Που θα πάμε, τι θα δούμε, πως θα διασκεδάσουμε απόψε - Οι εκδηλώσεις της ημέρας!‏



ΘΕΑΤΡΟ

Πρεμιέρα της παράστασης «Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ» του Τσαρλς Λάντλαμ στο Μικρό Παλλάς

Μια κατάρα συνδέει τον Δράκουλα, τον Λυκάνθρωπο, την Τζέιν Έιρ, τη «Ρεβέκκα» και μια αιγυπτιακή μούμια. Το αριστούργημα του Charles Ludlam, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη. Παίζουν οι ηθοποιοί Γεράσιμος Γεννατάς και Κρατερός Κατσούλης. Στο «Μικρό Παλλάς» (Αμερικής 2, Στοά Σπυρομήλιου). Τηλ.: 210 3210025. Ώρα: 9.25. Εισιτ.: 18 ευρώ γενική είσοδος, 15 ευρώ φοιτητικό και 10 ευρώ για ανέργους.

Πρεμιέρα της παράστασης «Ένα κερί αρκεί: Θεατρικός μονόλογος στο πλαίσιο της έκθεσης για τον Κ.Π.Καβάφη» στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη

Πόλεμοι, βασιλείς και τύραννοι, έρωτες και κηδείες, αναβιώνουν μέσα από εννέα ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη. Η ιδέα, η παραγωγή και η ερμηνεία είναι της Ηωάννας Σπανού. Στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1). Τηλ.: 210-3611206. Ώρα: 9 μμ. Εισιτ.: 10 ευρώ.

Πρεμιέρα της παράστασης «Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ στο θέατρο Ιλίσια

Μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο έργο της Βιρτζίνια Γουλφ και στον μονόλογο των Μπομπ Γουίλσον - Ντάριλ Πίκνεϊ. Σε σκηνοθεσία και διασκευή του Σάκη Παπακωνσταντίνου. Παίζουν οι ηθοποιοί Νίκη Σερέτη, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Έλενα Κωνσταντινίδου, Νεκτάριος Σμυρνάκης. Στο θέατρο «Ιλίσια» (Παπαδιαμαντοπούλου 4). Τηλ.: 210 7210045, 210 7216317. Ώρες: 11.15 μμ. (Παρασκευή), 6.15 μμ. (Σάββατο), 9.15 (Κυριακή).

ΜΟΥΣΙΚΗ

4η Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής

Η ΚΟΑ σε έργα Ιγκόρ Στραβίνσκι ( Κοντσέρτο σε μι ύφεση «Dumbarton Oaks», Πόλκα του τσίρκου), Bela Bartok (Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 3), Arnold Schoenberg (Θέμα και παραλλαγές, έργο 43b), Σεργκέι Προκόφιεφ ( Σουίτα από την όπερα «Η Αγάπη για τα Τρία Πορτοκάλια», έργο 33a). Στο πιάνο ο Κωνσταντίνος Βαλιανάτος. Μουσική διεύθυνση: Βλαδίμηρος Συμεωνίδης. Στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Μέγαρο Μουσικής (Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη). Tηλ.: 210 7282333. Ώρα: 8.30 μμ. Εισιτ.: 30-5 ευρώ.


Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και η Ορχήστρα του Δρόμου στον Ιανό

Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και η Ορχήστρα του Δρόμου, σε νέα σύνθεση, σε ρυθμούς gypsy swing, μπλουζ, τζαζ και άλλες μουσικές πανδαισίες. Σημερινή προσκαλεσμένη η Έλλη Πασπαλά. Στον Ιανό (Σταδίου 24). Τηλ.: 210 3217810. Ώρα: 9 μμ. Εισ.: 10 ευρώ (ελάχιστη κατανάλωση 6 ευρώ).


Gadjo Dilo «Όταν ο Τσιτσάνης συνάντησε τον Django» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Το συγκρότημα Gadjo Dilo θα παρουσιάσει το καινούργιο άλμπουμ του «Manouche De Grec», στο οποίο παντρεύουν την τσιγγάνικη παράδοση με τους ήχους και τα χρώματα του παλιού ελληνικού ρεμπέτικου τραγουδιού. Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Λ. Συγγρού 143). Τηλ.: 210 9315600. Ώρα: 10 μμ. Εισιτ.: 12 ευρώ με ποτό και 20 ευρώ στο τραπέζι.


Ο Παύλος Παυλιδης & The B-Movies στον Σταυρό του Νότου

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης και οι συνοδοιπόροι του σε καινούρια κομμάτια, αλλά και παλιότερα από τη μουσική πορεία του Παύλου Παυλίδη. Στον Σταυρό του Νότου (Φραντζή & Θαρύπου 35-37). Τηλ: 2109226975. Ώρα: 10.30 μμ. Είσ:12 ευρώ με μπύρα ή κρασί.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Εγκαίνια της έκθεσης του Γιάννη Χατζηασλάνη «Intersections» στις Kalfayan Galleries

Το φωτογραφικό project του Γιάννη Χατζηασλάνη που πραγματοποιήθηκε στο Μαρόκο το 2013, παρουσιάζουν η Πρεσβεία του Βασιλείου του Μαρόκου και οι Kalfayan Galleries (Χάρητος 11). Τηλ.: 210 7217679. Ώρα: 8 μμ. Είσοδος ελεύθερη.

ΔΙΑΛΕΞΗ

Οι Διάλογοι των Αθηνών. Σώμα και Πνεύμα : Η δυναμική μιας αντίθεσης στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ημερίδα γύρω από τις συγκλίσεις και αποκλίσεις που έχουν διατυπωθεί ανά τους αιώνες, μέχρι και τις μέρες μας, για τη σχέση σώματος και πνεύματος, καθώς και για την έκφραση αυτής της σύνθετης αντιπαλότητας μέσα από την τέχνη, την ιστορία και τις επιστήμες. Μεταξύ των ομιλητών οι Andrew Louth (Επίτιμος Καθηγητής Πατριστικών και Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Durham), Algis Mickunas (Επίτιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Ohio University), Urοs Τ. Todorovic (Θεολόγος - Εικαστικός, Τμήμα Νέων Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Sydney και Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Στέλιος Βιρβιδάκης (Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών), Λίνα Νικολακοπούλου ( Στιχουργός). Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109). Τηλ.: 2130178000. Ώρα: 10 πμ. - 7 μμ. Είσοδος ελεύθερη, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

9o Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Εκπαίδευση και Βιβλιοθήκες στον Ψηφιακό Κόσμο» στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το διήμερο συνέδριο, που διοργανώνει η Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ), απευθύνεται όχι μόνο σε βιβλιοθηκονόμους, αλλά και σε εκπαιδευτικούς, διδάσκοντες και επαγγελματίες πληροφορικής. Στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387). Τηλ.: 210 9469600. Ώρες: 2.30-7.30 μμ. (Παρασκευή), 10.30 πμ. με 2 μμ. (Σάββατο). Ελεύθερη είσοδος, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου (210 9469631).

ΒΙΒΛΙΟ

Εκδήλωση για το βιβλίο του Περικλή Κοροβέση «Ανθρωποφύλακες» στην ΕΣΗΕΑ

Με αφορμή την επανακυκλοφορία του βιβλίου «Ανθρωποφύλακες» του Περικλή Κοροβέση, οι Εκδόσεις των Συναδέλφων διοργανώνουν συζήτηση με τους Ανδρέα Γιολάση (μέλος ΔΣ του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας), Ηλία Νικολακόπουλο (καθηγητή Εκλογικής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών), Δημήτρη Χριστόπουλο (αν. καθηγητή στο Πάντειο και πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) και Περικλή Κοροβέση (συγγραφέα του βιβλίου). Στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος). Τηλ.: 2103632601. Ώρα: 7 μμ. Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ