Ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει μια φανταστική μαμαδίστικη συνταγή: Χοιρινό κοκκινιστό με λαχανικά (βίντεο)

Εύκολο γρήγορο και πεντανόστιμο

Συστατικά
Για τα λαχανικά

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 στικ σέλερι
2 πράσα
2 κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο
2 καρότα
1 κ.σ. θυμάρι
300 γρ. μανιτάρια champignon
αλάτι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
600 γρ. ζωμό, βοδινού
2 φύλλα δάφνης

Για το χοιρινό

4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό χοιρινό, λαιμό
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι
μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα λαχανικά

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το σέλερι σε μικρά κομμάτια, το πράσο σε μισοφέγγαρα, τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια, τα καρότα σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε τέσσερα κομμάτια, τα βάζουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε αλάτι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
Βάζουμε τον πελτέ, σοτάρουμε, σβήνουμε με τον ζωμό και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης.
Για το κρέας

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Τινάζουμε το περιττό αλεύρι και μεταφέρουμε στη κατσαρόλα. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Μεταφέρουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα από το βαθύ τηγάνι, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 1 ½ ώρα.
Σερβίρουμε με ρύζι, μαϊντανό, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ