Σοβαρή εξέλιξη : Η Κίνα βεβαιώνει ότι το ιαπωνικό φάρμακο Avigan είναι αποτελεσματικό κατά του κορωνοϊού

Το Favipiravir, γνωστό και ως Avigan, εγκρίθηκε για χρήση στην Ιαπωνία το 2014 και καταπολεμά ασθένειες όπως η γρίπη, ο κίτρινος πυρετός κι η νόσος του Έμπολα

Ένα ιαπωνικό φάρμακο που δρα αποτελεσματικά κατά του COVID-19 φαίνεται πως έχουν εντοπίσει Κινέζοι γιατροί, σύμφωνα με την κινεζική κυβέρνηση.

Το Πεκίνο έχει ήδη αρχίσει να προωθεί τη χρήση του φαρμάκου favipiravir, το οποίο αναπτύσσεται από την Fujifilm Toyama Chemical και πωλείται υπό την εμπορική ονομασία Avigan.

Εν προκειμένω, το συγκεκριμένο φάρμακο έχει χορηγηθεί σε 320 άτομα στη Σενζέν και τη Γουχάν που νοσούν από COVID-19.

«Έχει υψηλό βαθμό ασφαλείας και δρα αποτελεσματικά στη θεραπεία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ζανγκ Σινμίν, στέλεχος του κινεζικού υπουργείου Επιστήμης & Τεχνολογίας.

Οι 35 ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο στη Σενζέν αποδείχθηκαν αρνητικοί στον ιό σε διάστημα 4 ημερών, ενώ οι υπόλοιποι 45 χρειάστηκαν αντίστοιχο διάστημα 11 ημερών.

Παράλληλα, όπως ανέφερε το ιαπωνικό NHK, το 91% περίπου των ασθενών που έλαβε το φάρμακο, εμφάνισε βελτίωση στη λειτουργία του πνεύμονα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε όσους δεν το έλαβαν ήταν 62%.

Αντίστοιχα, στη Γουχάν οι 240 που το έλαβαν, επανήλθαν σε φυσιολογική θερμοκρασία σώματος και ο βήχας τους υποχώρησε πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Κινεζική εταιρεία έχει λάβει ήδη άδεια από τον Φεβρουάριο για να παράγει το φάρμακο ως γενόσημο, ωστόσο θα χρειαστεί να περάσουν μήνες πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των μελετών.

Έγινε σαφές, όμως, ότι δεν πρέπει να χορηγείται σε εγκύους ή σε γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν παιδί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ