Το eirinika για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Κορίτσια πετάξτε ψηλά με φτερά τις αξίες & τα προσόντα σας!

"Κοιτάξτε τα θηρία της κακοποίησης, της ψυχολογικής & ηθικής καταπίεσης ίσια στα μάτια & ανεβείτε στο αερόστατο της λύτρωσης"

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Η επέτειος σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου για πάνω από έναν αιώνα αλλά και τις ενεργές διεκδικήσεις. Το eirinika.gr γιορτάζει αυτή τη σημαντική ημέρα με όλες της γυναίκες. 

«Κορίτσια η μέρα μας! Πετάξτε ψηλά με φτερά τις αξίες & τα προσόντα μας, την ελευθερία των επιλογών & των δικαιωμάτων μας, κοιτάξτε τα θηρία της κακοποίησης, της ψυχολογικής & ηθικής καταπίεσης ίσια στα μάτια & ανεβείτε στο αερόστατο της λύτρωσης - Αγαπήστε & θυσιάστε όπως μόνο εμείς ξέρουμε για τα παιδιά μας, τους γονείς μας που μεγάλωσαν, τους άνδρες μας αλλά αφήστε ανέπαφη την ψυχή σας να πετάει κάθε φορά που οι άλλοι όσα και να δώσεις, γυρίζουν πλευρό! Ashley Lew and Loki Photo: Dancers & Dogs (Website | Facebook | Instagram)»

Ο πρώτος εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη, η 8η Μαρτίου προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών του 1910 ώστε να καθιερωθεί μια «Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας». Αφού οι γυναίκες κέρδισαν το δικαίωμα ψήφου στη Σοβιετική Ρωσία το 1917, η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως εθνική αργία εκεί. Την εποχή εκείνη εορταζόταν κατά κύριο λόγο από το σοσιαλιστικό κίνημα και τις κομμουνιστικές χώρες μέχρι την υιοθέτησή της το 1975 από τα Ηνωμένα Έθνη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ