Οι ταινίες της εβδομάδας: Πρεμιέρα κάνει το φίλμ - έκπληξη της χρονιάς Jojo Rabbit - Όλα τα τρέιλερ  

Η απρόσμενη κωμωδία Jojo Rabbit, το θρίλερ η Γκουβερνάντα και άλλες μοναδικές ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Τζότζο (Jojo Rabbit), Τάικα Γουαϊτίτι

Το «Τζότζο» αφηγείται την ιστορία ενός μοναχικού αγοριού στη Γερμανία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που ανακαλύπτει ότι η διαζευγμένη μητέρα του κρύβει ένα νεαρό Εβραίο κορίτσι στη σοφίτα τους. Με μοναδική βοήθεια από τον χαζούλη φανταστικό του φίλο, Αδόλφο Χίτλερ, ο Τζότζο θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον τυφλό φανατισμό του. Η ταιία κέρδισε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Τορόντο και βρέθηκε να διεκδικεί έξι βραβεία στα φετινά Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία κι αυτό της καλύτερης ταινίας.

Τραγούδι Χωρίς Ονομα (Canción sin nombre), Μελίνα Λεόν

Η Χεορχίνα, μια νεαρή κοπέλα από ένα μικρό χωριό των Άνδεων, φτάνει στη Λίμα προκειμένου να γεννήσει σε μια αυτοσχέδια κλινική. Μυστηριωδώς, όμως, το βρέφος εξαφανίζεται. Εν μέσω των πολιτικών αναταραχών της εποχής, ο Πέδρο, ένας τολμηρός δημοσιογράφος, θα γίνει ο μοναδικός της σύμμαχος στην απελπισμένη αναζήτηση να βρει το παιδί της. Τοποθετημένο στο Περού του 1988 και βασισμένο σε αληθινή ιστορία το ντεμπούτο της Μελίνα Λεόν συμμετείχε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες. Βραβείο Σκηνοθεσίας και ειδική μνεία για το Mermaid Award στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Cats, Τομ Χούπερ

H ταινία διαδραματίζεται σε έναν κόσμο όπου οι γάτες είναι ανθρωπόμορφες (αλλά με γούνα) κι όπου όπως κάθε χρόνο την ίδια νύχτα, μια μαγική νύχτα, μια από αυτές θα επιλεγεί για κάτι που όλες ονειρεύονται: την ευκαιρία να ζήσει μια δεύτερη ζωή. Ένας έμπειρος σκηνοθέτης («ο Λόγος του Βασιλιά») και με προϋπηρεσία στα μιούζικαλ («Les Miserables»), ένα λαμπρό καστ που περιλαμβάνει τους πάντες από την Τέιλορ Σουίφτ έως την Τζούντι Ντετς κι ένα μιούζικαλ που ξέρουν οι πάντες. Η κινηματογραφική μεταφορά του έργου του Άντριου Λόιντ Γουέμπερ, το οποίο με τη σειρά του είναι βασισμένο στα ποιήματα του Τ. Σ. Έλιοτ «Old Possum's Book of Practical Cats».

Η Γκουβερνάντα (The Turning), Φλόρια Σιγκισμόντι

«Η Γκουβερνάντα» μάς πηγαίνει σε ένα μυστηριώδες κτήμα στην εξοχή της περιοχής Μέιν, όπου η Κέιτ (Μακένζι Ντέιβις) – που μόλις έχει ξεκινήσει να δουλεύει ως νταντά – πρέπει να φροντίσει δύο ψυχικά διαταραγμένα ορφανά, την Φλόρα (Μπρούκλιν Πρινς) και τον Μάιλς (Φιν Γούλφχαρντ). Σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι το μέρος αλλά και τα παιδιά κρύβουν σκοτεινά μυστικά και τα πράγματα μπορεί να μην είναι όπως δείχνουν. Βασισμένο στη νουβέλα του Χένρι Τζέιμς, «Το Στρίψιμο της Βίδας».

Ενωμένες Πατούσες (Pets United), Ράινχαρντ Κλους

Μία παρέα από κακομαθημένα, εγωιστικά κατοικίδια, με αρχηγό τη λουσάτη γάτα Μπελ, βρίσκουν τον μπελά τους, όταν οι μηχανές που διοικούν τη Ρόμπο Σίτι, την υπερσύγχρονη μητρόπολη στην οποία ζουν και βασιλεύουν, εκτροχιάζονται και παίρνουν την εξουσία, με αποτέλεσμα να το σκάσουν όλοι οι άνθρωποι για να σωθούν. Χωρίς αφεντικά πια, η Μπελ, ο φασιαριόζικος ποταμόχοιρος Σόφι και το καμαρωτό κανίς Ρονάλντο, που έχουν συνηθίσει σε μία ζωή άνεσης και πολυτέλειας, πρέπει να συμμαχήσουν με τον αδέσποτο σκύλο Ρότζερ και τον φιλαράκο του Μπομπ, το μόνο φιλικό ρομπότ στην πόλη. Μόνο ενωμένα μπορούν να επιβιώσουν και να σώσουν τα σπίτια τους, την πόλη και ίσως ολόκληρο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ