Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στηρίζει το Women Act! Για τις γυναίκες που μεγαλώνουν παιδιά & διεκδικούν θέσεις ηγεσίας (Φωτό)

Σε εκδήλωση της Women Act συμμετείχαν Μαρέβα Μητσοτάκη και Κ. Ζέρβας

«Η γυναικεία ηγεσία ως μοχλός επανεκκίνησης της επιχειρηματικότητας», αποτέλεσε το θέμα κλειστής εκδήλωσης της «Women Act», που πραγματοποιήθηκε στον χώρο «Β» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι και είκοσι γυναίκες επιχειρηματίες της πόλης.

 

Για τον ρόλο της γυναικείας ηγεσίας ως μεταρρυθμιστικού παράγοντα μίλησε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, τονίζοντας ότι «οι γυναίκες αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες δεξαμενές ανεκμετάλλευτης εργασιακής δύναμης και είμαστε υποχρεωμένοι να την αξιοποιήσουμε».

 

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της «Women Act» Μαίη Ζαννή επεσήμανε ότι η έως τώρα πορεία της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη έχει αποδειχθεί όχι απλώς ενθαρρυντική αλλά μια πραγματική πηγή έμπνευσης και δύναμης.

 

Εκτός από την σύζυγο του πρωθυπουργού στην εκδήλωση συμμετείχαν 20 γυναίκες επιχειρηματίες της πόλης αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων ήταν παρούσες η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Elizabeth K. Lee, η επικεφαλής του γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου καθώς και η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

 

Της εκδήλωσης προηγήθηκε σύντομη συνάντηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι και της Μαίης Ζαννή με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Η Women Act θέλει τις γυναίκες στα πιο δυνατά τους χρόνια, ηλικιακά μεταξύ 30-50 που είναι επίσης και τα χρόνια του μεγαλώματος των παιδιών για όσες επιλέξουν να αποκτήσουν οικογένεια, να θέσουν υποψηφιότητες και να διεκδικήσουν θέσεις ηγεσίας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ