μεγάρου μουσικής ! Καλεσμένη της @Voguegreece Ξεκινάει την ομιλία της με τίτλο ChangeMakers & Αναφέρεται στον διεθνή τενίστα μας Στέφανο Τσιτσιπά το κοινό Παραληρεί - πάνω από 2000 άτομα Την καταχειροκροτούν @stefanostsitsipas98 ! Ποια είναι η μόνη Ελληνίδα στην οποία αναφέρθηκε ; στην 16χρονη Αριάδνη Παπαθεοδώρου οικολόγο , θαυμάστρια της Γκρέτα Θάνμπεργκ @gretathunberg η οποία μαζί με την αδερφή της διαδήλωσαν για την κλιματική αλλαγή και προσπαθούν να μας ευαισθητοποιήσουν για την προστασία του περιβάλλοντος- Όπως καταλαβαίνετε σήμερα θυμήθηκα τον παλιό καλό μου εαυτό ρεπόρτερ που ποτέ δεν τον ξεχνάω βέβαια εδώ που τα λέμε και δεν σταμάτησα να τραβάω βίντεο και φωτογραφίες καλύπτοντας με πάθος αυτή την εκδήλωση που ήταν ομολογουμένως συναρπαστική σε περιεχόμενο , σε ουσία , σε μηνύματα ,σε συμβολισμούς @thaleiavoguegr ??Very well done !Θα προσπαθήσω και εδώ αλλά κυρίως, συνολικό ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε στο site μου @eirinika.gr #changemakers #changemakersvoguegreece#annawintour#vogue#eirininikolopoulou #eirinika

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Irene Nikolopoulou A (@irenenikolopoulou) στις

 

Και έφτασε η στιγμή που όλοι περιμέναμε σείστηκε το μέγαρο μουσικής

Και έφτασε η στιγμή που όλοι περιμέναμε σείστηκε το μέγαρο μουσικής από το χειροκρότημα όταν εμφανίστηκε μπροστά μας ο .... διάβολος που φορούσε Μαίρη Κατράντζου

 

Ξεκίνησε την ομιλία της κάνοντας αναφορά στον τενίστα μας που πλέον όλοι γνωρίζουν το Στέφανο Τσιτσιπά ενώ η μόνη γυναίκα την οποία ανέφερε στην ομιλία της ήταν η Αριάδνη Παπαθεοδώρου  η 16χρονη οικολόγος που μαζί με την αδελφή της ακολουθούν τα χνάρια της Γκρέτα Θάνπεργκ - Greta Thunberg

Μεταξύ άλλων, η κ. Wintour τόνισε ότι «η μόδα, στα μάτια των περισσότερων ανθρώπων, αντιμετωπίζεται ως κάτι αναλώσιμο και κάτι που εστιάζει στο εδώ και τώρα: είναι σπατάλη, είναι υπερβολή, είναι το να μη φοράς ποτέ το ίδιο ρούχο δεύτερη φορά δημόσια. Δικαίως έχει μπει η βιομηχανία μόδας στο στόχαστρο για αυτή τη συμπεριφορά».



 

 

 

Τόνισε, επίσης, ότι «η αληθινή μόδα είναι οι ιδέες με διάρκεια. Είναι το ακριβώς αντίθετο από το αναλώσιμο ή το φευγαλέο. Στη Vogue, έχουμε μάθει να διακηρυττουμε δυνατά δύο αξίες: δημιουργικότητα και τέχνη. Ο στόχος μας είναι να επαναφέρουμε τη μόδα στην αληθινή της διάσταση».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις αξίες που πρέπει να υιοθετήσουμε. «Τόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι δεν είναι βιώσιμες οι επιλογές μας, είτε στα υλικά που χρησιμοποιούμε είτε στις συνήθειες με τις οποίες λειτουργούμε.  Αλλά μένουμε στη σκέψη: θα το διορθώσω από αύριο. Αυτό δεν είναι αρκετό. Η βιωσιμότητα ξεκινάει από το σήμερα. Σημαίνει να ξεκινάμε σήμερα με έναν τρόπο ζωής, με ένα κώδικα αξιών και να δουλεύουμε ακόμη παραπέρα για αυτό».

Αναφερόμενη στο ηγετικό της προφίλ, τόνισε: «Πρέπει να υπερασπίζεσαι τα πιστεύω σου. Είναι δύσκολο, ιδίως τώρα που η ζωή μας έχει γίνει περισσότερο δημόσια από ποτέ. Υπάρχει τόση ανασφάλεια και έκθεση και αρκετοί άνθρωποι που γνωρίζω είναι τρομοκρατημένοι- φοβούνται μήπως κάνουν κάποιο λάθος, φοβούνται να είναι εκείνοι που θα κάνουν το πρώτο βήμα.

Αλλά δε γίνεσαι ηγέτης αν δεν βγεις στην πρώτη γραμμή. Χρειάζεται θάρρος. Και αυτό καμιά φορά σημαίνει να κάνεις και λάθη».



 

«Αυτοί οι τρεις πυλώνες, η τέχνη και η δημιουργικότητα, η βιωσιμότητα και η υπεράσπιση των πιστεύω μας, δουλεύουν συνεργατικά ώστε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον να γίνουν ένα. Όλοι οι πυλώνες μαζι μάς προσγειώνουν και μας δίνουν κίνητρο σε καιρούς αβεβαιότητας.

Καμιά φορά ο κόσμος με ρωτάει αν, μετά από περισσότερα από 30 χρόνια στην Condé Nast, έχω κουραστεί. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω νιώσει ποτέ ξανά τόση ενέργεια δουλεύοντας, γιατί δεν έχω ξανασυναντήσει μεγαλύτερη ευκαιρία για αλλαγή».

Το πρόγραμμα της Anna Wintour

Λίγο μετά την ομιλία της στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής για το συνέδριο της ελληνικής Vogue με θέμα «Game Changers» η Αnna Wintour δεν σταμάτησε για φωτογραφίες και χειραψίες στα παρασκήνια, αλλά έφυγε βιαστικά με την Jaguar που την μεταφέρει αυτό το διήμερο, για το ξενοδοχείο της τη Μεγάλη Βρετανία.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wonderful event. #theannawintour#voguemagazine#thelook#style#fashion#voguegreece#condenast#vogue#runway#greece @condenast @voguemagazine

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Wintour (@theannawintour) στις

 

Λίγες ώρες ξεκούρασης πριν το σημαντικό πριβέ δείπνο, για περίπου 40 άτομα που απόλαυσε στη σκιά της Ακρόπολης . Διοργανωτές, συμμετέχοντες στο συνέδριο και λίγοι τυχεροί είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι μαζί της και να συζητήσουν μετά την σημαντική ομιλία που έδωσε, γεμάτη πολιτικούς χυμούς στο Μέγαρο Μουσικής με αφορμή τα 100 χρόνια από την έκδοση της Καθημερινής.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VOGUE'S CHANGE MAKERS. #theannawintour#voguemagazine#thelook#style#fashion#condenast#vogue#greece#voguechangemakers#fashion#runway @condenast @voguemagazine

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Wintour (@theannawintour) στις

 

Σήμερα η Anna Wintour, θα κάνει μια ακόμα δημόσια εμφάνιση, αφού σε κεντρικό εστιατόριο θα συμφάγει brunch με περί τους 100 επαγγελματίες του χώρου της μόδας για ένα ακόμα πιο ιδιωτικό master class με τον ζωντανό θρύλο των εκδόσεων μόδας. Αργότερα, νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, πετώντας ανήμερα της γιορτής των Ευχαριστιών που είναι τόσο σημαντική για τους Αμερικανούς.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ