Η 21χρονη καλλονή Μις Μιανμάρ δηλώνει λεσβία & διεκδικεί τον τίτλο της "Μις Υφήλιος" (φώτο)

Με το παρατσούκλι "Superman" από τους οπαδούς της, η 21χρονη υποψήφια, ελπίζει ότι θα βοηθήσει να μειωθούν οι ρατσιστικές συμπεριφορές προς τους  LGBTQ , ιδιαίτερα αν εκλεγεί "Μις Υφήλιος", και ο λόγος της τότε θα έχει μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.

 Στη χώρα της η ομοφυλοφιλία να θεωρείται ακόμη έγκλημα, αυτό όμως δεν εμπόδισε την 21χρονη καλλονή Swe Zin Htet , που είναι η φετινή Miss Myanmar, να δηλώσει ανοικτά ότι είναι λεσβία και ότι θα  σκέφτεται την κοινότητα LGBTQ στη χώρα της, που είναι γνωστή και ως Βιρμανία, όταν θα ανέβει στη σκηνή του διαγωνισμού "Μις Υφήλιος" την Κυριακή το βράδυ.

Πριν από λίγες μέρες η Swe Zin Htet , δήλωσε δημόσια ότι είναι λεσβία και έτσι έγινε η πρώτη gay υποψήφια "Miss Universe", που μίλησε ανοικτά για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις , πριν από το διαγωνισμό.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

the beautiful Miss Universe @catriona_gray 📸🇲🇲🇵🇭 #missuniverse #missmyanmar #missphilippines #confidentlybeautiful

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miss Universe Myanmar 🇲🇲 (@missuniversemyanmar) στις

Είναι μια αποκάλυψη, που η 21χρονη λέει ότι έγινε για να συμπέσει με την περίοδο κατά την οποία τα φώτα θα ήταν στραμμένα στον διαγωνισμό.   

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

rehearsals day outfit 🇲🇲📸 #missmyanmar #missuniverse

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miss Universe Myanmar 🇲🇲 (@missuniversemyanmar) στις

«Έχω αυτή την πλατφόρμα που αν τη χρησιμοποιήσω για να πω ότι είμαι λεσβία, θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κοινότητα LGBTQ στη Βιρμανία», λέει από την Ατλάντα, όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός.

Με το παρατσούκλι "Superman" από τους οπαδούς της, η 21χρονη υποψήφια, ελπίζει ότι θα βοηθήσει να μειωθούν οι ρατσιστικές συμπεριφορές προς τους  LGBTQ , ιδιαίτερα αν εκλεγεί "Μις Υφήλιος", και ο λόγος της τότε θα έχει μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.

«Είναι δύσκολο ότι στη Βιρμανία οι LGBTQ δεν γίνονται δεκτοί και υφίστανται διακρίσεις», προσθέτει.   Η Htet, η οποία είναι επίσης τραγουδίστρια και ηθοποιός, έκανε coming out μέσω ενός blog ομορφιάς στις 29 Νοεμβρίου.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

with the lovely roommate and the sweet sweet Paweensuda 😍📸 #missuniversesisters #missuniverse #missmyanmar #missjapan #missthailand

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miss Universe Myanmar 🇲🇲 (@missuniversemyanmar) στις

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το People, η ίδια λέει πως κατάλαβε ότι ελκύεται από το ίδιο φύλο σε ηλικία περίπου 15 ετών και πως ήταν δύσκολο να το αντιμετωπίσει, αλλά το αποδέχτηκε. 

    

Η αποδοχή από τον ίδιο της τον εαυτό, ήταν αυτό που οδήγησε την Htet να μιλήσει στους γονείς της πριν από περίπου πέντε χρόνια.

«Στην αρχή, τρελάθηκαν. Δεν με δέχθηκαν. Αλλά αργότερα, όταν ανακάλυψαν περισσότερα για την κοινότητα LGBTQ, άρχισαν να το δέχονται».  

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

evening outfit 🇲🇲🇲🇲🇲🇲🇲🇲📸😘 #missmyanmar #missuniverse

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miss Universe Myanmar 🇲🇲 (@missuniversemyanmar) στις

Ενώ άνθρωποι κοντά στη Htet ήξεραν ότι εδώ και τρία χρόνια είναι σε σχέση με τη διάσημη τραγουδίστρια Gae Gae, δημοσίως οι σεξουαλικές της προτιμήσεις κρατήθηκαν μυστικές.

   

Ωστόσο δεν υπάρχει καμία αναφορά στα δικαιώματα LGBTQ στο βιογραφικό της στην ιστοσελίδα του Μις Υφήλιος και η ίδια επέλεξε το θέμα της πρόληψης της παιδικής κακοποίησης ως αιτία την οποία υποστηρίζει.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇲🇲🇲🇲🇲🇲 Desinger-Min Thet Sean #MissUniverseMyanmar2019 #RoadToMissUniverse2019

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🏳️‍🌈Superman🏳️‍🌈 (@swe_zin_htet) στις

       

Η Htet δηλώνει χαρούμενη που έλαβε την υποστήριξη από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, από την κοινότητα LGTBQ στη Βιρμανία και τις άλλες διαγωνιζόμενες μετά την δήλωσή της. 

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μια πλατφόρμα σε ισχυρές, εμπνευσμένες γυναίκες όπως η Miss Universe Myanmar, οι οποίες είναι αρκετά γενναίες για να μοιραστούν τις μοναδικές ιστορίες τους με τον κόσμο.

Θα τις υπερασπιζόμαστε πάντα», λέει η Paula Shugart, πρόεδρος της διοργάνωσης Miss Universe.   

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Sweet December ⛄️🌈🎄 #MissUniverseMyanmar2019 #RoadToMissUniverse2019

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🏳️‍🌈Superman🏳️‍🌈 (@swe_zin_htet) στις

Στη Μιανμάρ οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου επιφέρουν ποινές που φτάνουν μέχρι και σε δέκα χρόνια φυλάκισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ