Κορωνοϊός: Ξεκινούν από σήμερα τα rapid tests στην Αττική – Σε σχολεία, ΜΜΜ & χώρους εργασίας

Δείτε τι είναι...

Σε τροχιά νέων πρόσθετων μέτρων μπαίνει από σήμερα η Αττική ώστε να μπει ένα «φρένο» στην σοβαρή αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες μέρες. Η περιφέρεια της Αττικής βρίσκεται ήδη σε πορτοκαλί συναγερμό, γι αυτό και όπως δήλωσε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ενημέρωσης για τις εξελίξεις σχετικά με την νόσο Covid-19, «Οφείλουμε να κινηθούμε γρήγορα, προτού ο συναγερμός φτάσει στο κόκκινο».

Αναφερόμενος στα έκτακτα νέα μέτρα , ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι πλέον θα γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι rapid test από συνεργεία ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και σε υπηρεσίες του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα που κρίνονται απαραίτητες για την απρόσκοπτη, συνεχόμενη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας, όπως είναι τα σχολεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κυρίως τα νοσοκομεία, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Τι είναι τα rapid tests

Τα rapid tests, σε αντίθεση με τα μοριακά, ανιχνεύουν το αντιγόνο του ίδιου του ιού, μέσα σε λίγα λεπτά. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η εγκυρότητα του τεστ μπορεί να αγγίζει και το 90%.

Τα περισσότερα «γρήγορα τεστ» που κυκλοφορούν δεν ανιχνεύουν τον ιό, αλλά τα αντισώματα που έχει δημιουργήσει ο οργανισμός εναντίον του.

Η ανάπτυξη όμως αυτών των αντισωμάτων δεν είναι άμεση. Αρχίζει μερικές ημέρες μετά την έναρξη της νόσου και κορυφώνεται αρκετές εβδομάδες μετά. Σύμφωνα, δε, με τις φαρμακευτικές εταιρείες, το rapid test έχει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα έναντι του PCR: Το άμεσο αποτέλεσμα και τη χαμηλότερη τιμή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ