Κίναρος: Απογειώθηκε super puma για τον εντοπισμό της μοναδικής κατοίκου - Βρέθηκε σώα η κυρά Ρηνιώ

Το Super Puma, λόγω των θυελλωδών ανέμων, δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο νησί, αλλά η κυρία Ειρήνη τούς είπε πως έχει πάθει βλάβη η γεννήτρια και έχει μείνει από ηλεκτρικό ρεύμα. 

Εν πτήση προς την Κίναρο βρέθηκε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από τη Ρόδο, προκειμένου να εντοπίσει την κυρία Ρηνιώ, τη  μοναδική κάτοικο του νησιού, η οποία δεν είχε επικοινωνήσει με τους δικούς της από τη Δευτέρα το βράδυ.

Η προσγείωση του Super puma με το πλήρωμα μαζί με διασώστη και ιατρό  στο νησί δεν ήταν εύκολη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και δεν ήταν σίγουρο ότι θα επιτευχθεί για να αρχίσουν οι έρευνες.

Όσον αφορά στην αποκατάσταση ενδεχομένων βλαβών ηλεκτροδότησης στο νησί, έγινε γνωστό ότι με την καλυτέρευση των συνθηκών θα μεταφερθεί εκεί ανάλογο τεχνικό προσωπικό.  

Λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου 2020 εντοπίστηκε από το πλήρωμα του Super Puma η κυρα-Ρηνιώ. Σύμφωνα με το πλήρωμα του Super Puma, που έδωσε επίσημη αναφορά -οι συγγενείς της ενημερώθηκαν αμέσως-, είναι καλά στην υγεία της.

Το Super Puma, λόγω των θυελλωδών ανέμων, δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο νησί, αλλά η κυρία Ειρήνη τούς είπε πως έχει πάθει βλάβη η γεννήτρια και έχει μείνει από ηλεκτρικό ρεύμα.

Επίσης, τους είπε πως οι προμήθειες που έχει επαρκούν για δύο ακόμα ημέρες. Αύριο Παρασκευή θα γίνει νέα επιχείρηση του στρατού για να δοθούν προμήθειες και να επισκευαστεί η γεννήτρια.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ώρες η αγωνία των συγγενών είχε πιάσει κόκκινο, καθώς η κυρα-Ρηνιώ, η μοναδική κάτοικος στη βραχονησίδα Κίναρος, στη μέση του Αιγαίου, είχε να δώσει σημεία τρία εικοσιτετράωρα. Μόνιμη κάτοικος Καλύμνου, η κόρη της κυρίας Ειρήνης ζει ώρες αγωνίας, καθώς, όπως είπε αποκλειστικά στο ethnos.gr, είχε να επικοινωνήσει με τη μητέρα της από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (30 Δεκεμβρίου).

«Μιλούσαμε 2-3 φορές τη μέρα»

«Με τη μητέρα μου μιλούσαμε κάθε μέρα 2-3 φορές. Η τελευταία φορά ήταν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Ανταλλάξαμε ευχές και ανανεώσαμε την επικοινωνία μας για το πρωί της Τρίτης παραμονή Πρωτοχρονιάς. Δεν μας κάλεσε και, όσες φορές προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί της, το τηλέφωνό της ήταν και είναι απενεργοποιημένο.

Ανησυχούμε πολύ για την τύχη της» είπε στο ethnos.gr η κυρία Ακαθή, ενώ σε αναμμένα κάρβουνα κάθονταν και οι δυο γιοι της κυρα-Ρηνιώς, ο Γιώργος, που αυτή την περίοδο μένει και εργάζεται επίσης στην Κάλυμνο, αλλά και ο Γρηγόρης, που βρίσκεται στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Ο Γιώργος για περίπου 4-5 μήνες τον χρόνο βρίσκεται μαζί της στο νησάκι Κίναρος, βοηθώντας την στη φροντίδα των ζώων και την καλλιέργεια του μποστανιού που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το μικρό φυσικό λιμανάκι.

Δεν προσγειώθηκε το Super Puma

Λόγω του προχωρημένου της ώρας, και επειδή στην κορυφή του νησιού που υπάρχει ελικοδρόμιο οι ριπές του ανέμου είναι πάνω από 9 μποφόρ, το Super Puma δεν προσγειώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο (3/1) θα γίνει νέα επιχείρηση όπου θα συμμετέχει και πάλι γιατρός, αλλά και τα απαραίτητα εφόδια για την επισκευή της γεννήτριας καθώς και τρόφιμα για να μπορέσει η κυρία Ειρήνη να περάσει τις δύσκολες ημέρες της κακοκαιρίας που όπως φαίνεται θα συνεχιστεί και το επόμενο δεκαήμερο. Το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το νησί απορρίπτεται κατηγορηματικά από την ίδια σε όλες τις επικοινωνίες που γίνονται μαζί της καθημερινά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ