Αποκλ. Φωτό & βίντεο: Μαζί στην Αθήνα τα 3 αδέλφια – βασιλόπαιδα: Κωνσταντίνος – Άννα Μαρία, Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία & πριγκίπισσα Ειρήνη

Ο πρώην Βασιλιάς Κωνσταντίνος στην Αθήνα με την επίτιμη Βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία!

 

Το παρών στη Γεννάδιο Βιβλιοθήκη, έδωσε ο πρώην βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος, σε εκδήλωση στη μνήμη της μητέρας της επίτιμης Βασίλισσας της Ισπανίας, Σοφίας, που διοργανώθηκε από την ίδια.

Το τρίτομο έργο «Ημερολόγιο Βασίλισσας Φρειδερίκης 1938-1967» παρουσιάσθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη στην Αθήνα, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020. 

 

 

Το «Ημερολόγιο της βασίλισσας Φρειδερίκης», που φυλάσσεται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) σε σειρά 35 χειρόγραφων τευχών, καλύπτει με σχεδόν καθημερινές καταγραφές το μέγιστο μέρος της δημόσιας κι ένα τμήμα της ιδιωτικής ζωής της βασίλισσας επί μια τριακονταετία (1938-1967) σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

 

 

 

Συντάκτρια του Ημερολογίου ήταν η εκάστοτε κυρία των τιμών, η οποία συνόδευε την βασίλισσα και σημείωνε στο τέλος της ημέρας τα πεπραγμένα της εν θερμώ, συχνά με λεπτομερείς περιγραφές και ενδιαφέροντα στιγμιότυπα που αποκαλύπτουν την πολύπλευρη όσο και έντονη προσωπικότητα της Φρειδερίκης και τη σχέση της με τον κόσμο. 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ