Αποκλειστικές φωτογραφίες από το Roadtrip του Eirinika σε: Μονεμβασιά, Νεάπολη, Ελαφόνησο, Γύθειο Αρεόπολη, Λιμένι, Kαρδαμύλη, Καλαμάτα

Ένα αξέχαστο roadtrip... 

Το καλοκαίρι καλά κρατεί και το προηγούμενο ΣΚ ήταν ιδανικό για εξόρμηση στην ακόμα δημοφιλέστερη λογω κορωνοϊού Πελοπόννησο. Το ταξίδι ξεκίνησε από την Αθήνα με άφιξη στην καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς γύρω στις 5:00 το απόγευμα. Πετύχαμε σχετικά λίγο κόσμο για τα δεδομένα του πανέμορφου ''νησιού''.

Θαυμάσαμε για ακόμη μία φορά τα πέτρινα κτίρια, τα λιθόστρωτα, τα ανοίγματα προς τη θάλασσα, ενώ βρεθήκαμε και σε πρόβες μιας εναλλακτικής ιταλικής θεατρικής ομάδας στην Ορέστεια.

Το roadtrip είχε επόμενο σταθμό μία γρήγορη ματιά στο πανέμορφο ξενοδοχείο Κινστέρνα και αμέσως μετά στην άκρη της Πελοποννήσου στο νοτιότερο άκρο τη Νεάπολη.

Εμείς μείναμε στο Κάμπο σε ένα αγροτόσπιτο εκεί που φυτρώνουν τα χειμωνιάτικα πεπόνια, τα τεράστια κρεμμύδια, εδώ που το λάδι είναι υψηλής ποιότητας και όλα τα φρούτα και τα λαχανικά ξεχωρίζουν με τη γεύση τους.

Τα καλύτερα μπάνια του καλοκαιριού, στην ατέλειωτη παραλία της Πούντας, ενώ η Ελαφόνησος παρά τη λαίλαπα των επισκεπτών στο Σίμο παραμένει μία τιρκουάζ διπλή λιμνοθάλασσα με θέα τα Κύθηρα

Το Γύθειο και η βόλτα στο λιμάνι της, την περατζάδα και την προκυμαία με τα διώροφα και τριώροφα νεοκλασικά θα μου μείνει αξέχαστη. Εκείνο που δεν είχα ποτέ φανταστεί είναι ότι το Γύθειο έχει το δικό του ναυάγιο.

Ανηφορίζοντας στην Αρεόπολη και απολαμβάνοντας το σκληρό τοπίο της λακωνικής Μάνης θα σταθείτε για ώρες αναπολώντας την ιστορία, αφού είναι η πατρίδα των Μαυρομιχαλαίων και το σημείο από όπου υψώθηκε για πρώτη φορά η σημαία της Ελληνικής Επανάστασης το 1821.

Κατηφορίζοντας στο Λιμένι - λιμανάκι της Αρεόπολης θα ανακαλύψετε ένα στολίδι της Μάνης, μία λωρίδα επίγειου παραδείσου με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό,  θα θαυμάσετε το παλάτι του Πετρόμπεη με το τετραώροφο Πύργο και τα τοξωτά ανοίγματα.

Ένας κόσμος μοναδικού κάλλους, ένας τόπος πετροσπαρμένος, μία γη που μαγεύει με την ''ενέργεια'' της.

Το φαγητό στον Τάκη είναι μία εμπειρία από μόνη της,  αφού όσο κι αν έγινε in παραμένει must. Τέτοια ντομάτα, κόκκινη, νόστιμη δεν έχουμε ξαναφάει, ενώ οι κουτσομούρες ήταν ολόφρεσκες και προσιτές.

Το roadshow συνεχίζεται στην Καλαμάτα με στάσεις στην πολύβουη Στούπα το χωριό που επέλεξε ο Καζαντζάκης για να γράψει τον Ζορμπά. Είναι όμως πολύ τουριστικό.

Το road trip του Eirinika εκλεισε με κολύμπι στο ηλιοβασίλεμα της Καλαμάτας, της πόλης που αγαπώ και πάντα πιστεύω οτι ειναι η πόλη των ευτυχισμένων ανθρώπων.

Bar Aquarella

Αλλά και του ωραιότερου εθνικού δρόμου που φτάνεις ως την Αθήνα και δεν καταλαβαίνεις.... Ρε Ελβετία γίναμε, να τα λέμε, ε; 

*Ευχαριστώ την απόλυτη κολλητή μου, γυναικολόγο Κυριακή Μπουζούνη που ευτυχώς δεν την χρειαστήκαμε σε αυτό το ....σύντομο ταξίδι και την πρώτη εξαδέλφη μου Μάρω Βρεττού - Μαρκέτη που με άντεξαν να οδηγώ ατέλειωτα χιλιόμετρα με σαγιονάρες και άπειρες Green Cola γιά να μην κοιμάμαι στην διαδρομή αφού ως γνωστόν δεν βάζω καφέ στο στόμα μου. Στα επόμενα με υγεία!

Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ