Ποιοι ασθενείς με Covid-19 οδηγούνται τελικά στις εντατικές; Τα ενδοοικογενειακά κρούσματα, η μετάβαση στον εργασιακό χώρο – Πλέον άνω των 55

Πολλά κρούσματα είναι ενδοοικογενειακά...

Το προφίλ των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ λόγω κορωνοϊού σκιαγράφησε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας παράλληλα ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα ενδοοικογενειακά κρούσματα.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «έχει μεγάλη σημασία να δούμε το προφίλ των ανθρώπων που καταλήγουν σε ΜΕΘ. Είναι άνθρωποι ηλικιωμένοι -τις τελευταίες εβδομάδες, μάλιστα, έχει αυξηθεί η μετατόπιση των κρουσμάτων σε ηλικίες πάνω από τα 55 έτη- ή είναι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα. Γι’ αυτό τους λέμε να προσέχουν διπλά.

Όχι μόνο στις κοινωνικές επαφές τους, αλλά και μέσα στο σπίτι.

Γιατί διαπιστώνουμε ότι πολλά κρούσματα είναι ενδοοικογενειακά. Μεταφέρονται, δηλαδή, από τα παιδιά τους κυρίως, όχι τόσο από τα εγγόνια τους, αλλά κυρίως από τα παιδιά τους τα οποία έρχονται από τον εργασιακό τους χώρο, νιώθουν πιο χαλαροί στο σπίτι, δεν είναι τόσο σε εγρήγορση για τα μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει η επαφή με τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας ή τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα και έτσι αυτοί να καταλήγουν είτε στο νοσοκομείο είτε -πολύ χειρότερα- στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Άρα, απευθύνουμε μια έκκληση: πολλή προσοχή και στο οικογενειακό περιβάλλον»

Έρχεται εφαρμογή για τον κορωνοϊό 

Εφαρμογή στην οποία κάθε πολίτης θα πληκτρολογεί τον κωδικό της περιοχής του και θα ενημερώνεται από τον ΕΟΔΥ για τα μέτρα για τον κορωνοϊό που ισχύουν στην περιοχή ανακοίνωσε επίσης ο Στέλιος Πέτσας... 

 

Για τις νέες κλίνες ΜΕΘ, ο κ. Πέτσας είπε ότι παραδόθηκαν ήδη άλλες 14 κλίνες (4 στο ΝΙΜΤΣ, 10 στο «Σωτηρία») και ότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα ανοίξουν άλλες 26 (σε «Αττικόν», Χαλκίδα κ.λπ.), δηλαδή θα έχουμε επιπλέον 40 κλίνες. Μάλιστα, ανέφερε ότι «έρχονται άλλες 236 κλίνες ΜΕΘ» από δωρεές και εκτίμησε μέσα στους επόμενους δύο μήνες οι συνολικές κλίνες ΜΕΘ στη χώρα θα έχουν ανέλθει περίπου σε 1.200 (από 930 την προηγούμενη εβδομάδα), όσο είναι και ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ