Κορωνοϊός - Ελλάδα: 13 νέα κρούσματα, 2.691 συνολικά, 32 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ & 150 νεκροί

85 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

13 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Από τα κρούσματα αυτά τα 6 σχετίζονται με χώρους συνωστισμού κρουσμάτων, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, ενώ τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 2.691.

Το 55,5% των συνολικών κρουσμάτων αφορά άνδρες, ενώ τα 603 από αυτά σχετίζονται με ταξίδι και τα 1349 θεωρούνται σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

32 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με τη μέση ηλικία τους να είναι τα 67 έτη, ενώ 9 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Το 97% των διασωληνωμένων πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα ή έχουν ηλικία 70 ετών και άνω.

85 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επίσης, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε δύο νέους θανάτους - εκ των οποίων ο ένας ήταν ο σπουδαίος καρδιολόγος και πρώην Υπουργός Δημήτρης Κρεμαστινός.

Τα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανέρχονται πλέον σε 150 και από αυτούς οι 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 93,3% εξ αυτών είχε υποκείμενα νοσήματα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον λόγο πήρε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανέφερε πως τα πρώτα 24ώρα της δεύτερης φάσης δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται συντριπτικά την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη τήρησης των κανόνων.

«Είναι προτιμότερο να προχωρήσουμε αργά απ’ ό,τι να αναγκαστούμε να γυρίσουμε πίσω», τόνισε και προσέθεσε πως ένα από τα πράγματα που μπορούν να μας γυρίσουν πίσω είναι και η προσπάθεια ελάχιστων να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως έχουν διαπιστωθεί 18 παραβάσεις σχετικές με τη λειτουργία επιχειρήσεων και έχουν πραγματοποιηθεί 19 συλλήψεις.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ