Θεόδωρος Νιτσιάκος: Σύσσωμη η κοινωνία των Ιωαννίνων στο "τελευταίο αντίο" - Τραγικές φιγούρες η σύζυγος & τα παιδιά του (φώτο)

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του γνωστού επιχειρηματία

Το τελευταίο αντίο, στον επιχειρηματία Θοδωρή Νιτσιάκο, ο οποίος έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στο χωριό του την Αετομηλίτσα του Γράμμου το βράδυ της Παρασκευής, είπαν σήμερα το μεσημέρι, η σύζυγος , τα παιδιά του οι συγγενείς, οι φίλοι ,εκατοντάδες εργαζόμενοι, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου.

Η εξόδιος ακολουθία, ετελέστη στις 13:00 στον ιερό Ναό της Περιβλέπτου στα Ιωάννινα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Φώτο : ΑΠΕ -ΜΠΕ

Πλήθος κόσμου  άρχισε να συγκεντρώνεται πριν τις 12.00 στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου για να πουν το τελευταίο αντίο   σήμερα   στη μια το μεσημέρι στον επιχειρηματία Θοδωρή Νιτσιάκο ,που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή.

Τραγικοί πρωταγωνιστές η σύζυγός του Μαρία και τα παιδιά του ..

Φώτο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν ήταν όμως μόνοι τους στην πιο δύσκολη μέρα της ζωής τους αφού    είχαν κοντά τους όλη την κοινωνία των Ιωαννίνων .

Απλός κόσμος ,οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του ,εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ,του πολιτικού   και επιχειρηματικού κόσμου γέμισαν ασφυκτικά τόσο τον αύλειο χώρο όσο και το εσωτερικό του Ιερού Ναού ,δίνοντας με την παρουσία τους κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια του εκλιπόντος .

Φώτο: Epirus tv news

Η οικογένεια θέλησε να κρατήσει μακριά τα ΜΜΕ κάτι που έγινε απολύτως σεβαστό από όλα τα τοπικά και τα αθηναϊκά ΜΜΕ , αναφέρει το Epirus tv news.

Επιθυμία της παράλληλα ήταν  να μην  γίνει κατάθεση στεφάνων ,να μην γίνουν   δωρεές και να μην εκφωνηθούν επικήδειοι.

Φώτο: Epirus tv news

Λόγια παρηγορίας  προς τη σύζυγο και τα παιδιά του από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.Μάξιμο  ακούστηκαν μετά το πέρας της νεκρώσιμης Ακολουθίας.

Ο ποιμενάρχης των Ιωαννίνων αναφέρθηκε στο ανήσυχο πνεύμα του Θοδωρή Νιτσιάκου που ήταν αυτό που  τον  ώθησε στο να δημιουργήσει  όλα όσα κατάφερε αφήνοντας  τεράστια παρακαταθήκη για τον τόπο του τον οποίο λάτρευε και   στον οποίο ήταν αφοσοιωμένος .

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος αποτέλεσε πρότυπο σημείωσε ο σεβασμιώματος ευχόμενος στην οικογένειά του να βρει τη δύναμη και το κουράγιο  να  αντέξει το κενό που αφήνει πίσω του  ο λατρεμένος τους Θεόδωρος και να  να   συνεχίσει το έργο του .

"Αβάσταχτα λυπηρό αυτό που συνέβη ,ήταν όμως "ευτύχημα" που" έφυγες "   με μια γεμάτη ζωή  .Καλό παράδεισο πατέρα" .

Με αυτά τα τα λόγια αποχαιρέτησε  τον Θεόδωρο Νιτσιάκο ο γιος του..

Ποιος ήταν

Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25/3/1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος έκανε σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας.

Το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.

Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευη πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ