Την πυροβόλησαν στο στήθος & της έσωσαν τα εμφυτεύματα σιλικόνης – Η σφαίρα σφηνώθηκε λίγο πριν την καρδιά (Φωτό)

Τα εμφυτεύματα στήθους άλλαξαν την τροχιά της σφαίρας

Σωτήρια αποδείχθηκαν τα ψεύτικα στήθη… Η 30χρονη Καναδή πυροβολήθηκε την ώρα που έκανε τη βόλτα της. Σύμφωνα με τους γιατρούς, γλίτωσε από βέβαιο θάνατο, καθώς η σφαίρα εξοστρακίστηκε σε ένα από τα εμφυτεύματα στήθους και έτσι δεν πέτυχε την καρδιά της.

 

"Το εμφύτευμα προκάλεσε την αλλαγή στην τροχιά της σφαίρας" δήλωσε στο CNN, ο χειρουργός Giancarlo McEvenue, που συνυπογράφει την μελέτη.

 

"Η είσοδος της σφαίρας ήταν στο αριστερό στήθος, αλλά το κάταγμα των πλευρών ήταν στη δεξιά πλευρά. Η σφαίρα μπήκε πρώτα στο δέρμα στην αριστερή πλευρά και έπειτα μπήκε στο στέρνο στο δεξί στήθος και έσπασε το πλευρό της στη δεξιά πλευρά" εξήγησε.

 

«Στην αριστερή πλευρά βρίσκονται η καρδιά και οι πνεύμονες. Εάν η σφαίρα είχε χτυπήσει στο στήθος, θα είχε έναν πολύ πιο σοβαρό, πιθανώς απειλητικό για τη ζωή της τραυματισμό» πρόσθεσε ο χειρουργός.

 

Οι ακτινογραφίες της 30χρονης έδειξαν την σφαίρα καρφωμένη πάνω στο εμφύτευμα ενώ στην έκθεση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Sage υπάρχουν και φωτογραφίες με το εμφύτευμα που αφαίρεσαν οι γιατροί.

Φωτογραφίες: Sage Journals

 

Το περιστατικό με τον πυροβολισμό έγινε το 2018 στο Τορόντο. Ήταν ένα από τα ελάχιστα καταγεγραμμένα περιστατικά, όπου τα εμφυτεύματα στήθους έσωσαν τη ζωή ενός ανθρώπου και το πρώτο περιστατικό όπου το εμφύτευμα σιλικόνης στην πραγματικότητα άλλαξε την τροχιά της σφαίρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ