Καστανό ρύζι με μεσογειακά αρώματα για το ξεκίνημα της συνεργασίας μας με τον πολυβραβευμένο σεφ Κωνσταντίνο Μουζάκη!



 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.    Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα 6 φλιτζάνια νερό και το τοποθετούμε πάνω στο μάτι της κουζίνας και το ζεσταίνουμε καλά.
2.    Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το καστανό ρύζι και λίγο αλάτι και το ανακατεύουμε ομοιόμορφα για λίγο και το αφήνουμε να βράσει περίπου 30 λεπτά.
3.    Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, τον μαιντανό, τον δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ ανακατεύοντας τα ομοιόμορφα και βγάζοντας το περιττό ζουμί τους.
4.    Μόλις γίνει το καστανό ρύζι το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε ένα πολύ βαθύ μπολ και το αφήνουμε για 3 λεπτά να ηρεμήσει.
5.    Μετά ρίχνουμε το ελαιόλαδο τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το φρέσκο πιπέρι μέσα στο μεγάλο μπολ με το καστανό ρύζι και τα ανακατεύουμε ομοιόμορφα με μια κουτάλα.
6.    Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά στο μπολ με το καστανό ρύζι και τα ανακατεύουμε λίγο αλλά πολύ καλά….
7.    Έτοιμο να το σερβίρουμε στα πιάτα μας.

 ΥΛΙΚΑ

            4 φλιτζάνια καστανό ρύζι
            1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
            1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι
            ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
            ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο(φύλλα)
            ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
            ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
            ½ φλιτζάνι χυμό από φρέσκο λεμόνι
            ½ κουταλάκι του γλυκού, αλάτι
            ½ κουταλάκι του γλυκού, φρέσκο πιπέρι

Who is Who

Ο Μουζάκης Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 29/01/1978 και μεγάλωσε στις περιοχές του Ψυχικού, Αμπελόκηπους, Κολωνάκι, Αργυρούπολη- Ελληνικό.

Τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη την συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς, τρείς γενιές τώρα παράδοση στην ποιότητα και στην Ελληνική Μεσογειακή Κουζίνα. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν ο παππούς που τον δίδαξε.

Τη μαγειρική τέχνη τη σπούδασε στη 1992-1994 ΚΕΤΕΚ ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας Γαλάτσι-Αθήνα και σεμινάρια παραδοσιακής Κουζίνας.

Μετά το τέλος των σπουδών του εκτός από διάφορες επαγγελματικές εμπειρίες που είχε στην Αθήνα σε χώρους εστίασης, είχε ιδιόκτητο κατάστημα στην Ζάκυνθο Αρτοζαχαροπλαστείο - catering - τροφοδοσίες σκαφών αναψυχής και ιδιωτικός σεφ υψηλών προσώπων και ιδιοκτησία κατάστημα στην Ακαδημίας 34 Κολωνάκι Αρτοζαχαροπλαστείο-catering και ιδιωτικός σεφ υψηλών προσώπων. Σεφ σε δεξιώσεις και κέτερινγκ σε διάφορα κτήματα, βίλλες.

Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η Μεσογειακή παραδοσιακή, Ελληνική Κουζίνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ