Φωτό άλμπουμ με Instagram Stories της Βασίλισσας Ελισάβετ - Από την γέννηση έως και σήμερα (βίντεο)

Φωτογραφίες από τα παιδικά της χρόνια! 

Γεννήθηκε το 1926, παντρεύτηκε το 1947 και στέφτηκε βασίλισσα το 1953. Η Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ η ΙΙ, βρίσκεται στο θρόνο για περισσότερες από έξι δεκαετίες. Η συναρπαστική ιστορία της ζωής της, ένα παραμύθι γεμάτο λάμψη, επιβλητικά ανάκτορα, πύργους και παλάτια, βασιλικές οικογενειακές στιγμές σε εξοχές και πάρκα, ταξίδια, πρωτόκολλα, πολιτικές και ίντριγκες, γαλαζοαίματους και εμβληματικές προσωπικότητες.

Σήμερα γιορτάζει τα 94α γενέθλιά της. Αυτή την φορά λίγο διαφορετικά όμως. Λόγω του Covid - 19 η Βασίλισσα δεν θα κάνει εορτασμούς για πρώτη φορά μετά από 68 χρόνια. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ζητήσει να μην υπάρξουν κανονιοβολισμοί για τα γενέθλιά της , όπως έγραψε στο Twitter ο ρεπόρτερ του ITV Κρις Σιπ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που η ίδια κάνει ένα τέτοιο αίτημα. 

Τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ γιορτάζονται με 21 κανονιοβολισμούς από μίνι κανόνια έξω από το κάστρο Ουίνδσορ. Στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνουν, κανονικά κανόνια χρησιμοποιούνται από στρατιώτες για τον εορτασμό των γενεθλίων.

Η βασίλισσα έχει δύο γενέθλια κάθε χρόνο. Τα πραγματικά της είναι στις 21 Απριλίου, ενώ τα «επίσημα» διεξάγονται το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου.

Ο επίσημος λογαριασμός της Βασιλικής οικογένειας στο Instagram θέλοντας να ευχηθεί στην Μεγαλειότατη ανέβασε φωτογραφίες από την παιδικής της ηλικία. 

Δείτε όλες τις φωτό στο Slide Show 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ